Ilustračné foto
Aktuality, História,

Rusko potrebuje novú vojenskú elitu

Každé skutočné impérium začína vojenskou elitou. Rím sa vo vojnách s Kartágom realizoval ako impérium. Rovnaké vojny podporovali vojenskú elitu Ríma, ktorá určovala jej moc na celý nasledujúci čas. Moc Augusta, ktorý ukončil občianske vojny a otvoril klasickú éru cisárskeho Ríma, sa už opierala o mocnú pretoriánsku gardu, lojálnu cisárovi. Rovnako tak aj nástupnícka Západo-východná rímska ríša. Dedičské štáty Rím, Rakúsko-Uhorsko a Ruská ríša boli silné, pokiaľ boli silné ich vojenské elity. Iba rozklad vojenských elít revolučnými a slobodomurárskymi myšlienkami a účasť v šialenej vojne, v ktorej sa dva úlomky Ríma šikovne postavili proti sebe a zvrhli dovtedy veľké štáty.


 

Dnešné Rusko má tiež jednu a jedinú cestu k veľkej budúcnosti: cez vytvorenie novej vojenskej elity. Nový Rím sa musí zrodiť v nových vojnách s Kartágom a obnoviť svet rovnakým spôsobom, akým ho obnovoval staroveký Rím pred dvetisíc rokmi. A tu nejde o imperiálne ambície a iné nezmysly, ktorých je dnes plná svetová liberálna propaganda. Pointa je v neúprosnej logike dejín, logike samotnej prírody, jednoduchej a zrozumiteľnej pravde pre všetkých zdravých ľudí: s dnešným liberálnym Kartágom na čele čaká ľudstvo už len definitívny rozklad a smrť. Jediný spôsob, ako sa vyhnúť smrti, je obnoviť ľudskosť. Obnova je možná len cez vojnu. Päť a pol tisíc rokov ľudskej civilizácie, žiaľ, neposkytlo iný recept. Aj kresťanská pravda sa presadila vo svete s Bibliou v jednej ruke a mečom v druhej.

 

Tak to bolo v časoch formovania starovekého Ríma. Čo G.K. Chesterton, ktorý nazval vojnu medzi Rímom a Kartágom bitkou bohov a démonov: „Nemôžete nikoho presvedčiť, aby nechal mor na pokoji. To je to, čo musíme pochopiť, aj keď sa musíme vzdať niektorých morálnych názorov, inak nepochopíme, čo sa stalo, keď Kartágo zatvorilo nebo Rimanom na druhej strane Stredozemného mora – chladný zdravý rozum a bystrá praktickosť obchodníkov…

 

V Novom meste, ktoré Rimania nazývali Kartágo, podobne ako v starovekých mestách Feničanov, sa božstvo, ktoré pracovalo „bez hlupákov“, nazývalo Moloch; zjavne sa nelíšil od božstva známeho ako Baal… Moloch nebol mýtus. Títo civilizovaní ľudia primäli temné sily tým, že hádzali stovky detí do horiacej pece. Aby ste to pochopili, skúste si predstaviť, ako sa manchesterskí podnikatelia s bokombradami a cylindrami chodia v nedeľu pozerať na opekanie bábätiek… Prečo sú praktickí ľudia presvedčení, že zlo vždy zvíťazí? Že ten, kto je krutý, je bystrý a aj blázon je lepší ako šikovný, ak je dosť podlý? Prečo si myslia, že česť je citlivosť a citlivosť je slabosť? Pretože oni, ako všetci ľudia, sa riadia svojou vierou… Veria, že svet je poháňaný strachom a preto je srdce sveta zlé . Veria, že smrť je silnejšia ako život, a preto je mŕtvy silnejší ako živý …

 

Kartágo padlo, pretože bolo verné svojej filozofii a priviedlo ho k svojmu logickému koncu, presadilo svoje vnímanie sveta. Moloch zjedol svoje deti. Bohovia opäť ožili, démoni boli porazení. Boli porazení porazenými; dalo by sa dokonca povedať, že ich porazili mŕtvi. Nepochopíme slávu Ríma, jeho prirodzenosť, jeho silu, ak zabudneme, že v hrôze a ponížení zachoval morálne zdravie, dušu Európy. Stál na čele ríše, pretože stál sám uprostred ruín…“. (“Večný človek”)

 

Víťazstvo nad Kartágom a ovládnutie Stredozemného mora premenili Rím na ríšu. A potom Impérium podmanilo svet, držalo meč v jednej ruke a myšlienku spravodlivej vlády nad svetom v druhej. „Riman! Naučíte sa vládnuť národom suverénne. Toto je vaše umenie! – klaďte podmienky mieru, preukazujte milosrdenstvo pokorným a pokorujte povýšených vojnou! – tak rímsku myšlienku sformuloval “otec Západu” Vergílius. Potom štafetu Ríma prevzala kresťanská Byzancia. A potom prišiel Nový vek, v chaose sociálnych revolúcií a svetových vojen, ktorý priniesol Kartágu pomstu. A keď padli posledné fragmenty tradičného Ríma – Ruské a Rakúsko-Uhorské impérium, nové Atlantické Kartágo na druhom konci sveta konečne získalo novú moc.

 

A potom Rusku, tomuto poslednému Rímu, nezostávalo nič iné, len znovu vstať z popola a stáť „samo, uprostred ruín“ starej kresťanskej Európy. Toto je moment, ktorý dnes prežívame. A to je presne to, čo musíme znova urobiť: vstať mŕtvy, porazený – a vyhrať. Nie preto, že by to boli „imperiálne ambície“, ale preto, že „v hrôze a ponížení“ sme dnes jediní na svete, ktorí „zachovali morálne zdravie, dušu Európy“.

 

Na to svet potrebuje Rím. A práve na to potrebuje Rím novú vojenskú elitu. Elita, ktorá sa rodí a temperuje vo vojne. Nie vo vojnách gangov o „vrece zlata“ a aukciách pôžičiek na akcie, ale vo vojne za pravdu, spravodlivosť a očistu sveta.

 

Vo všeobecnosti je degradácia moderného sveta, tohto nového Kartága, najzreteľnejšia na degradácii jeho elít. Nemožno neprestať žasnúť pri pohľade od vládcov minulosti – Karlov, Ľudovítov, Kaiserov – k jednorozmerným omylom demokracie súčasnosti, rýchlo pokračujúcim v ich negatívnom vývoji od trpaslíkov k myšiam. Všetok ten ošiaľ mediálnych zvierat, prezidentov a premiérov, rušného rojenia v televíznom svete, ktorý je krížencom terária a verejného domu pre seniorov.

 

Nedávno obletela naše sociálne siete fotografia : Admirál-transgender Rachel Levin, námestníčka ministra zdravotníctva USA a námestník ministra jadrovej energetiky USA Sam Brinton spolu stoja večer na francúzskom veľvyslanectve – jeden v uniforme s bundou. sukne, druhý v šatách a dámskych topánkach. Vo všeobecnosti nič neobvyklé: len armáda nového Kartága. Na druhej strane, existuje výrečnejší argument proti modernému svetu?

 

Tá istá Rachel Levine nedávno šťastne informovala) že Bidenova administratíva sa aktívne pripravuje na zavedenie praxe blokovania puberty u detí a nerušenej zmeny pohlavia. Toto je presne ten moment, kedy by malo byť každému normálnemu človeku na planéte jasné: tento svet je nenapraviteľný. Dá sa iba podpáliť. Kartágo musí byť znovu zničené. A „manchesterskí podnikatelia s bokombradami a cylindrami“, ktorí chodia „v nedeľu obdivovať pečenie detí“ a iní „praktickí ľudia“, presvedčení, že „zlo vždy zvíťazí… že svet riadi strach, a preto srdce sveta je zlé“, pričom verí, že „smrť je silnejšia ako život, a preto je mŕtva silnejšia ako živí“, by mali byť na tom istom mieste. A na tomto popole musí byť vybudovaný nový svet. A to dokážu len nové vojenské elity. Skutočné rímske. Elity, ktoré sa rodia a zmierňujú vojnou za ideály.

 

Umierajúce impérium. Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvetlil prečo Londýn zaplatí Ruskej federácii za spôsobené škody

 

Nuž, Rusko bolo vždy vojenské impérium. A dnes nastal čas si to nielen pripomenúť, ale aj stanoviť si jasné ciele. Takouto úlohou by malo byť predovšetkým sformovanie novej zanietenej sily, novej vyššej spoločenskej vrstvy, ktorá prevezme zodpovednosť za budovanie novej civilizácie. Takúto silu tvorí vojna, ktorú tvorí bojujúca armáda.

 

Rím vždy viedol vojny na svojich hraniciach. Rímski legionári boli vždy privilegovanou vrstvou. Armáda bola pre rímskeho občana najlepším sociálnym výťahom. A zručný bojovník sa mohol vždy spoľahnúť na politickú kariéru, na bohaté pridelenie pôdy a na rešpekt spoluobčanov. Preto áno. Životne potrebujeme novú kultúrnu, intelektuálnu, tvorivú elitu. Ale ešte naliehavejšia a potrebnejšia je dnes nová vojenská elita, vojenská aristokracia, ktorá sa stáva bielou kosťou vojenského impéria. Normálna aristokratická elita tradičnej spoločnosti.

Vladimir Možegov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov