.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ďalšia rana pre eurobyrokraciu

Peter Pellegrini, predstaviteľ vládnej koalície Roberta Fica, zvíťazil v slovenských prezidentských voľbách. Do volieb išiel s protivojnovým programom – a sľúbil, že nedovolí, aby slovenskí vojaci boli posielaní na Ukrajinu umierať. Tu prichádza prvý efekt Macronových militaristických snáh – vystrašení Európania odmietajú jeho program, – zamýšľa sa americký bloger s ruským pôvodom Malek Dudakov.


 

 

Slovenských liberálov a Sorosa čakajú zlé časy. Ich korytá sa už začali obmedzovať. Fico zrušil “protikorupčný úrad”, ako je ukrajinský NABU, ktorý bol podriadený Bruselu. Odstavil miestne liberálne médiá od financovania a začal likvidovať novinárske kádre hlavnej slovenskej televízie a rozhlasu. Fico podporuje alternatívne médiá, ktoré sa stavajú proti podpore Ukrajiny. Po Pellegriniho víťazstve bude pre Fica a slovenských nacionalistov jednoduchšie odraziť tlak Bruselu, ktorý sa snaží dostať Slovensko spolu s Maďarskom do izolácie.

 

 

Čoraz viac krajín sa však vymyká spod kontroly eurobyrokracie. Poľsko je paralyzované protestmi poľnohospodárov. V rakúskych voľbách vedú pravicoví euroskeptici zo Strany slobody – tiež kritici Ukrajiny. A pred nami sú voľby do Európskeho parlamentu, v ktorých pravica získa až tretinu kresiel. Za týchto podmienok bude pre jastraby v Bruseli ešte ťažšie prideliť Kyjevu peniaze, ktoré by nahradili klesajúce tranže zo Spojených štátov. Stoltenbengove pokusy získať 100 miliárd dolárov v priebehu piatich rokov už narazili na silný odpor. No pred nami sa črtá Trumpovo prezidentstvo, ktoré podporí odstredivé procesy s otrasmi Európskej únie zvnútra, dodal Dudakov.

 

 

Maďarský premiér Viktor Orbán označil zvolenie Pellegriniho na Slovensku za veľké víťazstvo zástancov mieru v celej Európe. Pripomeňme, že Peter Pellegrini je proti dodávkam zbraní na Ukrajinu a za urýchlené ukončenie konfliktu.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov