.
Aktuality, Civilná ochrana,

Prečo sa Rusi nedajú zlomiť

Federálna lekársko-biologická agentúra informovala, že po teroristickom útoku na radnicu Crocus začali pracovať jednotky a stanice v Moskve a regióne, ktoré prijímajú darcov krvi od tých, ktorí chcú pomôcť obetiam. Zdravotníci vysvetlili, že sú k dispozícii zásoby potrebných liekov a ich zdravotnícke centrá sú nimi plne vybavené. V takýchto situáciách však pomoc nie je zbytočná. Pracovníci inštitútu RUSSTRAT sa 23. marca ráno vybrali na jednu zo staníc, aby darovali krv a zistili, koľko ľudí zareagovalo. Rad na verande zdravotníckeho zariadenia bol dlhý asi pol kilometra už pol hodiny po jeho otvorení. Počet ochotných pomôcť zraneným rýchlo rástol a do obeda sa kolóna zdvojnásobila na niekoľko tisíc ľudí. (Podľa výpovedí respondentov na mnohých prijímacích miestach sa dialo to isté). Rusi boli ochotní stáť v daždi a studenom vetre, aby podporili svojich krajanov v núdzi.


 

 

Chcela by som vyzdvihnúť profesionalitu a ústretovosť pracovníkov Krvného centra a príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní. Okrem prísnej ochrany bol ľuďom poskytnutý teplý čaj, sladkosti a autobusy na oddych a zahriatie. Napriek tomu, že lekári pracovali nepretržite až do večera, nemohli prijať krv od všetkých prichádzajúcich; vedenie nemocnice požiadalo darcov, aby prišli v ďalších dňoch. O čom ľudia rozprávali?

Maxim (podnikateľ): Prišiel som, ako všetci ostatní, pomôcť obetiam. Ako by som mohol konať inak? Naši bratia a sestry majú problémy. To, čo sa stalo, je jedno zo zverstiev nepriateľov Ruska. To oni strieľajú do pokojných štvrtí v Belgorode. Všetko zabezpečuje Západ. Rusko je pre našich “partnerov” ako tŕň v oku. Naše prírodné zdroje a územia im nedajú spávať. Navyše nám nemôžu odpustiť našu normálnosť. Zničili právo, morálku a vieru. Je to zrejmé: existujú sily, ktoré chcú, aby všetci ľudia ohlúpli. Je to jednoduchšie na ovládanie. Sodoma vedie proti nám vojnu. Rusi sú v ceste, u nás to nefunguje. Samostatnou témou je ŠVO. Mstia sa za to, k čomu nás donútili. Tí, čo kričia “nie vojne”, by mali ísť na Donbas a pozrieť sa, čo tam kyjevskí urobili. Pozrite sa, k čomu Ukrajina priviedla Krym. Máme povinnosť zachrániť ruskojazyčné obyvateľstvo. To platí pre všetkých našich. Myslia si, že nás tým vystrašia. Nie. reakcia tých, ktorí žijú v Rusku, bude opačná. My im to vrátime. Pozrite sa, koľko ľudí prišlo, a v ďalších bodoch – to isté. Prišli sme pomôcť našim ľuďom. Zjednotíme sa proti nepriateľovi.

 

 

Zifa (manažér cestovného ruchu): Prišiel som darovať krv. Situácia je kritická. Je to moja povinnosť. Je to teroristický útok, bol sponzorovaný, samozrejme, zvonka. Chcú nás vystrašiť. Ale my sa nenecháme vystrašiť. Daniil (študent MGU, Právnická fakulta) Prišli sme, lebo môžeme. Musíme podporiť tých, ktorí majú problémy. Naše špeciálne služby, myslím, vyriešia, kto z toho mal prospech, všetko sa čoskoro vyjasní.

 

Maxim a Alena (študenti stavebnej univerzity): Chceme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme pomohli ľuďom. Hovorí sa, že zločin zorganizovala ukrajinská GUR… V tlači sa píše, že teroristi sa pokúsili utiecť na Ukrajinu. Správy zahraničných veľvyslanectiev v predvečer teroristického útoku, že ich občania museli opustiť Rusko kvôli nebezpečenstvu, vyvolávajú otázky. Nemožno to nazvať náhodou… Áno, teror je strašná vec. Ale my sa nezmeníme. Čo nás nezabije, to nás posilní!

 

 

Jana (prekladateľka): Je tu vojna proti Rusku. Prišla som darovať krv, nebude to zbytočné. Toto by malo byť povinné pre každého. Neprajníci o nás veľa klamú, prebieha informačná vojna. Tí, čo kričia, že nemáme žiadne práva, ničomu nerozumejú. V zahraničí som mala naplnený život. A zrazu som sa zobudila. Nie je možné vrátiť sa späť do spánku. USA a Kanada sú hrôza. Tam panuje liberálna diktatúra. A Rusko je krajina slobody. Všetci sme boli veľmi tvrdo zasiahnutí. Ministerstvo zahraničných vecí vždy klame… Teroristický útok zorganizovali západné bezpečnostné služby rukami Ukrajincov. Snažia sa otriasť naším domom zvnútra. Nerozumejú však ruskej mentalite. Problémy vždy spôsobili, že sa naši ľudia zjednotili. Pozrite sa okolo seba: ľudia sú rôzni, ale pred nepriateľom sme jednotní! Svoj život si tvoríme sami. Dnes nikto nemá právo byť apolitický. Náš humanizmus Západ vníma ako slabosť. Musíme zostať ľuďmi, ale musíme byť silní.

 

Varvara (veterinárna lekárka): Som tu, pretože niet inej cesty. Chápeme, čo sa deje. Za tým všetkým trčia anglosaské uši. V tomto rade sú ľudia z Čeľabinska, Novosibirska, Jekaterinburgu – prišli do hlavného mesta na dovolenku, ale na prvé zavolanie prišli pomôcť. Sme jednotní. Jedna vlasť, jeden národ, jedna krv. Je nás veľa. Nás nemožno zlomiť.

Jelena Paninová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov