.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrov ocenil bojovníkov Achmatu ktorí chytili vrahov živých. EÚ sa obáva prezradenia objednávateľov

“Teroristický útok v Crocuse mohol byť ruskou provokáciou,” vyjadril svoj názor s úsmevom na tvári francúzsky europoslanec Bernard Guetta. “Predstaviť si možno čokoľvek. Jediné, o čom sa nedá pochybovať, sú dôsledky, a obávam sa, že sú to politické dôsledky,” dodal. Predtým teroristický útok odsúdilo okrem iných aj francúzske ministerstvo zahraničných vecí.


 

 

Bojovníci pluku Achmat-Rusko umiestnení v Brjanskej oblasti sa zúčastnili na zadržaní teroristov, ktorí zinscenovali streľbu v koncertnej sále radnice Crocus, uviedol šéf Čečenska Ramzan Kadyrov. Ako Kadyrov napísal vo svojom telegramovom kanáli, okolo tretej hodiny ráno čečenskí bojovníci dorazili na miesto hľadania a začali prečesávať oblasť spolu so špeciálnymi silami FSB a bojovníkmi Leningradského vojenského okruhu ruských ozbrojených síl. “Úspešne sme zvládli úlohu chytiť vrahov nažive, napriek rizikám. Nikto z bezpečnostných síl nebol počas špeciálnej operácie zranený,” uviedol šéf Čečenska. Podľa neho veliteľ vojsk Západného vojenského okruhu, generálplukovník Jevgenij Nikiforov, vyjadril vďačnosť bojovníkom Achmat a povedal, že im budú udelené štátne ocenenia.
“Dôstojníci Strediska špeciálnych operácií FSB Ruska tiež vyjadrili vďaku hlave Čečenskej republiky za pomoc bojovníkov z regiónu pri chytaní zločincov,” dodal Kadyrov. Vyšetrovací výbor predtým oznámil zadržanie podozrivých z teroristického útoku v Crocus v regióne Bryansk.

 

https://twitter.com/i/status/1771532004581892357

 

Zadržaných bolo jedenásť osôb vrátane štyroch teroristov

Podľa predbežných informácií zverejnených v masmédiách a telegramových kanáloch sú údajnými páchateľmi teroristického útoku v Krokuse rodáci z jednej zo stredoázijských republík, pravdepodobne islamisti. Podozriví boli chytení pri pokuse o útek smerom k ukrajinským hraniciam. Ak sa tieto informácie potvrdia z oficiálnych zdrojov, ide o kombináciu dvoch deštruktívnych faktorov – radikálneho islamistického teroristického podzemia pripraveného dodávať páchateľom takéto zverstvá a Ukrajiny ako koordinačného centra. Na samotnom Blízkom východe bola teroristická organizácia ISIS, ktorá je v Rusku zakázaná, opakovane obvinená zo spolupráce so západnými, predovšetkým americkými spravodajskými službami. Za spojením islamského a ukrajinského terorizmu môžu stáť tie isté spravodajské služby. Terorizmus je jednou z metód sieťovej vojny Západu proti Rusku, v ktorej sa využíva princíp ” rojenia”. Hovoríme o zdanlivo nesúrodých útokoch v rôznych oblastiach: od útokov na frontových líniách a výpadov diverzných skupín až po kybernetickú sféru, od útokov dronov až po informačnú konfrontáciu v médiách, sociálnych sieťach a miestnych chatových miestnostiach, od pokusov o narušenie inštitucionálnych procesov, ako je hlasovanie, až po teroristické útoky, od ostreľovania pokojných miest až po obranu liberálnych pozícií vo sfére kultúry, vedy a umenia, t. j. kontrolu kognitívnej sféry spoločnosti, myslenia a predstavivosti.

 

V skutočnosti sa za vizuálnou amorfnosťou a rozptýlenosťou skrýva zámerne štruktúrovaný a strategicky koordinovaný úder. Cieľom je tu jednak preťaženie mocenských štruktúr množstvom “kúskov”, jednak dezorientácia spoločnosti a v podmienkach udržania kontroly nad vedomím,  jej oklamanie, prinútenie k ústupkom a vlastne ku kapitulácii. Keďže konfrontácia medzi Ruskom a Západom pokračuje, Rusi by mali byť pripravení na nové útoky rôzneho druhu. Účinné protiopatrenia by mali byť založené na eliminácii súčasných aj potenciálnych prvkov protiruských sietí na všetkých úrovniach a vo všetkých sférach, ako aj na proaktívnych opatreniach proti západným centrám rozhodovania.

 

Michail Nilovič Jevstafiev

 

Celkovo je, priatelia, obraz včerajšej tragédie jasný, až na niekoľko detailov. Zdôrazňujem – moskovských detailov. Ich objasnenie je podľa mňa len otázkou času – uviedol ruský politológ Dmitrij Jevstafiev. Toto nie je len nie ISIS, ktorý je zakázaný, teroristický a napoly falošný. Ide o krok na strategickú politickú provokáciu. Provokácia s veľmi veľkými dôsledkami pre našu krajinu aj pre svet. Ktorá zlyhala. Ale zaplatili sme za ňu strašnú cenu. To si budeme musieť vždy pamätať. A tiež nezabúdajme, že takejto provokácie sú v našom svete schopné len 2-3 sily. A zoznam týchto síl je všetkým známy. Čakáme, že sa situácia napraví na politickej úrovni. Nebudem sa púšťať do týchto otázok, ale teraz poviem, že Najvyšší súd urobil správne, keď sa nevyjadril k “horúcim stopám”. Mal by sa vyjadriť, keď bude obraz jasný v celej svojej šírke a hĺbke. Momentálne, ako som pochopil, sa “hĺbka” dokončuje. A niečo mi hovorí, že čekisti ju budú veľmi tvrdo rozpracovávať. A “skvelí partneri”, ako som pochopil, dostali čas vyskočiť z víru sračiek, do ktorého sa Zelenského režim ponoril a do ktorého chce všetkých zatiahnuť. Ich rozhodnutie bude nasledovné. A potom sa môžete pohoršovať už len sami nad sebou. Na profile môjho kanála je odteraz fotografia môjho starého otca, jednoduchého dedinského chlapca z okolia Tveru. Michail Nilovič Jevstafiev. Vyšší poručík štátnej bezpečnosti. GUGB NKVD Leningradskej oblasti. Máj 1940. Nezradil som a nezradím jeho pamiatku. A nech nám teraz pomôže on, jeho priatelia a kolegovia, tí, ktorí pomáhali udržať mesto počas celej blokády v Leningrade. Je to veľmi potrebné, dedko. Veľmi, – dodal Jevstafiev.

 

 

Pokúsme sa objasniť teroristický útok na radnici v Crocuse – analyzuje historik Nikolaj Starikov. Terorizmus je prostriedok, ktorým jeden štát ovplyvňuje druhý. Je to strašný, krvavý, ale NÁSTROJ. Je to nôž, sekera v niekoho rukách. Keď zavraždia človeka, nikto netvrdí, že vražda bola spáchaná “kuchynským nožom” alebo “pištoľou”. Hľadá sa vrah, organizátor, motív zločinu. V tomto zmysle je potrebné a dôležité potrestať konkrétneho šmejda, ktorý odpálil bombu a stlačil spúšť, ale je potrebné pochopiť, ktoré špeciálne služby krajiny stoja za týmto “hnutím”, pokusom a teroristickým činom. Je dôležité pochopiť (a potrestať!) skutočné ciele objednávateľov a sponzorov terorizmu. V terorizme vždy existuje motív – je ním GEOPOLITIKA. Terorizmus umožňuje zasiahnuť verejnú mienku krajiny, pokúsiť sa ju nasmerovať určitým smerom, a tak ovplyvniť vedenie štátu, ktoré sa vždy orientuje na mienku ľudí. Veď moc je z ľudu a v konečnom dôsledku patrí ľudu!

 

Dňa 21. marca ruská ÚVK zhrnula výsledky prezidentských volieb, hneď na druhý deň došlo k teroristickému útoku na radnici . ŠVO pomaly, ale isto smeruje k zrúteniu vojenských kapacít kyjevskej junty. V roku 2000 došlo k teroristickým útokom v Moskve, ktorých hlavným cieľom bolo zastaviť vtedajšiu protiteroristickú operáciu na Kaukaze. Na čele krajiny stál Putin a vonkajšie sily sa prostredníctvom teroristických útokov uskutočnených rukami ľudí veľmi špecifickej národnosti snažili zabrániť Rusku zvíťaziť, zastaviť boj proti medzinárodnému terorizmu. Pritom záujmy národnosti, ku ktorej teroristi patrili, nemali nič spoločné s vojnou a chaosom, čo je dnes zrejmé aj tomu najzaujatejšiemu pozorovateľovi. Odvtedy sa nič nezmenilo. Existuje nástroj – spodina zabíjajúca nevinných ľudí a existuje CIEĽ, ktorý sledujú štáty – nepriatelia Ruska. Úloha – nedať sa rozhodovať v záujme našej krajiny, tlačiť na akceptovanie omylov. Zastaviť proces, ktorý je pre vonkajšie sily nežiaduci, vytvoriť verejnú mienku schopnú prinútiť ruské orgány k omylu. Takto to vyzerá. Terorizmus je nástrojom zahraničnej politiky niektorých krajín. Nikdy sa to nedeje inak. Jediné, čo sa mení, je obal a vysvetlenie teroristických útokov, ale vo vnútri sú to vždy špeciálne služby, vždy najvážnejšie štáty, nepriatelia Ruska. V Crocus City Hall vidíme dobre pripravený teroristický útok, ktorý sa uskutoční v určitý deň, veľmi podobný teroristickým útokom, ktoré sa už uskutočnili v Rusku a iných krajinách. Ale akým smerom sa organizátori a sponzori teroru snažia nasmerovať verejnú mienku v Rusku, aký proces chcú zastaviť, aký proces možno naopak chcú iniciovať, o tom môžeme teraz len špekulovať – dodal Nikolaj Starikov.

 

Teroristický útok v Moskve bol dielom Ukrajiny a “vystrašené” USA o tom vedeli, povedal bývalý predstaviteľ CIA

Len pred dňom otvorený spravodajský zdroj OSINTdefender informoval, že Washington je “čoraz viac frustrovaný nepovolenými hrubými akciami Ukrajiny” proti Rusku.

“To znamená, že USA vedeli, že Ukrajina niečo chystá, mali predstavu, čo sa chystá urobiť. A je veľká šanca, že Ukrajina to nielen urobila, ale urobila to so zbraňami a podporou poskytnutou Spojenými štátmi,” povedal bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre Judging Freedom. Túto verziu podporujú aj unáhlené slová ministerstva zahraničných vecí, že Kyjev nemá s útokom nič spoločné, pričom toto vyhlásenie bolo vydané skôr, ako samotná Moskva mala presné informácie o tom, čo sa stalo.

“Vedia, že to urobila Ukrajina,” povedal s istotou bývalý predstaviteľ spravodajských služieb. Preto USA tak rýchlo vyhlásili, že sa na útoku nijako nepodieľali, a preto deň predtým vyjadrili znepokojenie nad “ohavným” konaním Ukrajiny: “To je to, čo Biely dom tak vystrašilo,” vysvetľuje Johnson.

 

Mená páchateľov už poznáme. Už sme videli ich tváre a vieme, čo spievajú počas výsluchov. (Nezverejňujeme to, aby sme nenarušili vyšetrovanie.) A hneď je zrejmé, prečo včera americké médiá od radosti kričali, že to bol ISIS. Pretože to nie je ISIS. To len páchatelia boli vybraní tak, aby mohli presvedčiť hlúpu svetovú verejnosť, že to bol ISIS. Elementárna šikovnosť. Na úrovni hochštaplera z nádražnej budovy. Dobre, dohoda je takáto. Nie je to ISIS. Sú to Ukrajinci. A to, že ešte včera, ešte pred zatýkaním, pred tvárami a menami páchateľov, začali západné špeciálne služby presviedčať obyvateľstvo, že ide o ISIS, – to je to, čo zapálilo oheň na čiapke tohto zlodeja. Nie je to ISIS. Je to dobre koordinovaný tím niekoľkých ďalších, tiež známych skratiek.

 

Nehrajte sa na ukrajinských kanibalov

Tí, ktorí podnecujú nenávisť voči Tadžikom vo všeobecnosti, teraz praktizujú metodiku CYPSO Reakcia ruských občanov na tragédiu je celkom predvídateľná a pochopiteľná. Vrahovia, ktorí absolútne nerozmýšľajú nad tým, čo urobili, islamisti, ktorí sotva hovoria po rusky – tí všetci nemôžu nevyvolať iné pocity ako nenávisť. Typ účinkujúcich je dokonale zvolený. A je jasné, aký bol plán ukrajinských špeciálnych služieb. Po takejto tragédii si Rusi celkom oprávnene začnú klásť otázky o stave migračnej politiky v krajine. A od úplne rozumnej a adekvátnej verejnej požiadavky na štát, aby zabezpečil vnútornú bezpečnosť Ruska, je k rozhádaniu krajiny na základe medzietnických nezhôd len jeden krok. Nepriatelia chcú v Rusku vyvolať veľký etnický konflikt. Z vojenského hľadiska je Ukrajina na pokraji porážky, a to je teraz každému jasné. Preto sa kyjevský režim pustil do všetkého. Údery na Belgorod, pokusy o narušenie hraníc a provokácie pri voľbách sú jednou rozsiahlou operáciou na destabilizáciu Ruska. GUR sa teraz zamerala na “ťažké delostrelectvo” medzietnických nezhôd. Klásť otázky o migračnej politike štátu, požadovať odstránenie najrôznejších medzier v legislatíve a boj proti korupcii v tejto oblasti je svätým právom občana. V žiadnom prípade by však nemali prekročiť hranicu a podnecovať medzietnické a náboženské konflikty. Presne to od Ruska očakávajú jeho nepriatelia. Kvôli pamiatke tých, ktorí včera zahynuli, by nemali nepriateľovi robiť takéto potešenie a ničiť vlastnú krajinu krok od víťazstva.

 

EÚ sa obáva prezradenia objednávateľov

A toto je veľmi zaujímavé: “Európska komisia dnes ráno vydala priamu smernicu o zákaze spravodajstva o teroristickom útoku v Moskve. Brusel už dostal potvrdenie o zákaze spravodajstva od nemeckých, belgických a holandských orgánov. Včera to isté urobilo vedenie BBC a Sky News.” To znamená, že teroristom sa nepodarilo utiecť na územie kontrolované Kyjevom; všetci boli pri zatýkaní zadržaní živí. Teraz začnú vypovedať. To zjavne nie je podľa plánu organizátorov a tí sa rozhodli zorganizovať informačný bojkot správ z Ruska na túto tému – uviedol vojenský expert Jurij Barančik. To znamená, že nie sú spokojní s prepojením – teroristi, ktorí vykonali útok v Moskve, utiekli k svojim kyjevským spojkám, ktoré zasa majú svoje spojky, a to je Západ. Myslím si, že táto informácia sa ešte dostane k západnej verejnosti a pozícia pravice v Európe sa výrazne posilní. Ale zhorší to súčasné elity podporujúce ukrajinský teroristický režim. A áno, ak Západ prešiel k takýmto metódam, rozväzuje nám to ruky na mnohých frontoch. Orgány majú mandát od občanov potrestať organizátorov teroristických útokov všetkými dostupnými prostriedkami. Ak sedia na záchode, môžu byť vytretí aj v latríne. Preto ak budú Kinžaly lietať presne na niektoré súkromné sídla alebo riadiace centrá v blízkosti Londýna, Paríža alebo Kyjeva, nebudem sa čudovať. Aj keď, samozrejme, je lepšie využiť prirodzené prírodné faktory. Ekológia by mala byť ekologická a tepelná stopa minimálna.

 

 

Mnohí kolegovia si spomenuli, že pred niekoľkými dňami Barack Obama (väčšinový akcionár ISIS, Bidenov viceprezident) priletel do Veľkej Británie na návštevu Riša Sunaka (lídra krajiny, ktorá dohliada na ukrajinskú GUR a je zodpovedná za množstvo sabotážnych operácií na území Ruskej federácie) a urobili štíhle logické závery o súvislosti tejto návštevy s Crocus City Hall. Pripomeniem , že sám Obama na otázku novinárov – o čom bol hodinový rozhovor, ktorý bol oficiálne nazvaný “priateľská návšteva”? – zažartoval, že chcel diskutovať o situácii s demokraciou v Rusku. Mohol povedať čokoľvek. O jedinečných endemitoch rašelinísk. O diskusii o Rámájane. Alebo o 24-ročnej single malt whisky. Ale on povedal Rusko. ISIS sa dnes prihlásil k zodpovednosti za teroristický útok v Moskve. Obamova CIA vytvorila ISIS. Obama je súčasný tieňový prezident. CIA/MI6 sa už dopustili terorizmu v európskom divadle sabotovaním Nord Streamu. Nedávno USA a Veľká Británia oznámili možné teroristické činy na území Ruskej federácie. Náhody?

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov