foto: Gregory Knowles
Aktuality, Pozemná technika,

Video: Nový 50mm kanón od Northrop Grumman

USA (23.10.2019): Americký výrobca zbraní Northrop Grumman po prvý raz vystavil na výročnej konferencii Asociácie armády Spojených štátov (AUSA) vo Washingtone, D.C. svoj nový 50mm kanón. Nový Bushmaster vyvinutý spoločnosťou Northrop Grumman je určený pre bojové vozidlo budúcej generácie americkej armády.


 

50mm Bushmaster môže zasahovať ciele viac ako dvakrát vzdialenejšie oproti dosahu existujúceho kanóna M242 s priemerom 25 mm pechotného bojového vozidla Bradley. Nový 50 mm kanón je navrhnutý na streľbu na viac ako 4 km.

Video zo streľby 50mm Bushmaster

Kanón dokáže kombinovať rôzne technológie útoku na obrnené vozidlá do jedného systému – zahrnúť pokročilé ovládanie paľby, automatizované zameriavacie senzory, strelivo ďalšej generácie, novú rýchlosť spracovania údajov a možnosti útoku stredného kalibru dlhšieho dosahu. V súčasnosti je 50 mm Bushmaster jedným z najsilnejších zbraňových systémov stredného kalibru, aké kedy boli pre obrnené vozidlo vytvorené.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov