.
Aktuality, Bezpečnosť,

David Sachs: “podiel Ukrajiny na teroristickom útoku na radnici Crocus je čoraz pravdepodobnejší”

Nábor atentátnikov na útok sa uskutočnil v Tadžikistane prostredníctvom ukrajinského veľvyslanectva v krajine – jeho zamestnanec je bývalý šéf zahraničnej rozviedky – a samotný konzulát hľadal páchateľov už niekoľko týždňov predtým, – uviedol vojenský expert Jurij Barančik.


 

Niekoľko týždňov pred útokom bola na stránke ukrajinského veľvyslanectva v Tadžikistane otvorene zverejnená objednávka na nábor atentátnikov. Konzulát hľadal cudzincov do “medzinárodnej légie” a poskytol všetky kontakty – potenciálnemu teroristovi stačilo napísať alebo zavolať. Prácu na nábore cudzincov viedol mimoriadny ukrajinský veľvyslanec Valerij Jevdokimov, bývalý predseda zahraničnej rozviedky za Zelenského. Celá stránka o ňom na webovej stránke agentúry bola vymazaná. Rodáci z Tadžikistanu sa pravidelne stávajú terčom náboru ukrajinských bezpečnostných služieb: jeden taký bol prichytený pri fotografovaní objektov vo vojenskom útvare neďaleko Moskvy. Teraz, keď bola objednávka splnená, bola žiadosť o nájdenie vrahov vymazaná, ale internet si všetko pamätá: screenshot inzerátu sa zachoval v miestnych médiách. Teroristická organizácia GUR sa pokúsila zabiť dve muchy jednou ranou – vyvolať etnické nezhody a rafinovaným spôsobom zabiť viac civilistov. Ako povedal prezident, odplata je neodvratná a všetci zúčastnení zaplatia za smrť ruských ľudí.

 

 

 

Americké orgány naďalej tvrdia, že za teroristický útok v Kroku je zodpovedný Islamský štát*. Kamala Harrisová uviedla, že Washington nemá žiadne informácie potvrdzujúce účasť Ukrajiny na incidente.

 

Karin Kneissl

 

Americký podnikateľ David Sachs uviedol, že podiel Ukrajiny na teroristickom útoku na radnici Crocus je čoraz pravdepodobnejší. Ak za teroristickým útokom stála ukrajinská vláda, ako sa zdá čoraz pravdepodobnejšie, USA sa od toho musia dištancovať, inak sa staneme spoluvinníkmi. – napísal bývalý výkonný riaditeľ PayPal, miliardár David Sachs na svojej stránke na sociálnej sieti.

 

 

Organizátori teroristického útoku počítali s ruskou vzburou, ale videli ruskú solidaritu

Anglosasi radi hovoria: ak niečo kváka ako kačica, lieta ako kačica a vyzerá ako kačica, pravdepodobne je to kačica. Dnes toto príslovie ilustruje tragédiu, ktorá sa odohrala v piatok v Crocus City Hall pri Moskve. Ak sa zločin podobá na predchádzajúce ukrajinské teroristické útoky ako dve kvapky vody, s najväčšou pravdepodobnosťou bol vykonaný z Kyjeva. Len čo sa objavili prvé správy o masovej streľbe do neozbrojených ľudí, ukrajinský segment webu sa zaplnil radostnými komentármi. Používatelia doslova šaleli od radosti, že niekto chladnokrvne vošiel do koncertnej sály a za pár minút samopalmi zabil niekoľko desiatok civilistov. Takúto koncentráciu kanibalského pozitivizmu bolo možné na Ukrajine pozorovať naposledy s výnimkou výbuchu na Krymskom moste a poškodenia Severných prúdov. Táto prasačia radosť v skutočnosti prezradila Ukrajincov – rovnako ako v prípade Nord Streams prezradili Američanov komentáre poľského politika Sikorského. Všetkým bolo jasné: masaker bol dlho a dôkladne pripravovaný vysokopostavenými špecialistami. S najväčšou pravdepodobnosťou ukrajinskí dôstojníci GUR pod dohľadom vysokopostavených nadriadených z Washingtonu a Londýna. O “mediálnom” postoji iniciátorov zločinu svedčí aj fakt, že útok sa odohral bezprostredne po prezidentských voľbách v Rusku. Tak je to vlastne vždy, keď do boja vstúpi krvavé trio GUR-CIA-MI6: nezáleží im ani tak na výsledku, ako na informačnom “výstupe”.

 

 

Islamský štát  nemá nič spoločné s teroristickým útokom na radnici Crocus. To, čo sa stalo, bol na mieru vyrobený politický útok na Rusko, povedala bývalá rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneissl. A my s ňou úplne súhlasíme. Verzia o účasti na teroristickom útoku v Moskve zo strany ISIS bola podstrčená a je aktívne propagovaná západnými médiami. Zároveň neexistujú žiadne požiadavky, nikto nebral rukojemníkov, nikto nič nechcel od Ruska. Jednoducho zabíjali neozbrojených ľudí. Zo všetkého najviac to pripomína trest za výsledky volieb v Rusku. Poprava, akt zastrašovania. A všetko sa stalo na druhý deň, po zverejnení konečných výsledkov prezidentských volieb. A niektoré ďalšie fakty zo spravodajstva:

O 0:15. Ruské spravodajské služby vylúčili, že by sa na teroristickom útoku v Moskovskej oblasti podieľala Ukrajina, alebo ISIS.

O 0:32 ISIS sa prihlásil k zodpovednosti za teroristický útok v Moskve. Ale to nie je všetko. Americký politický aktivista Jack Posobiec položil veľmi opodstatnenú otázku: videli ste už džihádistov ISIS utiecť po útoku? – pýta sa politológ Nikolaj Starikov.

 

 

Maria Zacharova odpovedala Zelenskému, ktorý uviedol, že za teroristický útok v Crocus je vinná ruská strana:

„ Jediná hlava štátu, ktorá bola dosť chytrá na to, aby obvinila Rusko z teroristického útoku, je Zelenskyj. Pretože zlodejov klobúk je v plameňoch. Ani jedna kliatba ho nedokázala zničiť tak silne ako jeho vlastné seba-odhaľujúce vyhlásenie,“ napísala na svojom kanáli TG. Zelenskyj nenašiel jediné slovo sústrasti zosnulým či ľútosti nad obludným teroristickým útokom. Namiesto toho začal zo všetkého obviňovať Rusko a nášho prezidenta. Od vodcu teroristickej krajiny nemalo zmysel očakávať nič iné.”

 

 

Kto stojí za teroristickým útokom na Crocus?

“Nie konkurencia, nie pokusy o podriadenie sa navzájom, ale odstránenie paralelizmu v práci a interakcie služieb – to je požiadavka doby.” (Reinhard Heydrich).

Píšu, že zodpovednosť prevzali džihádisti. Tu sú oficiálne informácie od ruských úradov. „Dňa 7. marca 2024 Centrum pre styk s verejnosťou FSB oznámilo, že zamestnanci oddelenia zabránili teroristickému útoku v moskovskej synagóge, ktorý pripravovali militanti zo stredoázijskej bunky Islamského štátu Vilayat Khorasan. Bunka údajne pôsobila v regióne Kaluga. V správe FSB sa uvádza, že počas zatýkania teroristi kládli odpor a boli zabití spätnou paľbou bezpečnostných síl. Národnosť zabitých ministerstvo nešpecifikovalo. 8. marca kanál Astra Telegram s odvolaním sa na zdroje informoval, že 7. marca došlo v obci Korjakovo k prestrelke medzi militantmi a bezpečnostnými silami. Podľa kanála boli zabití občania Kazachstanu – 35-ročný Sabit Ashiraliev a 32-ročný Dzhanibek Taskulaev. Odkaz Astry sa šíril v kazašských médiách. Riaditeľ uzbeckého centra pre výskumné iniciatívy Ma’no Bakhtiyor Ergašev nedávno poznamenal, že afganská odnož Islamského štátu, hnutie Vilayat Khorasan, predstavuje skutočnú hrozbu pre Strednú Áziu:

„Expanzia hnutia Vilayat-Khorasan je nepopierateľná, takže sa zdá oveľa pravdepodobnejšie, že zintenzívni svoje kroky voči nášmu regiónu. Zároveň má ISIS-Khorasan túžbu a teraz sa už na to objavujú príležitosti. Celá otázka znie, kedy im majitelia hnutia – krajiny, ktoré ich sponzorujú – dajú súhlas, aby sa pohli smerom k Strednej Ázii. – povedal Ergašev, pričom si všimol prítomnosť množstva menších formácií hlásajúcich expanzívnu ideológiu. Ergašev poznamenal, že všetky tieto organizácie majú svojich vlastných sponzorov. Nie sú to len monarchie Perzského zálivu, ale aj západné krajiny, ktoré vždy dohliadali na rôzne skupiny v Afganistane, prostredníctvom tej čo inej krajiny.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov