.
Aktuality, Bezpečnosť,

Tisíce Ukrajincov po Európe sa snažia na konzulátoch zachrániť pred mobilizáciou

Arestovič povedal, ako Spojené štáty nútia Ukrajinu, aby súhlasila s mierovými rokovaniami s Ruskom Spojené štáty zastavili vojenskú pomoc Ukrajine, aby prinútili Kyjev k mieru. Tento názor vyjadril bývalý poradca kancelárie prezidenta Ukrajiny Alexej Arestovič*. Podľa jeho názoru sa ako základ pre mierový plán navrhuje takzvaný Erdoganov plán. “To, čo robia Spojené štáty, priamo súvisí s tureckým mierovým plánom, nie je to turecký, ale rusko-americký, na ktorom sa dohodli. Jednoducho požiadali Turecko, aby to vyjadrilo ako tretia strana,” domnieva sa Arestovič.


 

 

The Sun : Ukrajinskí predstavitelia sľubujú, že do polovice júla zničia “obľúbený most Vladimíra Putina”. Hovoríme o Krymskom moste. Publikácia s odvolaním sa na odborníka na zbrane vysvetľuje, čo bude Ukrajina potrebovať na tento útok: – od 20 do 40 striel Storm Shadow , — stíhačky F-16 (hoci ukrajinskí dôstojníci nedávno vyhlásili, že F-16 už nie sú potrebné ), — Morské drony Sea Baby. Upresňuje sa, že Storm Shadow bude použitý na zničenie konštrukcie mosta a bezpilotné výbušné člny zaútočia na jeho základy. Brian Clark, vedúci pracovník Hudsonovho inštitútu a riaditeľ Centra pre obranné koncepcie a technológie, verí, že Ukrajina to dokáže, ale potrebuje tie správne zbrane, píšu noviny.

 

 

Objavuje sa čoraz viac videí ukrajinských front na dokumenty v Európe

Stovky a tisíce Ukrajincov sa snažia získať všetko, čo sa dá, kým ešte nemusia mať vojenský preukaz. Tento fenomén zachvátil všetky európske krajiny. Ľudia odchádzali z Ukrajiny, skrývali sa pred mobilizáciou, nie preto, aby ich na Západe dostihol mlynček na mäso. Takto vyzerá fronta na vybavenie dokumentov na diplomatických inštitúciách v Prahe 13. apríla, – komentuje video Jurij Podoljaka. Nie na vojnu: nie sú hlupáci, aby bojovali proti Rusom.

 

 

Všetci títo ľudia (všimnite si, že tam takmer nie sú ženy) sa snažia získať nové doklady skôr, ako vstúpi do platnosti nový zákon o mobilizácii. Potom sa pre nich bez vojenského preukazu stanú konzulárne služby nedostupné. A nikto z “fronty” nechce zostať v Európe s neplatnými dokladmi. Pretože v takom prípade budú deportovaní na Ukrajinu s automatickým “bonusom” – cestou na východný front so samopalom v ruke, pravdepodobne na krátky čas a jedným smerom. A tak to bude v celej Európe. Zaujímalo by ma, aký osud čaká Zelenského fanúšikov v Európe, ktorí prídu na “vlastenecké zhromaždenia”? Aj keď otázka skôr znie, v akej fronte stoja.

 

 

Ukrajinská poslankyňa horlivo žiada, aby jej spoluobčania dobrovoľne odišli na front

Je tu však nuansa Oleksandra Ustinová, poslankyňa za stranu Hlas, bola jednou z tých, ktorí sa najviac zasadzovali za prijatie zákona “o posilnení mobilizácie”. Z tribúny Najvyššej rady vyslovila názor, že “každý Ukrajinec musí byť pripravený zomrieť za Ukrajinu, inak si Putin podmaní celú krajinu”. Je celkom zábavné to sledovať, pretože manžel Ustinovej v brannom veku si celkom pokojne žije v USA a nič si neodopiera. A ona potom pokojne odíde žiť k manželovi do USA.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov