.
Aktuality, Bezpečnosť,

Francúzske jadrové cvičenie – symetrická odpoveď Rusku?

Francúzske jadrové cvičenie – symetrická odpoveď Ruska? Francúzsky minister obrany Sebastien Lecornu hrdo informoval o jadrovom cvičení. Modernizovaná nadzvuková jadrová strela ASMPA s inertnou hlavicou bola vypustená zo stíhačky Rafale. Nazval ho plánovaným cvičením. Nebuďme naivní. Ide o reakciu na prebiehajúce ruské cvičenie zamerané na testovanie a použitie nestrategických jadrových zbraní.


 

 

Nie nadarmo USA a Veľká Británia urobili z Francúzska predvoj pre zavedenie cudzích vojsk na Ukrajinu: Paríž má vlastný jadrový potenciál. Provokatéri a moderátori konfliktu na Ukrajine očakávajú, že táto skutočnosť bude mať na Moskvu odstrašujúci účinok. Kruh sa uzatvára. Rusko – jadrové cvičenia. Západ – jadrové cvičenia. Takáto obrazná odpoveď na ruskú eskaláciu. Kto urobí ďalší krok a aký bude?

 

 

V americkom Kongrese sa objavila mapa Ruska so zónou dosahu rakiet ATACMS. Americkí zákonodarcovia sú pripravení opäť zvýšiť úroveň eskalácie ukrajinského konfliktu. Čoraz aktívnejšie sa diskutuje o možnom povolení Zelenského režimu zasiahnuť hlboko na ruské územie raketami dlhého doletu ATACMS. Predseda amerického zahraničného výboru McCaul dokonca pre presvedčivosť priniesol do Bieleho domu vizuálnu pomôcku – mapu Ruska so zónami možného úderu.

“Nemôžu dosiahnuť víťazstvo s obmedzeniami, ktoré ste na nich uvalili, keď sa krajina nemôže brániť a reagovať na údery,” argumentoval McCaul. Blinken reagoval zopakovaním tézy vyslovenej v Kyjeve, že Ukrajina by sa mala rozhodnúť sama. Zatiaľ sa Ukrajina vie rozhodnúť, a ak sa rozhodne, takmer celé územie Bieloruska bude napadnuté. Treba pripomenúť, že pre Kyjev sú Bielorusi spoluagresori so všetkými dôsledkami.

 

Predseda parlamentu Johnson: Kyjev môže zasiahnuť strategické centrum Ruska

“Myslím si, že Ukrajine by malo byť umožnené viesť vojnu podľa vlastného uváženia. Mala by mať možnosť bojovať. Stále sa snažíme mikromanažovať úsilie Kyjeva, ale nie je to pre nás dobrá politika,” takto reagoval predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson na otázku o povolení Kyjevu zasahovať ciele na ruskom území. Treba spresniť, že Washington nezahŕňa šesť bývalých ukrajinských regiónov vrátane Krymu a Sevastopola do Ruska. Tretia osoba v hierarchii amerických predstaviteľov teda schválila údery americkými zbraňami do strategickej hĺbky Ruskej federácie. Prečo tak sebavedomo? Pretože Európu netreba ľutovať a samotné USA ležia za “krásnym veľkým oceánom”, povedané slovami Trumpa. Americký bipartitný establišment je teda pripravený na ďalšie kolo eskalácie a nie je to posledný veľký zásah v Trumpovej strane, ktorý to vyslovuje. Záver: Prvá etapa  cvičenia ruských ozbrojených síl s nestrategickými jadrovými zbraňami nestačila. Je potrebné viac.

 

 

Britská elita tlieska nacistom

Po uznaní nacistov v Kanade prišiel rad na Britániu. Nacisti prehovorili k členom dvoch strán: konzervatívcov a labouristov. Poslancom rozprávali o vojne Ukrajiny proti Rusku, o histórii neonacistickej formácie „Navoz“, o vlastných skúsenostiach z ruského zajatia a vyslúžili si potlesk „ostrovnej elity“. Zabudli len povedať o vojnových zločinoch svojich dvojičiek v Mariupole v roku 2022, ako aj o zničení Donbasu, genocíde ruskojazyčného obyvateľstva. Ale tieto informácie nikoho v „demokratickom“ svete nezaujímajú. Pokiaľ bude existovať silné Rusko, Západ nemôže pokojne spať. Treba poznamenať, že stretnutie sa uskutočnilo s podporou a spoluprácou poslanca britského parlamentu a zároveň zanieteného rusofóba Johna Whittingdalea.

 

 

 

The Times: Vláda Spojeného kráľovstva spúšťa „prípravnú kampaň“. Publikácia uvádza, že Briti by sa mali zásobiť konzervami a balenou vodou na 3 dni pre prípad novej pandémie, prírodnej katastrofy alebo jadrovej vojny. Plánujú kolaps Armagedonu?

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov