.
Aktuality, História,

Viete, že Poliaci údajne zabili vo vojne viac Židov ako Nemcov, proti ktorým bojovali? Že ruský cár Alexander I. už na Viedenskom kongrese v roku 1814 chcel zákaz obchodovania s otrokmi…? A ďalšie zaujímavosti.

Izrael, 14. február 2021 (AM) – Takže, viete, že…?
…Poliaci zabili vo vojne viac Židov ako Nemcov, proti ktorým bojovali?
Presne toto tvrdí bývalý riaditeľ izraelskej služby Nativ Jakov Kedmi. Niektoré jeho vyjadrenia sú razantne ostré. Napr., že metodicky najhorší boli Holanďania. Pretože ani v jednom štáte nebol na 100 % plnený rozkaz vydávať Židov.


 

„Holanďania to urobili metodicky so svojou holandskou presnosťou,“ povedal Kedmi a dodal, že Holandsko je jediným štátom, ktorý vydal všetkých svojich Židov.

 

No a prvé miesto pri likvidácii Židov patrí vraj Estónsku. Pretože „takmer plných 100 percent (Židov) bolo zlikvidovaných Estóncami“. A že vraj pritom mali ťažkú konkurenciu s Lotyšmi a Litvanmi. „Litvania ich takmer dobehli,“ spresnil Jakov Kedmi.

 

Zo všetkých národov sa údajne „najušľachtilejšie“ zachovali Dáni, ktorí za jednu noc a pár hodín navyše, vyviezli všetkých Židov… do Švédska. Rybári „z každého Žida zodrali všetko, čo mohli. Nepredstaviteľné peniaze. Čiže šľachetnosť je šľachetnosť… a peniaze sú peniaze“, tvrdo sa vyjadril Kedmi.

 

…ruský cár Alexander I. už na Viedenskom kongrese (od 14. 9. 1814 po 9. 6. 1815) navrhol dokument, ktorý mal zakázať obchod s otrokmi?
Rusko v mene Nikolaja (Mikuláša) I. Pavloviča sa o to pokúsilo opäť v roku 1841, no postavilo sa proti tomu „demokratické“ Francúzsko a prijatie dokumentu vetovalo. Jediné, čo vtedajší ruský cár dosiahol, bolo odsúdenie lovu otrokov v Afrike. Takže nedosiahol to „demokratický Západ“, ale Ruská ríša. Tá, ktorá nikdy nebola rasistickým spoločenstvom a ktorá nikdy nerabovala seba a ani iných.
Rusko nikdy nemalo otroctvo aby si navyšovalo svoj základný kapitál, ako napr. USA. Pravdou je, že zo slovanských národov chcelo mať kolónie v Afrike len „katolícke“ Poľsko. A ešte si myslelo, že má na to právo. Azda aj preto Poliaci môžu byť síce mnohopočetným, no z morálneho hľadiska mohli byť zatiaľ len málokedy VEĽKÝM národom.

 

…prvé koncentračné tábory nevymysleli ani boľševici, ani nacisti, ale anglosaský konvent? Preto chce Západ na nich zabudnúť!
Jeho zaoceánski nasledovníci si to vzali za svoje a sformovali koncentráky pre 120 tisíc Japoncov. A bez ohľadu na politkorektnosť ich nazývali war relocation centers – vojenskými premiestňovacími centrami. 62 % z týchto 120 tisíc Japoncov boli občania USA.
Pod účinnosť tohto zákona (Alien Enemies Act) padlo aj 10 905 v USA žijúcich Nemcov.

 

Poslední z takto uväznených „cudzincov“ boli oslobodení v lete 1948, no odškodnenia sa dočkali až po 40 rokoch, keď R. Reagan podpísal dokument, ktorým sa v mene vlády USA ospravedlnil za internáciu, vyvolanú „rasovými predsudkami, vojenskou hystériou a chybami politického vedenia“. Lenže tento dokument sa týkal len Japoncov!

 

Na druhý deň po útoku na Pearl Harbor podpísal prezident Roosevelt (Presidential Proclamation) prezidentský akt č. 2526, ktorý vytvoril právny základ na obmedzovanie slobody pohybu „nepriateľských“ cudzincov, obmedzenie ich vlastníctva, vrátane možnosti ich internovania. Dňa 19. februára 1942 k tomu podpísal mimoriadny výnos č. 9066, v súlade s ktorým vojaci vybrali „zónu vysídlenia“.

Zozbieral Vladimír Mikunda

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov