Ilustračné foto: Bell 360 Invictus, počítačová animácia, zdroj: Bellflight.com
Aktuality, Letectvo,

Bell sa pripojil do najnovších programov útočného a prieskumového lietadla americkej armády

Bell Textron Inc., dcérska spoločnosť koncernu Textron (NYSE: TXT), oznámila, že podpísala dohodu o spolupráci so spoločnosťou CAE USA Inc., celosvetovo uznávaným integrátorom výcvikových a misijných systémov. V rámci tejto spolupráce bude CAE dodávať simulátory na trénovanie údržby, pomáhať pri vývoji simulátorov letového výcviku a dodávať ďalšie výcvikové riešenia vrátane kurzov, interaktívnych multimediálnych inštruktáží a procedurálnych výcvikových postupov v rámci Bell Future Vertical Lift.


 

Spoločnosť CAE, ktorá je členom tímov V-280 Valor a Invictus, prináša v oblasti výcviku amerického armádneho letectva svoje bezkonkurenčné skúsenosti a technologickú odbornosť. Poskytne neoceniteľnú podporu pri prechode na programy útočného a prieskumového letúnu (Future Long-Range Assault Aircraft – FLRAA). V súlade s dohodou sa CAE vo svojom výcvikovom centre v Dothane v Alabame postará o počiatočný výcvik pre stroje V-280 Valor. V špičkovom stredisku budú mať armádni letci prístup k výcviku novej generácie.

 

„Program Future Vertical Lift prináša americkej armáde schopnosti novej generácie. CAE poskytne vojakom prevádzkové, operačné a údržbové znalosti, ktoré sú potrebné na úspešnú prevádzku strojov V-280 Valor a 360 Invictus v bojovom prostredí,“ uviedol Keith Flail, výkonný viceprezident k tímom Valor a Invictus. „To dokazuje nielen odhodlanie Bellu poskytnúť armáde najvýkonnejšiu a overenú možnosť presunu FLRAA a FARA do zavedených programov (Programs of Record – POR), ale tiež schopnosť zabezpečiť pre vojakov tie najlepšie možnosti výcviku.“

 

FLRAA a FARA sa postupne blížia k tomu, aby získali status zavedených programov, a preto sa tímy Valor a Invictus zaviazali zapojiť do svojich projektov priekopníkov z najrôznejších oblastí. Vďaka tomu je možné prísť s originálnym riešením a pomôcť armádnemu letectvu s transformáciou. Tieto pokročilé zbraňové systémy si vyžadujú viac než len vývoj špičkových technológií. Je nutné zabezpečiť, aby boli vojaci pripravení na ich využitie v multidoménových operáciách.

 

„Programy FLRAA a FARA sú pre modernizáciu armády kľúčové,“ povedal Daniel Gelston, prezident skupiny CAE Defense and Security. „Digitálne technológie a syntetické výcvikové prostredia, ktoré CAE ponúka, spolu s vylepšenými a letovo overenými platformami Bell, V-280 Valor a 360 Invictus, prinášajú armádnemu letectvu schopnosti transformácie. Poskytujeme vojakom pokročilý operačný výcvik a umožňujeme armáde prechod na technológiu Future Vertical Lift. Spoločnosť CAEE je nesmierne pyšná na to, že môže pomôcť tímom Valor a Invictus pripraviť novú generáciu armádneho letectva na bojisko budúcnosti,“ dodal Daniel Gelston.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov