Pozemný raketový systém RBS 70
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Česká armáda nakúpila rakety Mk II pre systém RBS 70

Zdroj: army-technology.com


Agentúra NATO pre podporu a obstarávanie (NSPA) získala zákazku na dodávku rakiet Mk II pre systém RBS 70 Armády Českej republiky.
Švédska letecká a obranná spoločnosť Saab zabezpečila zmluvu s agentúrou NSPA, ktorá je zodpovedná za akvizície pre jej členské štáty.
Raketa MK II je kompatibilná so systémami RBS 70 a RBS 70 NG, ktoré sú už integrované do existujúceho systému českej armády.
Dodávky v rámci objednávky budú realizované v tomto roku.
Šéf Saab Dynamics Görgen Johansson povedal: „Prostredníctvom rádu NSPA vidíme pokračujúci záujem NATO o naše raketové systémy. Raketa Mk II je schopná raketa s dosahom do výšky 4 km a doletom  7 km. “
RBS 70 je pozemný raketový systém s krátkym dosahom, ktorý bol pôvodne navrhnutý a vyrobený spoločnosťou Saab Bofors Dynamics. Nová generácia vylepšenej verzie rakety je RBS 70 NG.
Okrem konfigurácie systémov na ochranu proti ručnej prenosnej protivzdušnej obrane, môže byť zameriavač NG využitý aj v diaľkovo ovládaných aplikáciách alebo vo vozidlách.
Medzi výbavu RBS 70 NG patrí termokamera s vysokým rozlíšením a vstavaným videorekordérom.
V súčasnosti 19 krajín prevzalo dodávky viac ako 1 600 nosných rakiet a 18 000 rakiet.
V januári, brazílska armáda uzavrela s firmou kontrakt na dodávku prenosného systému RBS 70 NG protivzdušnej obrany.
Minulý mesiac spoločnosť získala zákazku na rozšírenie existujúceho instrumentovaného laserového výcvikového systému GAMER. pre českú armádu a vojenskú políciu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov