foto: MO RF
Aktuality, Letectvo,

Video: Ruské stíhačky Su-34 po ohromujúcich akrobatických prvkoch bombardovali pozemné ciele

Rusko 13. februára 2020 (zdroj: Sputniknews) – Piloti viacúčelových stíhacích bombardérov Su-34 leteckého pluku centrálneho vojenského okruhu Ruska zalietavali na cvičisku v Kurganskej oblasti zložité akrobatické prvky a bombardovanie.


 

Zábery výcvikových letov odhalilo ministerstvo obrany Ruska. Uvádza sa, že v priebehu dňa posádky vykonali zákruty na maximálnych výkonoch a s v režimoch s prídavným spaľovaním motorov, stúpajúce špirály, bojové obraty a výkruty vo výške až 6000 metrov s rýchlosťou až 1900 km / hod.

 

 

Okrem toho bolo vykonané bombardovanie a streľba z leteckých zbraní na pozemné ciele, v dôsledku toho bola kolóna obrnených vozidiel vymysleného nepriateľa úspešne zničená. Do cvičenia sa zapojilo 10 stíhačiek Su-34, 15 kusov pozemnej techniky a viac ako 100 ruských vojakov.

 

Lietadlo Su-34
Lietadlo Su-34 je dvojmiestny viacúčelový nadzvukový stíhací bombardér generácie 4 ++, ktorý bol zaradený do ruských vzdušných a kozmických síl v roku 2014. Jeho vývoj ale trval od začiatku 80. rokov. K prvému letu došlo v roku 1990.

 

Su-34 je určený na likvidáciu ako pozemných, tak vzdušných objektov nepriateľa za všetkých podmienok. V lietadle sa používajú riadené zbrane typu vzduch-zem a vzduch-vzduch. Dolet Su-34 je až 4 000 km, maximálna rýchlosť dosahuje až 1 900 km / h, bojový náklad je osem ton. Hladina hluku Su-34 je dvakrát nižšia ako u jeho predchodcov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov