Obrnené vozidlo Pars III 8 × 8                    zdroj: janes.com
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

FNSS predstavilo ženijné vozidlo Pars 8 × 8

Turecká zbrojovka FNSS, v ktorej má podiel britsko-americká skupina BAE, odhalila svoj nový bojový technický variant obrneného vozidla Pars III 8 × 8.


Vozidlo sa podrobuje kvalifikačným testom pre armádu Ománu a očakáva sa, že dokončí všetky skúšky do polovice roku 2019, kedy sa plánujú začať dodávky. Zmluva na dodávku 172 vozidiel Pars III v 13 konfiguráciách, obsahuje 145 vozidiel vo variante 8 × 8 a zostávajúcich 27 v pohone 6 × 6.

Vozidlo je navrhnuté tak, aby vykonávalo množstvo bojových ženijných činností vrátane odstraňovania mín a zátarasov, vytvárania prekážok a budovania obranných zariadení. Posádku tvorí vodič, operátor, veliteľ, strelec a ďalší štyria technici.

Ženijná funkčnosť je zabezpečená súpravou Pearson Universal Connection Kit (Jettison Kit), ktorá je namontovaná na prednej časti vozidla. Súprava Jettison Kit využíva existujúcu technológiu Pearson, ktorá umožňuje rýchlu výmenu zariadení. Predný nástavec môže byť vymenený za päť minút jedným členom posádky pomocou vozidla a nie sú potrebné žiadne špeciálne nástroje ani žeriavy. V prípade výmeny dvoma členmi posádky sa čas montáže skráti na 4 minúty.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov