Bell 505 NXi
Aktuality, Letectvo,

Bell oznamuje predaj prvého vrtuľníka Bell 505 NXi na Slovensko

Bell Textron Inc., dcérska firma Textron (NYSE: TXT), oznamuje predaj svojho prvého stroja Bell 505 NXi na Slovensko. Ide o druhý stroj typu Bell 505, ktorý poputuje na Slovensko v roku 2021. Zákazník, spoločnosť WELLPHARMA s.r.o., si vrtuľník vyzdvihne v pražskom servisnom centre Bell. Stroj v obchodnej konfigurácii bude vybavený najnovšou avionikou Garmin G1000 NXi a bude sa používať predovšetkým na súkromné a služobné cesty.


 

„Koncom roka 2020 sme získali certifikáciu EASA, preto nás teší, že spoločnosť Bell môže zaradiť integrovaný súbor avioniky do štandardného vybavenia každého nového stroja Bell 505 alebo ním môže vybaviť existujúce stroje,“ vysvetľuje Duncan Van De Velde, riaditeľ spoločnosti Bell pre Európu a Rusko. „Palubná doska Garmin G1000H NXi ponúka pilotom tohto špičkového ľahkého vrtuľníka lepšie situačné povedomie, rýchlejšie spracovanie informácií a modernizované displeje, ktoré znižujú ich pracovné zaťaženie a poskytujú príjemnejší zážitok z lietania.“

 

Bell už dodal do Európy viac ako 60 vrtuľníkov Bell 505, napríklad zákazníkom z Čiernej Hory, Talianska, Švajčiarska a ďalších krajín. Spoločnosť naďalej rozširuje svoje regionálne zastúpenie a dokončuje predaj na nových trhoch s rotorovými lietadlami, ako je napríklad Slovensko. Okrem širokej zákazníckej základne ponúka pražské centrum spoločnosti Bell regionálnym prevádzkovateľom cenovo dostupné možnosti údržby, opráv a generálnych opráv, čo zaisťuje, že flotila vrtuľníkov si môže plniť svoje úlohy.

 

Bell 505 NXi je vybavený pokročilou avionikou Garmin a dvojkanálovým digitálnym plne automatickým systémom riadenia motora (FADEC), čo z neho robí najpokročilejší jednomotorový stroj na trhu. Medzi najdôležitejšie prvky patria: dvojjadrové procesory, ktoré skracujú čas spustenia na menej ako polovicu, LED podsvietenie a vylepšené displeje s vyšším rozlíšením, jednoduchá výmena LRU s automaticky načítaným rozpoznávacím softvérom, mapy VFR/IFR dostupné na multifunkčnom displeji (MFD), vylepšený navigačný ukazovateľ (HSI) s mapou a voliteľný bezdrôtový datalink umožňujúci jednoduché nahrávanie letového plánu prostredníctvom kompatibilného mobilného zariadenia.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov