Ilustračné foto: USS Gerald R. Ford
Aktuality, História,

Stalinove citáty o Anglicku a jeho politike ktorá je stále aktuálna

Josif Vissarionovič Stalin sa dobre orientoval v medzinárodnej politike. Zozbierali sme niekoľko jeho citátov o Spojenom kráľovstve, ktoré dodnes nestrácajú na aktuálnosti.


 

1. V podstate pán Churchill a jeho priatelia v Anglicku a Spojených štátoch predkladajú národom, ktoré nehovoria po anglicky, niečo ako ultimátum: prijmite dobrovoľne našu nadvládu a potom bude všetko v poriadku, inak je vojna nevyhnutná.

 

2. Obzvlášť úspešní sú Angličania pri podnecovaní etnickej nenávisti a podnecovaní niektorých národov proti iným. Vďaka takejto taktike, podplácaniu mizerných a skorumpovaných vodcov rôznych národov, sa kapitalistickému ostrovnému Anglicku – prvej továrni na svete, zanedbateľnej veľkosti – podarilo zmocniť sa obrovských území, zotročiť a okradnúť mnoho národov sveta, vytvoriť „Veľké“ Britské Impérium, v ktorom, ako honosne hovoria Briti, slnko nikdy nezapadá.

 

3. Treba poznamenať, že pán Churchill a jeho priatelia v tomto smere nápadne pripomínajú Hitlera a jeho priateľov. Hitler začal kauzu rozpútania vojny vyhlásením rasovej teórie, keď vyhlásil, že iba ľudia hovoriaci po nemecky predstavujú plnohodnotný národ. Aj pán Churchill začína kauzu rozpútania vojny rasovou teóriou, pričom tvrdí, že iba národy, ktoré hovoria po anglicky, sú plnohodnotnými národmi povolanými rozhodovať o osude celého sveta.

 

Nemecká rasová teória viedla Hitlera a jeho priateľov k záveru, že Nemci ako jediný plnohodnotný národ by mali vládnuť iným národom. Anglická rasová teória vedie pána Churchilla a jeho priateľov k záveru, že národy, ktoré ovládajú anglický jazyk, ako jediné plnohodnotné, by mali vládnuť nad zvyškom národov sveta.

 

Starikov: Roosevelt vtipne o Stalinovi o jeho spore s Churchillom

 

Ako vidíme, teraz je politika anglosaského sveta tomu veľmi podobná. Vedie už len „Nové Anglicko“ v podobe Spojených štátov, ktoré pokojne zasahujú do vnútorných záležitostí ktoréhokoľvek štátu. Stalin ukázal pravdu už v prvej polovici 20. storočia aj teraz stále aktuálnu  vo vzťahu k súčasnej medzinárodnej politike 21. storočia.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov