Útočná puška Carmel / zdroj: israeldefense.com
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Izraelský IWI uviedol novú útočnú pušku

IWI (Israeli Weapon Industries) – izraelský výrobca ručných zbraní pre ozbrojené zložky vlád a armády po celom svete, predstavil novú útočnú pušku, na výstave LAAD 2019, ktorá sa uskutočnila začiatkom apríla, v Rio de Janeiro.


Nová puška Carmel je ponúkaná so štyrmi rôznymi dĺžkami hlavne: 267 mm, 305 mm, 368 mm a 406 mm,  v kalibri 5,56×45 mm je to konvenčná puška, na rozdiel od dvoch predchádzajúcich útočných pušiek Tavor a X95, vyvinutých a vyrobených spoločnosťou,  , ktoré sú obe v konfigurácii bullpup.

Carmel je vhodná pre dlhšie trvajúce bojové akcie , používa špeciálne ocele, hliník vysokej kvality a vysoko odolné polyméry pre výkonné operácie v malých jednotkách v širokom spektre prostredí a rôznych bojových scenároch. Puška má Picatinny” koľajnice na všetkých stranách, aby umožňoval 100% kompatibilitu so všetkými dostupnými mieridlami, zariadeniami alebo príslušenstvom. Podľa spoločnosti bola puška navrhnutá na minimálnu údržbu, čím sa znižujú prevádzkové náklady a umožňuje používať akékoľvek oceľové, hliníkové alebo polymérové  zásobníky  NATO / MIL-STD 5.56.

Aby bola zaistená maximálna presnosť, IWI prijal riešenie voľne uloženej hlavne a systém s rýchlym odnímateľným systémom, ktorý bol tiež použitý na zabezpečenie maximálnej modulárnosti, ktorá podľa spoločnosti zaisťuje výmenu hlavne v priebehu niekoľkých sekúnd. Hmotnosť pušky bez zásobníka alebo zameriavača je 3,3 kg.

Hoci Izraelská armáda neprejavila okamžitý záujem o Carmel, niektoré jej  jednotky dostali pušky na testovanie a spätnú väzbu. Podobne boli dodané mnohým zákazníkom na celom svete na preskúmanie a už teraz súťažia vo viacerých tendroch. Voľba predstaviť Carmel na výstave LAAD 2019 v Brazílii bola urobená preto, že IWI považuje Latinskú Ameriku za strategický trh.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov