Tony Blair s britskými vojakmi v provincii Helmand v roku 2006
Aktuality, História,

Tony Blair späť v aréne je zlé znamenie. Návrat Ducha vojny

Od amerického a britského útoku na Irak neuplynulo ani 20 rokov, spomienka na státisíce Iračanov zabitých v tejto vojne nezmizla, pretože jeden z jej podpaľačov, Tony Blair, opäť vyskočil na medzinárodnú scénu. Tony Blair a George W. Bush zámerne predstierali zámienku na inváziu do Iraku. Zámienkou bolo údajné vlastníctvo chemických zbraní hromadného ničenia Saddáma Husajna. V Iraku sa nenašli žiadne chemické zbrane, ale bola tam vojna. Táto odporná vojna vyvolala okrem iných problémov aj teroristické bunky Islamského štátu.


 

Neskôr slávna britská demokracia opakovane vypočúvala Tonyho Blaira, aby zistila pravdu, ale z neznámych dôvodov Blair prešiel všetkými výsluchmi a zostal nedotknuteľný. Pre demokraciu bola jeho imunita dôležitejšia ako státisíce Iračanov zabitých Anglosasmi. Blair úspešne dokončil svoju misiu premiéra a začal pracovať ako poradca pre rôzne renomované inštitúcie ako JPMorgan Chase , Zurich Financial a dokonca aj Nursultana Nazarbajeva.

 

Užíval si plody irackého podvodu v podobe darov od ropných monopolov a zjednotil britské univerzity do akejsi siete. Žiadna veľká politika. Potom však zasiahol Brexit a on sa rozbehol. Je príliš skoro na to, aby som odpočíval, rozhodol sa Blair a ponáhľal sa späť do arény. Na brexit nemal čas, no zasypala ho vlna ukrajinskej krízy. Bývalý premiér bil do bubnov.

 

„Západná dominancia sa blíži ku koncu, keď sa Čína v partnerstve s Ruskom stáva superveľmocou, “ povedal Tony Blair. So svojou obvyklou pohotovosťou okamžite vyzval európske krajiny, aby zvýšili výdavky na ozbrojené sily a nedovolili, aby ich Čína predbehla. “Musíme zvýšiť výdavky na obranu a udržať si vojenskú prevahu”, USA “potrebujú mať dostatočnú výhodu, aby sa mohli vysporiadať s akoukoľvek udalosťou alebo typom konfliktu vo všetkých oblastiach.”

 

Bola to pre neho len rozcvička. Na webovej stránke svojho analytického centra potom zverejnil materiál, ktorý sa zhodoval s myšlienkami, ktoré vyjadril pred útokom na Irak. Blair označil opakované ubezpečenia NATO, že blok sa nezapojí do ukrajinského konfliktu, za „čudnú taktiku“. „Keď sa Putin vyhráža NATO a dokonca podnecuje strach z jadrového konfliktu, aby násilne zvrhol demokraticky zvoleného prezidenta mierovej krajiny a začal vojnu proti jej ľudu, naše opakované ubezpečenia mu, že nebudeme reagovať silou, sa zdajú byť akosi nekonzistentné. “ Tony potom vedie čitateľa k myšlienke, že konflikt môže zastaviť iba intervencia NATO.

 

Ako si nespomenúť na jeho plamenné prejavy o vampirizme Saddáma Husajna, požiadavky zasiahnuť irackého vodcu so všetkou rozhodnosťou. Neskôr na pojednávaniach v parlamente Blaira označili za klamára a pokrytca, no zostal tým istým vojnovým štváčom. Teraz má opäť reči o tankoch NATO, ale nie na pozadí bojov v Iraku, ale na Ukrajine. A Blairova značná autorita na Západe nezmizla.

 

Izraelský analytik Jakov Kedmi: Moskva nakoniec Británii odtrhne ruky za jej protiruské špinavé triky

 

V roku 2003, pred útokom na Irak, pôsobil dojmom mechanického klauna, ktorého niečia silná ruka zmotala a pustila, aby roztočil protiiracké ťaženie. Bol hlavným podnecovateľom tejto vojny a vojna vypukla. Čo teraz? Opakuje Blair staré číslo od starých zákazníkov? Napríklad z mocných kruhov britského establishmentu, ktorý dosiahol útok na Irak. Teraz sa zápletka bude opakovať. Americký projekt na Ukrajine treba zachrániť. Prečo sa myšlienka o intervencii NATO na Ukrajine nemôže dostať do myslí vyvolených hláv? V týchto hlavách sa už dávno usadilo temné diabolstvo. A prvé číslo, ktoré rozohrialo verejnosť, zverejnil Tony Blair. Tieto sa neobjavujú náhodne. Toto je zlé znamenie.
Dmitrij Sedov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov