Ruské lietadlá sú všeobecne známe pevnosťou svojich podvozkov a tento Suchoj Su-34, ako to dokazujú zábery, nie je výnimkou
Aktuality, Letectvo,

Američania zostali v úžase po tom, ako na ceste pri Voroneži stretli ruský stíhací bombardér Su-34

 


Ruské stíhacie lietadlá nelietajú len na oblohe, ale jazdia aj po bežných verejných komunikáciách na území Ruska. Autori článku na portáli The Aviationist zostali v „nemom“ úžase, keď uvideli prepravu stíhacieho bombardéra Suchoj Su-34 ťahaného za ťahačom na vlastnom podvozku na ceste neďaleko mesta Voronež v Rusku.

Autori spomínaného článku upriamovali pozornosť čitateľov na sériu fotografií zachytených rôznymi ľuďmi, na ktorých je zobrazený prevoz stíhacieho bombardéra Su-34 na trase blízko mesta Voronež. Na fotografiách je lietadlo s demontovanými krídlami, ťahané za nákladným autom. Ak by prevoz lietadla prebiehal na nákladovom priestore ťahača, možno by takú pozornosť nevzbudil, no tento stíhací bombardér Su-34 sa pohyboval po ceste na kolesách vlastného podvozku. To je možné iba v Rusku… – podotkol autor amerického príspevku.

V článku boli taktiež zdôraznené hviezdičky pod kabínou, zvyčajne označujúce zostrely alebo úspešne vykonané bojové misie. Podľa názoru autorov článku odfotený stíhací bombardér Su-34 s trupovým číslom „červená 25“ bol nasadený do bojových operácií na území Sýrskej arabskej republiky v roku 2015… (?)

Spomínané „hviezdičky“ naľavo od trupového čísla, potvrdzujúce zostrely, resp. úspešné misie

Pod článkom sa rozprúdila živá diskusia a jeden z komentujúcich, vystupujúci pod menom Alex, uviedol, že odfotografovaný stíhací bombardér s najväčšu pravdepodobnosťou prevážali z Buturlinovky do Voronežského leteckého závodu kvôli oprave. A tiež ešte doplnil, že v Rusku sa stretnúť s takýmto spôsobom prevozu lietadla nie je nič neobvyklé a len veľmi ťažko takéto niečo domácich udiví.

Ako to videli autori pôvodných záberov…

„Pátrači“ pod americkým článkom a na sociálnych sieťach pátrali ďalej a spomenuli si na leteckú nehodu, ktorá sa odohrala 6. septembra 2019 v Lipeckej oblasti. Vo vzduchu sa vtedy počas cvičného letu zrazili dva stíhacie bombardéry Su-34 z Lipeckej leteckej základne. Pilotom sa našťastie nič nestalo a dokázali sa s lietadlami bezpečne vrátiť na základňu. Obe lietadlá sú v súčasnosti v oprave. Vyšetrovanie nehody stále nebolo uzavreté, no podľa komentárov zvnútra leteckej základne je celkom možné, že nehoda bude vyhodnotená ako chyba pilotáže a následne je tiež možné, že časť sumy za opravu lietadiel pôjde z platov pilotov… Počkajme si však na závery vyšetrovacej komisie.

Fotografia  Su-34 z nehody v Lipeckej oblasti,  zdroj: MO RF

Na fotografiách, ktoré uvoľnilo MO RF bolo zverejnené iba jedno z poškodených lietadiel a jeho trupové číslo bolo schválne rozmazané kvôli sťaženiu identifikácie. Navyše, aj menej pozorný čitateľ si isto všimne, že stíhací bombardér Su-34 na zverejnenej fotografii MO RF má iný typ kamufláže, ako bombardér na predchádzajúcich fotografiách. Takže dedukcia „pátračov“ zo sociálnych sietí, že by mohlo ísť o lietadlo videné na ceste pri Voroneži sa opiera v tomto prípade zrejme iba o dohady či priania.

Detail poškodenia jedného z bombardérov Su-34, fotografia druhého poškodeného Su-34 zatiaľ nebola zverejnená, zdroj: MO RF

zdroj: https://topwar.ru/ 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov