Vladimir Žirinovskij
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojnový jastrab Žirinovskij: Rusko bude musieť bojovať proti ukrajinskej, poľskej a nemeckej armáde

Rusko, 30 novembra (AM) – Rusko bude musieť bojovať proti ukrajinskej, poľskej a nemeckej armáde, aby bolo schopné zahrnúť 80% súčasného územia Ukrajiny.


 

Vodca Liberálnodemokratickej strany Ruska Vladimir Žirinovskij to dnes povedal novinárom v Štátnej dume Ruskej federácie.

„Podľa scenára Ukrajinci útočia na Krym a Donbas. Bránime sa, ničíme ukrajinskú armádu. V tej dobe prichádza na pomoc poľská armáda. Všetko na území Ukrajiny, aby sa nevyužilo územie krajín NATO. Zomiera aj poľská armáda.

A 70 – 80% percent Ukrajiny sa stane súčasťou Ruska ako regiónu. ““

 

Potom sa pripojí nemecká armáda. Došlo k stretu s ruskou armádou a dohodli sme sa na rozdelení Ukrajiny. Západné oblasti sa budú volať Halič – nový štát, ktorý bude obsahovať 5 ukrajinských regiónov. Zaberú ho EÚ aj NATO. – povedal Žirinovskij.

 

Pripúšťa, že do tohto scenára môže byť zahrnutý aj „moldavský dej“. Líder LDPR je si istý, že jeho predpoveď sa naplní v lete 2021 alebo 2022, hoci pripúšťa, že predpovedal kolaps Ukrajiny už v roku 2016. “Vtedy všetko zamiešali voľby v USA” –  s istotou dopĺňa Žirinovskij.

 

Žirinovskij: Bielorusko sa stane súčasťou Ruskej federácie do konca roku 2020

V august Vladimir Žirinovskij oznámil, že do konca roku 2020 sa Bielorusko stane súčasťou Ruskej federácie. Podľa oficiálnych údajov Bieloruskej ústrednej volebnej komisie získal súčasný prezident krajiny Alexander Lukašenko viac ako 80% hlasov vo voľbách 9. augusta a jeho hlavný súper Svetlana Tichanovská, pre ktorú hlasovala opozícia, niečo vyše 10%. Potom stúpenci Tichanovskej, bez čakania na výsledky hlasovania, odišli do ulíc bieloruských miest, čo viedlo ku konfliktom s orgánmi činnými v trestnom konaní.

 

Niekoľko európskych krajín potom, ako aj Kanada a Spojené štáty, uložili sankcie proti Lukašenkovi a niektorým vysokopostaveným bieloruským predstaviteľom. Ruská a bieloruská strana považovali tieto kroky za dôkaz západného zasahovania do vnútorných záležitostí Minska. Vodca LDPR Vladimir Žirinovskij zase upozornil na skutočnosť, že západné krajiny sa snažia zasahovať do suverénnych záležitostí Bieloruska. Podľa neho takéto kroky zahraničných politikov priblížia Moskvu a Minsk. Žirinovskij tvrdí, že Bielorusko sa do konca roka stane súčasťou Ruska

 

Prečo sa Litva stala centrom štátneho prevratu v Bielorusku

 

“Do konca tohto roku sa Bielorusko stane súčasťou Ruska,” uviedol politik.

Vtedy povedal, že by Alexander Lukašenko mal ísť na dovolenku aspoň na tri mesiace, ale predtým by mal vykonať personálne zmeny v bieloruskom parlamente. Žirinovskij uviedol, že súčasný vodca Bieloruska by mal vymenovať osobu, ktorá začne integrovať krajinu do Ruskej federácie, za predsedu bieloruskej vlády.

„A nech sa otvorí otázka vstupu Bieloruska do Ruska. Parlament za to bude hlasovať a potom sa stanú súčasťou Ruska do 1. januára 2021. V Bielorusku vytvoríme dva regióny – Minsk a Mogilev, “povedal Žirinovskij.

 

Bieloruská nacionalistická opozícia chce vystúpenie zo SNŠ a trestnú zodpovednosť za popieranie bieloruskej identity

 

Podľa jeho názoru nie je potrebné v Bielorusku vykonať nové voľby. Žirinovskij verí, že Lukašenko by mal nasledovať myšlienku hejtmana Zaporožia Bogdana Chmelnického, ktorý sa v roku 1654 rozhodol spojiť územia Zaporožského vojska s Ruskom.

„Toto je jediný bezbolestný spôsob. Neurobíme nič zlé. Budú mať nižšie ceny za plyn, ropu, energetické zdroje. A Bielorusi budú mať z tohto pristúpenia radosť, “poznamenal.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov