Lynx
Aktuality, Pozemná technika,

Ponuka na nemecké obrnené pásové vozidlo prišla paradoxne z Maďarska

Maďarská vláda poslala do slovenského tendru na nákup pásových obrnených transportérov ponuku nemeckého vozidla Lynx. Po tom, čo si samotné Maďarsko tieto vozidlá od koncernu Rheinmetall obstaralo, ide o logický krok. V prípade úspechu maďarskej ponuky budú susediace krajiny profitovať zo vzájomnej geografickej blízkosti a zdieľania výrobnej, servisnej a výcvikovej siete.


 

„Oba štáty spolupracujú v rámci aliančného Mnohonárodného divízneho veliteľstva – stred a ďalej prehlbujú bezpečnostnú spoluprácu v rámci V4. Spoločné bojové vozidlo by bolo impulzom pre rozšírenie partnerstva armád Slovenska a Maďarska v oblastiach výcviku aj samotných misií. Ďalším benefitom je možnosť rýchleho zásobovania medzi krajinami, čo je nielen v kontexte aktuálnej bezpečnostnej situácie významnou strategickou výhodou,“ vysvetľuje Oliver Mittelsdorf, viceprezident spoločnosti Rheinmetall pre predaj.

 

Keďže Rheinmmetall buduje výrobný závod v Maďarsku, považuje produkciu vozidiel Lynx aj na území susedného Slovenska za skvelú príležitosť, ktorá by priniesla logistické a ekonomické výhody krajine.

 

Nórska armáda sa rozhoduje medzi nemeckým a kórejským tankom. Kľúčová podmienka je jasná

 

V uplynulých mesiacoch Rheinmetall nadviazal partnerstvá s významnými slovenskými priemyselnými hráčmi, vrátane spoločností RayService, EVPU, CSM Industry, Aliter či Matador. Okrem ceny a kvality bude totiž ministerstvo obrany posudzovať aj mieru zapojenia slovenského priemyslu do produkcie vozidiel.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov