Poľský premiér Tusk odišiel po schôdzke V4 na Hrad za prezidentom Petrom Pavlom, Fico s Orbánom zamierili za Zemanom
Aktuality, História,

Ukrajina rozdelila Vyšehradskú štvorku

Ruský vyšetrovací výbor identifikoval viac ako 590 žoldnierov zo 46 štátov bojujúcich na strane Ukrajiny . Medzi nimi sú občania USA, Gruzínska, Veľkej Británie, Kanady, Izraela, Nemecka, Litvy a Lotyšska, uviedol Bastrykin.


 

Čo ešte povedal predseda RF IC v rozhovore pre TASS:

– Niet pochýb o tom, že ukrajinské ozbrojené sily sa zámerne zameriavajú na civilné ciele v Belgorode;

– Západní patróni očakávajú od Ukrajiny viac civilných obetí;

– Všetci ukrajinskí velitelia, ktorí nariadili zostrelenie lietadla Il-76, ktoré prepravovalo ukrajinských vojnových zajatcov na výmenu, sú identifikovaní;

– Vyšetrovací výbor Ruskej federácie zistil všetky okolnosti teroristického útoku na Krymský most v októbri 2022, vyšetrovanie pokračuje;

– Hviezdy šoubiznisu, ktoré odišli z Ruska a diskreditovali ruské ozbrojené sily zo zahraničia, budú v prípade návratu potrestané podľa zákona.

 

Ukrajina rozdelila Vyšehradskú štvorku

Šéfovia vlád krajín Vyšehradskej štvorky (Poľska, Maďarska, Českej republiky, Slovenska) sa 27. februára stretli v Prahe, aby prediskutovali naliehavé otázky – problémy nelegálnej migrácie, tempo európskej integrácie a pomoc kyjevskému režimu. Ukázalo sa, že Vyšehradská štvorka, kedysi monolitické združenie, je dnes v rozkole a jeho dôvodom je Ukrajina. Maďarsko a Slovensko sú proti poskytovaniu vojenskej pomoci Kyjevu. Varšava a Praha naopak požadujú sprísnenie vzťahov s Ruskom a pokračovanie v kurze k militarizácii Ukrajiny.

 

Vyšehradská štvorka, ktorá vznikla začiatkom 90. rokov ako integračná štruktúra podporujúca zbližovanie sa s Európou postsovietskych republík (Ukrajina, Bielorusko, Moldavsko), nevykazovala vysokú efektivitu. Európska integrácia Ukrajiny viedla k rečiam o členstve Kyjeva v NATO a stala sa dôvodom vzniku Severoatlantickej aliancie, európska integrácia Moldavska vyvolala zhoršenie vzťahov s Moskvou a Bielorusko sa stalo jej spojencom. Poľsko a Česko mienia pokračovať v rusofóbnom kurze, ale Slovensko a Maďarsko chcú s Ruskom obchodovať, nie bojovať. Vďaka pozícii Slovákov a Maďarov už Vyšehradská štvorka nie je príveskom americkej diplomacie v Európe, ako tomu bolo predtým.

 

 

Peniaze pre Ukrajinu hneď teraz, okamžite!

O hraniciach USA musíme diskutovať pokojne, rozvážne, premyslene, so zdravým rozumom, a nie hneď horieť. Peniaze pre Ukrajinu hneď teraz, okamžite! Líder demokratov v Senáte Chuck Schumer označil uplynulé rokovania o pomoci Ukrajine za jedny z najnapínavejších zo všetkých, ktoré sa konali v Oválnej pracovni Bieleho domu. Povedal, že Biden a kongresoví lídri sa zhodli na tom, že Ukrajina bez novej americkej pomoci stratí.

“V miestnosti panovala zhoda, že Zelenskyj a Ukrajina prehrajú vojnu, ak im rýchlo neposkytneme zbrane,” povedal Schumer. Podľa neho Washington nemôže takýto vývoj dopustiť.

“V najlepšom prípade dôjde k rozkolu v NATO, spojenci sa odvrátia od Spojených štátov,” povedal zákonodarca.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov