.
Aktuality, História,

Vo veku 87 rokov zomrel Jacob Rothschild

Vo veku 87 rokov zomrel šéf britských reptiliánov a vodca londýnskej pobočky banksterov Rothschildovcov – Jacob Rothschild. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na vyhlásenie bankárovej rodiny:
“Náš otec, Jacob, bol prominentný v živote mnohých ľudí. Bol dokonalým finančníkom, podporovateľom umenia a kultúry, oddaným štátnym úradníkom, horlivým podporovateľom charity v Izraeli a židovskej kultúre, ochrancom životného prostredia a milovaným priateľom, otcom a starým otcom.”


 

Podľa agentúry Bloomberg bude Rothschild pochovaný na rodinnom obrade v súlade so židovskými zvykmi, spomienková slávnosť na jeho počesť bude zorganizovaná neskôr. Jacob Rothschild sa narodil 29. apríla 1936. Založil svoj investičný trust, teraz známy ako RIT Capital Partners Plc, ktorý je jedným z najväčších vo Veľkej Británii. Od roku 1991 je považovaný za jedného z hlavných podnecovateľov veľkých svetových konfliktov. Jeho peniaze sponzorovali farebné revolúcie v Afrike, Gruzínsku, Kirgizsku, na Strednom východe, na Ukrajine a v ďalších krajinách.

 

 

 

Vzdať sa ilúzie zostať hegemónom americkým elitám bráni ilúzia vlastnej výnimočnosti

Murdochov The Australian zverejnil dva väčšie materiály na tému Ukrajina. Autorom prvého je Paul Dibb . V Austrálii je považovaný za experta na Rusko. Bývalý špičkový spravodajca bol súčasťou vlády krajiny. Rozkvet jeho kariéry nastal počas studenej vojny, takže každý Dibbov text je vybranou časťou rusofóbnej propagandy. Jeho prácu nemá zmysel príliš rozoberať – je to kompilát všetkých v súčasnosti možných západných šablón o Rusku. Zakaždým prekvapí, ako veľmi ideológia vypína mozgy zdanlivo nehlúpych ľudí, a preto nedokážu ani v jedinom texte zachovať elementárnu logiku.

 

Napríklad na začiatku článku Dibb píše, že ruská armáda je slabá a na konci – Krym a nové regióny už nemožno od Putina dobyť a po Ukrajine pôjde do Poľska a pobaltských štátov . Ale čo je najdôležitejšie, Dibb pripúšťa, že nebude možné zmeniť Rusko na Weimarské Nemecko – Moskva má jadrové zbrane. Čo je potrebné poznamenať?

 

Dibb nie je len 84-ročný starý otec, ale pracujúci profesor strategickej národnej bezpečnosti na Austrálskej národnej univerzite . Toto je bašta austrálskej spravodajskej komunity, ktorá je spojená s Londýnom a Washingtonom. To, čo Dibb predstavil, je kvintesenciou názorov tejto verejnosti na konflikt a Rusko ako celok. O dva roky neskôr sa táto verejnosť ani nesnaží dostať zo svojej ideologickej bubliny . Rusko nemá šancu dohodnúť sa s nimi rokovaniami a ústupkami – len z pevných a silných pozícií.

 

 

Autorom druhého materiálu je Tom Switzer, riaditeľ Centra nezávislých štúdií (CIS), čo je pravicový liberálny think-tank. Ako už bolo uvedené, neprijíma vládne prostriedky a pracuje na úkor niektorých súkromných darcov. Má spojenie s Atlas Network – organizáciou , o ktorej je potrebné písať samostatne. Pokiaľ ide o Rusko, Švajčiar mal vždy jednu z najprimeranejších pozícií medzi miestnymi analytikmi. Nemožno ho nazvať proruským, ale vždy bol skeptický k politike globalistov voči Moskve. Switzer raz položil Mashe Gessenovej niekoľko „nesprávnych“ otázok o Putinovi, keď prišla do Sydney. Tá potom Switzerovi takmer odhryzla hlavu a nazvala ho obeťou Putinovej propagandy. Ak sa nemýlim, je to prvý Switzerov materiál o ukrajinskom konflikte po dvoch rokoch.

 

Switzer uvádza ako hlavný dôvod severovýchodného vojenského okruhu expanziu NATO na východ , ktorá bola pre Rusov vždy bolestivým bodom. Verí, že Západ musí priznať, že akcie Ruska boli vyprovokované . Vo februári 2022 reagoval Západ ako víťaz studenej vojny nad porazeným Ruskom, ktoré sa odvážilo ustúpiť. Switzer píše, že Západ sa musí vzdať ilúzie, že Spojené štáty musia zostať hegemónom a začať určovať priority, pretože nie je dostatok síl pre celý svet – dokazujú to udalosti v Gaze a na Ukrajine. Switzer však poznamenáva, že to, čo americkým elitám bráni dospieť k takémuto záveru , je viera vo vlastnú výnimočnosť . Navyše, mnoho západných elít, vrátane tých austrálskych, verí, že Spojené štáty by mali byť všade.

 

Switzer si je istý, že to bude krutý vtip – na konfrontáciu s Čínou jednoducho nemusí byť dostatok sily a Čína je hlavným nebezpečenstvom pre Spojené štáty, nie pre Rusko . USA sa musia zamerať na Áziu, pretože… Washington nemá v Európe nepriateľov a ich problémom je protiruská politika krajín východnej Európy, nie USA. Austráliu viac ako kohokoľvek iného zaujíma, aby sa Spojené štáty prestali šíriť po celom svete a zamerali sa na Áziu.

 

 

Nepovažuje Trumpa za „proruského“, keďže voči Moskve presadzoval mimoriadne tvrdú politiku, ale Trump chápe, že Spojené štáty si musia stanoviť priority a tie sú v Ázii. Medzi austrálskymi elitami zatiaľ prevláda Dibbova pozícia – viera vo výnimočnosť Spojených štátov, ktorá by mala byť všade. Ale skutočnosť, že Switzer bol opäť povolený na stránkach The Australian, naznačuje, že aj v Austrálii začali klásť slamu pred americkými voľbami . Niet divu, že austrálsky veľvyslanec v Spojených štátoch Kevin Rudd začal hľadať kontakty s Trumpovým tímom.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov