.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Strelecké trenažéry MANTIS ideálne pre tréning v čase karantény

USA, 11. november 2020 (AM) – Jeseň 2020 je v plnom prúde a to znamená dve veci – na mnohé strelnice už začína byť príliš zima a za druhé, ku kadejakým lockdownom sa nám začnú pridávať aj chrípky a iné pliagy, ktoré nás prikovajú do interiéru. Preto ako dobrá alternatíva sú tréningové strelecké trenažéry MANTIS X.


 

 

Americký Mantis váži približne 14 gramov, montuje sa na picatinny rail pištole, alebo pušky (cez adaptér sa dá dať na hocijakú zbraň, napríklad na kozlicu na TRAP) a po pripojení na aplikáciu (Android, iOS) v tablete alebo telefóne vyhodnocuje rôzne strelecké techniky. Najlepšie je, že kúpa trenažéru je jediný náklad – žiadne špeciálne terče, žiadne špeciálne náboje – nič viac už netreba
dokupovať.  Mantis sa dá použiť pri nácviku suchej strelby, rovnako aj pri ostrej streľbe. Aplikácia je štandardne v angličtine, ale ak máte telefón v slovenčine, aj aplikácia sa vám rovno ukáže v slovenskom jazyku.

 

MANTIS X3 je vynovená verzia pôvodného Mantis X a je základným modelom určeným pre začiatočníkov a pokročilých strelcov. Ponúka funkcie ako tréningové módy sústredené na rýchlosť, reakčnú dobu, presnosť streľby, sústrel, analýzu rýchlosti streľby, strhávania, históriu výsledkov a porovnávanie s inými užívateľmi. Mantis zároveň navrhne zlepšenia ako zmenu úchopu, iné uloženie prsta na spúšti a podobne. v cene 179€ ju ponúka Svet pušiek.

 

Mantis zobrazuje, kam by strela dopadla (testovali sme s ostrou streľbou na terč a rozptyl absolútne zodpovedali) a zároveň vám ráta skóre, aby ste vedeli, ako sa zlepšujete.

 

Na inej obrazovke vidíte priebeh strelby:Zelená čiara je mierenie, žltá zmačknutie spúšte, červená spätný ráz (Mantis X10).

 

 

MANTIS X10 Elite dokáže to isté ako X3 a ešte omnoho viac. Dve hlavné vylepšenia oproti X3 sú:

1. analýza tasenia z púzdra – Mantis X10 vám odmeria každú fázu – od pípnutia po chytenie zbrane, vytiahnutie, horizontálny pohyb dopredu, mierenie, a stlačenie spúšte.
2. Meranie spätného rázu –  Mantis sleduje pohyb hlavne pri výstrele a opätovne nájdenie cieľa, miery odchýlok, časy celého procesu aj uhly.
Špecialitou MANTISu je, že ho môžete namontovať na pištoľ, AR-15 alebo brokovnicu. Ak ho chcete dať na pištoľ, pre ktorú máte špeciálne púzdro, dá sa dokúpiť adaptér na zásobník a na ten pripevníte Mantis, takže môžete požiť svoje originálne púzdro.
Okrem toho Mantis X10 funguje cez samostatné aplikácie aj pre vyhodnotenie streľby luku, alebo trapu a skeetu. Mantis X10 kontroluje zdvih hlavne, zrýchľovanie pri hľadaní cieľa, mierenie a výstrel. Ponúka aj tipy, ako streľbu zlepšiť.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov