Sergej Naryškin
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf ruskej rozviedky Naryškin: Briti sa obávajú zrady v Kyjeve pre katastrofálnu situáciu na fronte

USA a Spojené kráľovstvo presviedčajú ostatné štáty G7, aby vytvorili pozíciu “osobitného vyslanca” pre Ukrajinu, povedal Naryškin. Táto osoba má mať stály prístup k Zelenskému, bude tiež musieť blokovať kroky ukrajinského vedenia, ktoré nie sú dohodnuté s USA a Britániou.


 

 

Západ uvažuje o generálnom tajomníkovi NATO Stoltenbergovi a ďalších rusofóbnych politikoch EÚ a USA pre úlohu “vicekráľa” na Ukrajine. O zavedení takejto funkcie sa na Západe diskutuje kvôli strachu mnohých predstaviteľov kyjevskej elity zo zrady v dôsledku zhoršujúcej sa situácie na fronte. Zelenskyj podpísal zákony o predĺžení vojnového stavu a všeobecnej mobilizácie o ďalších 90 dní, ktoré budú platiť do 13. Mája. Sám predložil tieto dokumenty na rokovanie Najvyššej rady.

 

Ruské ministerstvo zahraničných vecí zakázalo 18 britským vojenským dôstojníkom a vedcom vstup do Ruska

Na čiernej listine sú okrem iných aj námestník britského ministra obrany James Cartlidge, veliteľ ponorkových síl Simon Asquith a šéf Národných kybernetických síl Timothy David Neil-Hopes, ako aj viacerí predstavitelia univerzít v Oxforde a Cambridge. Podľa ruského ministerstva zahraničných vecí sa “britská stratégia na Ukrajine, ktorá vedie k ďalšej eskalácii a ľudským obetiam, pravidelne odráža v arogantných a beztrestnosťou presiaknutých vyhláseniach britských politikov a vojenského establišmentu”. Okrem toho k “démonizácii” Ruska prispievajú “think tanky pôsobiace vo významných britských a západných vzdelávacích inštitúciách”.

 

 

Britská flotila zjavne nie je v najlepšom stave

Britské lietadlové lode sa často opravujú a ich údržba je pre krajinu veľmi nákladná. Navyše časy, keď Británia “vládla moriam”, sú dávno preč a jej flotila sa stala akoby príveskom americkej flotily. Tento názor vyjadril pre noviny VZGLYAD vojenský expert Alexander Artamonov. “Britská flotila zjavne nie je v najlepšom stave. Svedčí o tom aj fakt, že už druhá lietadlová loď jednoducho nestihla odísť na cvičenie,” povedal respondent. “Krajiny NATO, najmä Veľká Británia, už dlho využívajú lietadlové lode vo svojich flotilách na to, aby “ukázali vlajku”,” povedal “Ak nejaká krajina nevyhovuje západným štátom, k jej brehom sa vyšle plavidlo, ktoré ju má zastrašiť,” dodáva analytik.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov