©tass
Aktuality, Pozemná technika,

Video: Čo dokáže najnovší obrnený voz Tiger-M? Vojaci odhalili jeho schopnosti pri hraniciach s Čínou

Rusko, 7. marca 2020 ( Sputnik ) – Prieskumníci v ruskom Burjatsku testovali najnovšie obrnené vozy Tiger-M. Stroje sa prvýkrát zapojili do cvičenia. Jednotky rýchleho nasadenia na vozoch Tiger zamierili do oblasti ovládanej “teroristami”.


 

V lese sa konvoj dostal do pasce, ale vojakom sa podarilo útočníkov obkľúčiť a zničiť. Ďalej vojaci podnikli krátky útok do hôr, kde sa nachádza stanovište ozbrojencov.

 

 

Tábor vojaci objavili pomocou dronov a najmodernejších komplexov Strelec. Teroristi boli zaskočení. Vojaci ich bleskovo napadli z troch strán. Útokom bol nepriateľ zlikvidovaný, rovnako ako tábor so skladom zbraní a munície. Skupina sa vrátila na základňu bez strát.

 

Obrnený voz Tiger s mínometom

Na 3. medzinárodnej obrannej výstave ADEX 2018, ktorá prebiehala v hlavnom meste Azerbajdžanu, Vojensko-priemyselná spoločnosť, ruský výrobca obrannej techniky, v zahraničí prvýkrát predstavila obrnený voz SBM VPK-233136 Tiger, ktorý je vybavený mínometom 2S12 Sani.

Tento komplex je určený k zničeniu živej sily a tiež objektov nepriateľa. Maximálny dosah streľby tohto 120mm mínometu je až 7 100 metrov. Maximálna rýchlosť míny dosahuje 325 m / s. Mierená kadencia činí je výstrelov za minútu. Doba uvedenie prístroja do bojovej pohotovosti predstavuje len 3 minúty.

Používajú sa výbušné, trhavé, dymové, osvetľovacie a zápalné míny. Bojový komplet obsahuje 56 striel. Zvláštnosťou mínometu na voze Tiger je plne automatizované riadené mierenia. Posádka nevychádza spoza panciera.

Tiger

Tiger (GAZ-2330) sú viacúčelové obrnené vozidlá vyrábané Arzamasskou automobilkou. Prototyp vozidla, ktorý bol zmluvne vyvíjaný s Jordánskom, bol predvedený v roku 2001.

Video: Nové obrnené vozidlo Stryker A1 MCWS

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov