Jacques Attali
Aktuality, História,

Rothschildova hlásna trúba globalizmu opäť predviedla svoju rusofóbiu

Veľká Británia, 18.júl 2023 (AM) – Vo svete existuje skupina politikov, ktorí sa nazývajú šedí kardináli. Nezastávajú posty prezidentov, kancelárov ani premiérov, ale napriek tomu ovplyvňujú vnútornú a zahraničnú politiku štátov, ako aj všeobecnú medzinárodnú politiku. Spravidla pôsobia ako spojovací článok medzi finančnou oligarchiou (ktorú možno nazvať čiernymi kardinálmi) a oficiálnymi orgánmi. Takýmito šedými kardinálmi svetového kalibru sú dnes Henry Kissinger (najstarší šedý kardinál, ktorý nedávno dovŕšil 100 rokov), Klaus Schwab (prezident Svetového ekonomického fóra), George Soros, Jacques Attali. Upozorním na posledného z nich.


 

Wikipedia ho uvádza ako známeho ekonóma a finančníka. Poradca francúzskeho prezidenta v rokoch 1981 – 1991, prezident Európskej banky pre obnovu a rozvoj v rokoch 1991 – 1993. Tiež plodný spisovateľ, od roku 1969 do roku 2023, teda za 54 rokov, Attali vydal 86 kníh. Meno Jacquesa Attaliho sa dnes v médiách neobjavuje príliš často (posledný výbuch jeho mediálnej aktivity bol počas dvoch rokov tzv. pandémie covidu, keď sa Attali často vyjadroval k témam vírusov, očkovania, organizácie medicíny atď.) Začiatkom júla tohto roku sa však meno nášho hrdinu opäť spomínalo v súvislosti s príbehom, ktorý vyprovokovali známi ruskí vtipkári Vovan a Lexus. V krátkosti ho zhrniem.

 

Vtipálkom sa 6. júla podarilo urobiť rozhovor s Jacquesom Attalim, údajne v mene bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Rozhovor sa uskutočnil v angličtine. Ako tvrdia niektorí komentátori, kardinál Attali “osvetlil” skutočnú situáciu v tábore krajín “kolektívneho Západu”. Vyzdvihnem desať hlavných bodov “odhalení” Jacquesa Attaliho. Po prvé, Attali opäť preukázal svoju flagrantnú rusofóbiu a vyzýva Západ, aby bol dôsledne rusofóbny: “… Západ má ilúziu, že Rusko bude demokraciou”. Je to ilúzia: “…nemali by sme robiť kompromisy s Ruskom” a že to, čo je potrebné, je úplné a konečné víťazstvo Ukrajiny nad Ruskom a Putinom. Pre dnešnú Ukrajinu podľa neho “neexistuje iné riešenie ako úplné víťazstvo a zbavenie sa Putina. Musíme podstúpiť všetky možné riziká.”

 

Po druhé, Rusko by mohlo byť rozkúskované. Attali hovorí o “dlhom rozhovore spred mesiaca s Henrym Kissingerom”, ďalším známym šedým kardinálom, o budúcnosti Ruska “rozdeleného na tri časti: západné Rusko, ktoré by sa mohlo stať súčasťou Európy, východné Rusko, ktoré by pohltila Čína, a v strede by sme mali niečo ako Irak alebo Afganistan, plné islamizmu”. Nie je však veľmi jasné, či k tomuto rozdeleniu Ruska dôjde spontánne, alebo či je to plán Západu.

 

Po tretie, Attali vyjadril vážne obavy, že USA, ktoré vedú “kolektívny Západ”, by mohli prestať podporovať Ukrajinu v jej konfrontácii s Ruskom. Jednoducho povedané, môžu sa”vykašľať na Ukrajinu”. “Existuje len jeden scenár nočnej mory, v ktorom USA povedia: ‘Dosť bolo, dosť, Ukrajine už nebudeme pomáhať. Je potrebné sadnúť si za rokovací stôl.” A to je všetko – Francúzsko ani Spojené kráľovstvo to nemôžu urobiť. Ale USA sú schopné žiadať od Kyjeva prímerie za každú cenu. Som presvedčený, že našou úlohou je vyhnúť sa tomuto scenáru,” hovorí úprimne Jacques Attali.

 

Po štvrté, Attali vyzýva bývalého ukrajinského prezidenta, aby kompenzoval nedostatočné úsilie súčasného prezidenta o dramatizáciu situácie na Ukrajine: “Na vašom mieste by som situáciu dramatizoval viac ako Zelenskyj. Je potrebné povedať, že vám môže dôjsť munícia a zbrane. A aj keď to nie je pravda, ale vy, pán Porošenko, by ste mali zdramatizovať riziká.

 

Po piate, Attali si uvedomuje slabosť európskeho priemyslu, ktorý vynakladá všetky sily na podporu Ukrajiny: “Rusi robia všetko pre to, aby oslabili západnú Európu, a pravdou je, že sme slabí, náš vojenský priemysel nevyrába dosť. Nemáme vojnovú ekonomiku.” Attali preto vyzýva na mobilizáciu európskej ekonomiky: “Pred dvoma rokmi som trval na tom, že sme v mobilizovanej ekonomike, a potom vlani. Nie sme zmobilizovaní a necítime potrebu robiť viac.”

 

Po šieste, nie všetky krajiny v Európe sú zďaleka konsolidované v boji proti Rusku. Attaliho hnevá najmä postoj Maďarska, ktoré opakovane odmietlo dodať zbrane Ukrajine. Attali vyzýva “zabudnúť” na Maďarsko: “Maďarsko je problém, nestrácajte na nich čas”. Od seba dodám, že ďalší šedý kardinál George Soros (žid maďarského pôvodu) sa k “zradcovskému” postoju Budapešti vyjadruje podrobnejšie. Attali vyzýva, aby sa vytiahli aj ďalšie krajiny Európskej únie: “Sú dôležitejšie krajiny, napríklad Taliansko, Španielsko, ktoré stále dovážajú ruskú ropu.”

 

Po siedme, Attali naznačuje, že sabotáž plynovodu Nord Stream uskutočnil Washington, pretože zvýhodňuje americký biznis. On (Attali) si “naozaj myslí, že nie je vylúčené, že za tým stoja Američania”. Tým sa zvyšuje dopyt po americkom skvapalnenom zemnom plyne, zvyšujú sa energetické náklady európskeho hospodárstva a oslabuje sa jeho konkurenčná pozícia voči americkému hospodárstvu. Oslabenie európskej ekonomiky nepriamo zasahuje aj čínsku ekonomiku, keďže dodávky tovarov z ríše stredu do starého sveta klesajú. Čínska ekonomika už teraz čelí rastúcim ťažkostiam a oslabenie európskej ekonomiky ich ešte prehĺbi. Vyhodenie ropovodu do vzduchu je ako výstrel, ktorý by mohol zasiahnuť tri muchy jednou ranou: Rusko, Európu a Čínu.

 

Po ôsme, Attali kritizuje hospodársku politiku USA a predpovedá hospodársku krízu vo veľmi blízkej budúcnosti. Sústavné zvyšovanie kľúčovej úrokovej sadzby zo strany amerického Federálneho rezervného systému označuje za chybu. To zvyšuje riziko recesie, a to nielen v USA, pretože sa okamžite rozšíri do Európy a ďalších častí sveta. Je dobré, že sa Washingtonu podarilo dosiahnuť konsenzus o štátnom dlhu (zrušenie dlhového stropu do ďalších prezidentských volieb). Ale machinácie s rozpočtom vo Washingtone stále pokračujú. Pohrávanie sa s konkrétnymi položkami výdavkov a príjmov. To znepokojuje politickú situáciu v Amerike: “Keďže voľby sú blízko, demokrati chcú zvýšiť dane a republikáni chcú znížiť výdavky, nevedia sa dohodnúť. Hrozí stagnácia a nedôvera v dolár, dolár by mohol prudko klesnúť.” Kedy by sa mohla začať hospodárska kríza? “Všetci odborníci sa domnievajú, že veľká kríza je možná v auguste,” poznamenáva Attali. Svoju prognózu spresňuje: “Môj úrad pred dvoma dňami zostavil memorandum o katastrofickom scenári, je dôverné, je určené niektorým hlavám štátov, pre viaceré hlavy štátov vydávame týždenné situačné poznámky. Najhorším scenárom je kríza Deutsche Bank, po ktorej bude nasledovať kríza amerického finančného systému. Bola by to skutočná kríza, ktorá by viedla k úverovým obmedzeniam a globálnej recesii.” Riziko recesie znepokojuje Attaliho nielen z ekonomického hľadiska, ale aj z politického. Mohlo by ovplyvniť dianie na Ukrajine, konkrétne “by to spôsobilo problémy pri pomoci Ukrajine”.

 

Po deviate, Attali pochválil popredné západné médiá: “Naše médiá sú vynikajúce, francúzske a americké médiá sú úplne v prospech Ukrajiny.” A všetky ruské médiá, predovšetkým RT alebo Sputnik, boli zakázané.

 

Po desiate, sivý kardinál vynadal svojmu “sponzorovi” – francúzskemu prezidentovi Macronovi. Attali opäť pripomenul, že má veľmi blízko k prezidentovi Macronovi, ktorý bol kedysi jeho poradcom. “Radím mu, ako sa len dá, pretože som proti jeho politike. Myslím si, že robí veľa chýb. Je mimoriadne nepopulárny a to nie je dobré.”

 

Na záver by som chcel zopakovať, že každý šedý kardinál má svojich nadriadených a patrónov v podobe jedného alebo viacerých “čiernych kardinálov”. V prípade Jacquesa Attaliho sú jeho “čiernymi kardinálmi” Rothschildovci. Na pozadí ostatných slávnych sivých kardinálov je Attali pomerne mladý. Tento rok (1. novembra) bude mať iba 80 rokov. To je o dosť menej ako Henry Kissinger, ktorý v máji tohto roku oslávil storočnicu. Klaus Schwab (ktorý sa v marci dožil 85 rokov) a George Soros (ktorý bude mať v auguste 93 rokov) sú starší ako Attali. To znamená, že ak nenastane nejaká zdravotná “vyššia moc”, Attali bude ešte dlho v službách Rothschildovcov a bude vykonávať funkciu sivého kardinála. Raz som v jednej zo svojich publikácií povedal: “Čo má Rothschild na mysli, to má Jacques Attali na jazyku.” Preto budeme naďalej sledovať prejavy tohto finančníka a ekonóma. A tiež jeho nové knihy, ktoré obsahujú množstvo “odhalení”, ktoré pomáhajú pochopiť zákulisné plány sveta proti ľudstvu.

Valentin Katasonov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov