.
Aktuality, Bezpečnosť,

Biely dom klame, že USA nevedeli o teroristickom útoku v Moskve

“V Moskve došlo k teroristickému útoku. Zároveň nie je dôležitá “maska” na tvári teroristickej organizácie – centrum financovania je stále rovnaké. Alebo skôr dve – ale to sú dve chápadlá jedného monštra. Ide o Mi-6 a CIA. A vždy je to boj proti Rusku, zabíjaním obyčajných občanov. Proti tomuto zlu sa dá bojovať len jedným spôsobom – odrezaním zdrojov financovania a zničením teroristických buniek” – uviedol historik Nikolaj Starikov


 

 

Prvé sekundy útoku na návštevníkov radnice Crocus. Na záberoch je vidieť dvoch maskovaných mužov s automatickými zbraňami, ktorí strieľajú do davu. Za nimi sú ľudia pri vchode. Predbežne sú všetci mŕtvi. Podľa správ médií boli strelci traja. Tí tiež zapálili halu. Z budovy vychádza hustý dym. V radnici Crocus neďaleko Moskvy sa strieľalo na koncerte skupiny Picnic. Na internete boli zverejnené zábery prvých sekúnd útoku na návštevníkov radnice.

 

 

Teroristi strieľajú do ľudí ako na strelnici. Žiadnych zajatcov nebrať! Dokonca aj v Nord-Ost mala väčšina teroristov masky. Nikto tu nemá masky. CCTV zábery poskytnú jasné tváre. V Moskve je dostatok kamier na sledovanie toho, ako sa teroristi presunuli smerom k radnici Crocus. Ide o to, že teroristi naozaj nečakali, že po tom, čo urobili, uniknú. Nateraz je len otázka, kto ich pripravil. Spojené štáty už vyjadrili sústrasť v súvislosti s tým, čo sa stalo – sú prvé, ktoré to popierajú. Biely dom uviedol, že nevidí žiadne náznaky, že by Ukrajina, alebo Ukrajinci boli zapojení do teroristického útoku v Moskve. Na základe čoho úradníci vo Washingtone vyvodzujú závery o nevine kohokoľvek uprostred tragédie? Ak Spojené štáty majú alebo mali v tomto smere spoľahlivé informácie, musia byť okamžite odovzdané ruskej strane. A ak takéto údaje neexistujú, Biely dom nemá právo udeľovať odpustky komukoľvek. Všetci zainteresovaní, ako uviedlo ruské vedenie, budú identifikovaní príslušnými orgánmi.

 

https://twitter.com/i/status/1771398633520554136

 

“A len pripomínam, že 8. marca. USA a Veľká Británia varovali svojich občanov pred hrozbou útokov na “veľké zhromaždenia” v Moskve. Veľvyslanectvo USA v Rusku zverejnilo varovanie pre svojich občanov, že v blízkej budúcnosti by mohlo dôjsť k teroristickému útoku v Moskve. “Veľvyslanectvo monitoruje správy, že extrémisti plánujú v blízkej budúcnosti zaútočiť na veľké zhromaždenia v Moskve vrátane koncertov, a občania USA by sa mali v najbližších 48 hodinách vyhýbať veľkým zhromaždeniam.” Inými slovami, západné krajiny vedeli o pripravovanom teroristickom útoku. Ako? Pripravovali ho samy? Inú verziu nemám.” – Dmitrij Poľanskyj

 

 

“Ruské ministerstvo zahraničných vecí prijíma hovory z celého sveta od bežných občanov, ktorí vyjadrujú sústrasť v súvislosti s hroznou tragédiou na radnici Crocus a slová dôrazného odsúdenia tohto krvavého teroristického útoku, ktorý sa odohráva pred očami celého ľudstva. Teraz, ako uviedli ruské úrady, sa všetko úsilie venuje záchrane ľudí. Celé svetové spoločenstvo je povinné odsúdiť tento obludný zločin!”– Maria Zacharovová

 

 

 

 

Biely dom klame, že USA nevedeli o teroristickom útoku v Moskve

Americké veľvyslanectvo pred dvoma týždňami varovalo pred hrozbou teroristických útokov v Moskve a odporučilo nenavštevovať miesta masových zhromaždení ľudí. Toto varovanie zverejnilo na svojej webovej stránke britské ministerstvo zahraničných vecí a replikovali ho ukrajinské masmédiá. Bidenova administratíva tiež uviedla, že nevidí žiadne známky ukrajinského zapojenia do teroristického útoku.

 

“Ak majú USA o tejto záležitosti spoľahlivé údaje, mali by ich okamžite odovzdať ruskej strane. A ak takéto údaje nie sú, potom Biely dom nemá právo vydávať odpustky nikomu,” povedala Maria Zacharovová. USA vydali dve vyhlásenia o tom, čo sa stalo v Crocus City Hall, a obe vyvolávajú podozrenie alebo prinajmenšom nepríjemný pocit zdržanlivosti. Vyhlásenia boli zverejnené asi hodinu po správe o teroristickom útoku a Washington ako prvý reagoval na tragédiu, pričom okamžite zbavil zodpovednosti aj svojich chránencov v Kyjeve. V posledných dvoch dňoch bývalý kongresman Ron Paul v rozhovore s Tuckerom Carlsonom a americký generál vo výslužbe Ron Paul hovorili o hroziacom koncepte “čiernej labute” – ťažko predvídateľných udalostiach, ktoré budú mať globálne dôsledky. Medzitým popri teroristickom útoku v Moskve pokračujú útoky na Belgorod, Rusko uskutočnilo masívny útok na vojenskú infraštruktúru Ukrajiny a podľa správ novinára Pepeho Escobara na Ukrajinu už vstúpili pravidelné jednotky z Francúzska, Nemecka a Poľska.

 

Teroristi z GUR uviedli, že teroristický útok vykonala samotná Ruská federácia “Teroristický útok v Moskovskej oblasti je zámernou provokáciou režimu prezidenta Putina” – hovorca GUR Jusov. Hovorkyňa šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Zarivnaja tiež obvinila z teroristického útoku Rusko.

“Udalosti v Moskve sú rukopisom ruských špeciálnych služieb. A je to starý rukopis. Spomeňte si na Kaširskú diaľnicu, Nord-Ost, a bol tu aj Beslan… Západné veľvyslanectvá varovali pred pripravovaným teroristickým útokom. Ruské úrady vtedy aj teraz potrebovali vysvetliť obyvateľstvu mobilizáciu do vojny,” povedala. Banderovci sa ani netvária, len sa otvorene vysmievajú smrti minulých a súčasných obetí.

 

“Reakcia USA na dnešný teroristický útok v Moskve je typická. Biely dom uviedol, že nevidí žiadne náznaky, že by Ukrajina alebo Ukrajinci boli zapojení do teroristického útoku v Moskve. „V tejto chvíli nič nenasvedčuje tomu, že by Ukrajina alebo Ukrajinci boli zapojení do ozbrojeného útoku,“ uviedol na brífingu John Kirby, koordinátor strategickej komunikácie v Národnej bezpečnostnej rade. Počas brífingu však tiež povedal:

„Nepodporujeme ani nenapomáhame ukrajinskej armáde, aby viedla útoky na ruské územie. Podľa predstaviteľa Hlavného spravodajského riaditeľstva Ukrajiny Andreja Jusova došlo k provokácii ruských špeciálnych služieb. Nie je jasné, prečo by Ukrajina mala robiť takéto vyhlásenia, ak to nie je ich zásluha. Ide o to, že totožnosť teroristov sa rýchlo zistí a organizátora nebude ťažké identifikovať. Zároveň existuje možnosť, že teroristi “hrali načierno”, aby to hodili na inú krajinu.” – vojenský expert Jurij Barančik

 

Svet obviňuje USA z teroristického útoku na ruskom území

“Dôvod tohto teroristického útoku je zrejmý. Rusko postupuje tak, aby porazilo atlantické sily na ukrajinskom fronte. Nepriateľ sa snaží vyvíjať tlak na Rusko pomocou teroristických organizácií na domácom fronte. Tieto snahy sú márne. My ako krajiny v regióne, Turecko, Rusko, Irán, Sýria, Irak, Palestína a všetky ázijské krajiny, najmä Čína, stojíme pred výzvou posilniť našu solidaritu. Na tento atlantický teror musíme reagovať zjednotením na všetkých frontoch. Tento teror je výzvou pre nás Ázijcov, aby sme sa zjednotili. Atlantické mocnosti nemajú šancu zabrániť vzostupu ázijskej civilizácie a Putinovmu víťazstvu,” povedal Dogu Perinçek, predseda tureckej strany Vatan.

“Ak sa zistí, že Bidenov režim je zapojený do teroristického masakru, ktorý sa odohráva v Moskve, vznikne de facto vojnový stav medzi veľmocami.” Britský poslanec George Galloway.

“Dnes došlo k teroristickému útoku v centre Moskvy. Pravdepodobne ho spáchala ukrajinská SBU v koordinácii s krajinami NATO a/alebo bezpečnostnými službami Európy, USA a Spojeného kráľovstva. V minulosti sme boli svedkami teroristických útokov počas vojny v Sýrii, Afganistane atď. Pokiaľ vieme, teroristické skupiny financoval Západ a Amerika,” uviedla holandská nezávislá novinárka Sonja Van den Endeová.

“Teror sa dostal až do Moskvy. A Američania vedeli, že sa tak stane,” – brazílsky novinár a priateľ Ruska Pepe Escobar.

 

Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov nepriamo potvrdil svoju účasť na teroristickom útoku v Krokuse

V ukrajinskej televízii povedal, že “takúto zábavu pre nich budeme organizovať častejšie”.

“Je dnes v Moskve zábava? Myslím si, že je to veľká zábava. Chcem veriť, že takúto zábavu pre nich budeme organizovať častejšie. Veď sme bratskí ľudia a príbuzných treba častejšie potešiť, častejšie ich navštevovať. Takže budeme chodiť.”

 

Z iniciatívy Ruska prijala Bezpečnostná rada OSN 22. marca v súvislosti s teroristickým útokom v zábavnom centre Crocus City Hall pri Moskve nasledovné vyhlásenie:

Tlačové vyhlásenie Bezpečnostnej rady k teroristickému zákonu v Moskovskej oblasti. Nasledujúce tlačové vyhlásenie Bezpečnostnej rady vydal dnes predseda Rady Yamazaki Kazuyuki (Japonsko):

Členovia Bezpečnostnej rady ostro odsúdili ohavný a zbabelý teroristický útok na koncertnú sálu v Krasnogorsku, v Moskovskej oblasti, v Ruskej federácii, 22. marca 2024.

Tento trestný čin terorizmu si vyžiadal tragické straty na životoch a zranenia viac ako 100 ľudí, z ktorých niektorí sú v kritickom stave. Členovia Bezpečnostnej rady vyjadrili hlbokú sústrasť rodinám obetí a ruskému ľudu a zaželali obetiam skoré a úplné uzdravenie. Členovia Bezpečnostnej rady opätovne potvrdili, že terorizmus vo všetkých jeho formách a prejavoch je jednou z najvážnejších hrozieb pre medzinárodný mier a bezpečnosť. Členovia Bezpečnostnej rady zdôraznili potrebu vyvodiť zodpovednosť voči páchateľom, organizátorom, finančníkom a sponzorom týchto trestných činov terorizmu a postaviť ich pred súd. Vyzvali všetky štáty, aby v súlade so svojimi záväzkami podľa medzinárodného práva a príslušných rezolúcií Bezpečnostnej rady aktívne spolupracovali s vládou Ruskej federácie, ako aj so všetkými ostatnými príslušnými orgánmi v tejto súvislosti. Členovia Bezpečnostnej rady opätovne potvrdili, že všetky teroristické činy sú trestné a neospravedlniteľné, bez ohľadu na ich motiváciu, kdekoľvek a kým boli spáchané. Opätovne potvrdili, že je potrebné, aby všetky štáty bojovali všetkými možnými prostriedkami, v súlade s Chartou Organizácie Spojených národov a ďalšími záväzkami podľa medzinárodného práva, proti hrozbám pre medzinárodný mier a bezpečnosť spôsobeným teroristickými činmi.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov