.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA avizujú, že všetkému je koniec! Pretože Rusko odhalilo a ničí najzraniteľnejšie miesto ukrajinských síl

Ruska armáda, keďže má prevahu vo vzduchu, aktívne využíva to, čoho sa Ukrajine katastrofálne nedostáva. A to sú systémy PVO, vyhlásil bývalý americký spravodajský dôstojník pre Dialogue Works. Rusko kontroluje vzdušný priestor a to nielen na bojovom poli pomocou kĺzavých bômb, ale aj v tyle protivníka pomocou dronov,” hovorí a dodáva, že Rusi pomocou dronov a hypersonických rakiet doslova začisťujú záujmové rajóny. “Pre Ukrajinu sa tým všetko skončilo,” podtrhuje.


 

 

Prečo Rusko získalo iniciatívu na fronte?
Dôvody toho odhalil anglický denník The Financial Times. Vraj je za tým krach protiútoku Kyjeva v lete 2023, ostrý nedostatok munície a živej sily a taktiež neexistencia obranných čiar. Práve to pomohlo Rusom chopiť sa na fronte iniciatívy, píše FT. Anglický
list tiež uvádza, že vojenskí experti a ukrajinskí vojaci tvrdia, že dlhá obrana Bachmutu (Arťomovska) vyčerpala kriticky dôležité zdroje Kyjeva pred protiofenzívou v lete 2023, ktorá preto krachla.
“Tento neúspech s ostrým nedostatkom munície a živej sily, ako aj chýbajúce mnohoúrovňové obranné čiary, dnes umožnili (ruskej) armáde získať iniciatívu,” píše FT. K obranným čiaram sa anglický list vyjadril aj konkrétnejšie. Tak, že chýbajúce spoľahlivé obranné čiary umožnili ruskej armáde sebavedome postupovať vpred a získavať kontrolu nad úsekmi pozdĺž frontovej línie.
O ukrajinskej protiofenzíve sa spočiatku hovorilo, že sa zadrhla a potom otvorene, že krachla. To, že Rusi prevzali iniciatívu do svojich rúk, ohlásil V. Putin v januári 2024 a že ak to takto pôjde ďalej, nastolená bude otázka existencie ukrajinskej štátnosti.

 

Viete, že ruské tankové rakety začali prerážať panciere akýchkoľvek obrnencov ukrajinských síl?
Ruské tankové rakety, nasadené v špeciálnej vojenskej operácii, afektívne ničia akúkoľvek obrnenú techniku Ozbrojených síl Ukrajiny, prerážajúc ju z ktorejkoľvek strany. Informovaný zdroj uvádza, že tanky T-72B3, T-72-B3M, T-80BVM a T-90M používajú komplex Refleks-M s rraketou Invar-M1, ktorá má tandemovú kumulatívnu bojovú nálož a preráža 800 mm pancier za jeho dynamickou obranou.

 

Dodáva, že vo výsledku je tak všetka obrnená technika Ukrajiny, vrátane obrazcov NATO, “prešívaná” týmito raketami z ktorejkoľvek strany. Zaznamenané boli aj prípady, že “prešite” obrnenej techniky Invarom z prvého výstrelu spôsobilo detonáciu jej vlastnej munície. Zdroj udáva, že riadené rakety majú dištančnú vzdialenosť zaručeného zničenia cieľa 5,5 km, kým neriadené granáty tankov OSU majú efektívnu vzdialenosť paľby nie viac ako 2-2,5 km. Nehovoriac už o tom, že rakety sa používajú aj na ničenie malých chránených cieľov typu dlhodobých palebných bodov.

 

Rakety “Chrizantema” odtrhávajú tankom OSU ich veže
Zosilnená bojová hlavica rakiet “Chrizantema” ruských helikoptér odtrháva ukrajinským tankom vežu, informoval prezidenta V. Putina na leteckej základni v Toržke predstaviteľ armádneho letectva.
“Dosah rakety je 10 km. Existuje už veľké množstvo videí, ktoré potvrdzujú, že keď raketa trafí tank, jeho vežu mu priam odtrhne. Pričom nie je to spôsobené, že tanku vybuchne jeho palebný priemer munície, ale kvôli sile bojovej hlavice rakety,” povedal pilot helikoptéry.

 

FPV drony “Džoker” prinútili vzdať sa celú rotu ukrajinských síl
RIA Novosti o tom informoval generálny riaditeľ konštruktérskej firmy “Centrum komplexných nepilotovaných riešení” Dmitrij Kuzjakin.
“Zrejme už nikto nezopakuje tento “rekord”. Nebol to Bradley, ani Humvee, ba dokonca ani Leopard-2, ale naraz 60 vojakov OSU, ktorí boli nútení vzdať sa do zajatia, keď na vlastné oči spoznali, čo znamená masové použitie dronov. (…) Čiže jeden maličký dron “zajal” celú rotu OSU,” povedal Kuzjakin, odpovedajúc na otázku, aký bol najdôležitejší cieľ, ktorý “Džokeri” zničili na bojovom poli.

 

Ruské drony zajali 60 Ukrajincov

Kuzjakin uviedol, ako sa ukrajinskí vojaci v danom momente postavili do klasickej obrannej línie, očakávajúc “konvenčnú vojnu”: guľometné hniezda, protitankové obsluhy, RPG. “Lenže naši vojaci, ktorých sme pripravili a zabezpečili technikou, namiesto toho, aby začali “hrať podľa pravidiel”, vôbec nenastúpili do tohto boja a nasadili naň obsluhy FPV dronov, ktoré hneď “rozmotali” druhú obrannú líniu ukrajinskej obrany. Ukrajinskí vojaci v prvej línii pochopili, že ich odpor je tým pádom jednoducho nezmyselný. Hromadné vzdanie sa do zajatia je teda najväčším tromfom nášho centra,” podtrhol konštruktér. Z dronov “Džoker” je už skonštruovaná celá línia, posledný model má označenie “Džoker-10”. Rýchlosťou 100 km/hod dokáže niesť náklad 5 kg a bez nákladu vie letieť rýchlosťou 200 km/hod.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov