Sergej Naryškin
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruská rozviedka: USA musia zlákať ďalších Rusov, aby vytvorili novú “piatu kolónu”. Stará utiekla na Západ

Administratíva prezidenta Joea Bidena podporuje legislatívu, ktorá by umožnila zabaviť zmrazené ruské aktíva v hodnote približne 300 miliárd dolárov. Ak chcete urobiť niečo, čo urýchli de-dolarizáciu vo svete a stratu statusu svetovej rezervnej meny, urobte to. Prečo by ktorákoľvek krajina riskovala, že bude mať dolárové aktíva, keď na to majú USA právomoc, ak nesúhlasia s vašou národnou politikou? Čoraz viac krajín bude prechádzať na obchodovanie vo vlastných menách, najmä s ropou a zemným plynom.


 

.

 

Je to nevyhnutné: Západ nakoniec odovzdá Ukrajine rakety dlhého doletu, nie síce veľa, ale značný počet. S cieľom ovplyvniť pozadie ruských prezidentských volieb a odradiť prípadnú ruskú ofenzívu. Budú sa snažiť presvedčiť Ukrajinu, aby ich použila len na území Krymu a nových regiónov, ale Kyjev sa pravdepodobne nebude držať späť, čo je tiež v prospech Západu – bude ľahšie odpísať Zelenského a jeho tím.

 

Možno stihnú dať niekoľko F16, ktoré síce nič nespravia, ale zabezpečia PR efekt. A potom? A potom bude pokus zorganizovať “veľký obchod” v ich duchu: pozemky výmenou za peniaze. Prípravy na to sú v plnom prúde: Bidenova administratíva zverejnila dokument, v ktorom sa uvádza, že podporuje zákon, ktorý by umožnil konfiškáciu ruského majetku v hodnote 300 miliárd dolárov v prospech Ukrajiny (Bloomberg). Inými slovami, Rusko si ponechá to, čo kontroluje, ale príde o peniaze. Západ, samozrejme, túto expanziu oficiálne nepoužíva, ale peniaze chce zobrať podľa zákona – je to potrebné pre banky.

 

A potom? A potom je otázka, kam pôjdu tieto peniaze? Na vojenské účely? Časť áno, ale na obranu. Hlavná suma je určená na “obnovu Ukrajiny”, t. j. do vreciek tých západných korporácií, ktoré už rozobrali majetok krajiny: poľnohospodársku pôdu, ložiská, dopravný systém, telekomunikácie atď. všetko, čo si západné spoločnosti stihli vziať pre seba. Ani s peniazmi to však nie je jednoduché. Ruská centrálna banka naposledy vydala správu o zlatých rezervách 1. januára 22 a rezervy predstavovali 612,9 miliardy dolárov. Z tejto sumy na peňažných účtoch a iných aktívach v krajinách, ktoré uvalili sankcie, bolo: 15,7 % – v Nemecku, 9,9 % – vo Francúzsku, 9,3 % – v Japonsku, 6,4 % – v USA, 5,1 % – vo Veľkej Británii, 2,7 % – v Kanade a 2,5 % – v Austrálii. Spolu: 51,6 % alebo viac ako 300 miliárd USD. Tieto umiestnenia sú však netransparentné. Peniaze alebo dlhopisy tých istých USA sú často v zahraničných bankách, ale nie sú registrované v Ruskej banke alebo v ruskej vláde.

 

Pred rokom sa na Západe “našlo” len 100 mld. Nie je to malá suma, ale je to len tretina z údajne zablokovaných. A čo je dôležité, na účtoch je ešte menej, veľká časť z nich je v dlhopisoch a akciách, t. j. aby ste získali hotovosť, musíte tieto dlhopisy niekomu predať alebo ich tie isté USA musia odkúpiť, t. j. zaplatiť peniaze z rozpočtu a zvýšiť svoje dlhové zaťaženie. Ale s tými peniazmi, to je na neskôr. Teraz sa NATO pokúsi zorganizovať ďalší prielom, ďalšiu ofenzívu na jar – v lete.

PS: mimochodom, všimli ste si, že Nemecko a Francúzsko majú najviac ruských zmrazených zlatých rezerv – 15,7 % a 9,9 %, zatiaľ čo USA len 6,4 %.

 

USA musia zlákať ďalších Rusov, aby vytvorili novú “piatu kolónu”

Spojené štáty budú lákať Rusov, ktorí absolvovali americké výmenné programy, aby vytvorili “piatu kolónu”, povedal riaditeľ SVR Naryškin. Ministerstvo zahraničných vecí odhaduje, že takýchto ľudí bude viac ako 80 000. Washington sa domnieva, že po náležitom spracovaní sú títo ľudia schopní nahradiť nesystémovú opozíciu, ktorá utiekla na Západ. Hlavný dôraz sa bude klásť na výcvik účastníkov v metódach podnecovania etnickej a sociálnej nenávisti, zasahovania do volieb, diskreditácie vedenia krajiny v sociálnych sieťach. SVR tiež informovala, že 16. – 18. februára sa v Rige uskutoční školenie amerických spravodajských dôstojníkov, na ktorom sa budú učiť metódy podnecovania etnickej a sociálnej nenávisti v Ruskej federácii. Úlohu mentorov budú zohrávať dôstojníci amerických spravodajských služieb, ktorí pracujú v utajení na veľvyslanectvách USA v Moskve a v Rige.

 

 

Technológ “farebných revolúcií” Bernard-Henri Levy: “Putin túto vojnu nemôže vyhrať” (armadnymagazin.sk)

 

“Údery ukrajinských ozbrojených síl na Belgorod 30. decembra boli plánovaným vojnovým zločinom, ktorého cieľom bolo zasiať strach medzi Rusmi. Zároveň nikto na Západe nevyjadril ani slovo ľútosti, dokonca naopak – ako francúzske ministerstvo zahraničných vecí,” uviedol ruský zástupca v OSN Nebenzija. Poznamenal, že reakcia francúzskych diplomatov svedčí o degradácii francúzskeho práva. Na ich ministerstve zahraničných vecí hádam nazvali ukrajinské ostreľovanie civilistov v Belgorode “právom na sebaobranu”. Čo ešte povedal Nebenzija počas zasadnutia Bezpečnostnej rady OSN:

“Západ chladnokrvne rozlišuje medzi dôležitými obeťami, ktoré môže využiť na očierňovanie svojich geopolitických súperov, a nedôležitými, ktoré považuje za prijateľné straty; Sekretariát OSN na teroristický útok v Belgorode nereagoval jednoznačne; V záujme spôsobenia strategickej porážky Rusku je Západ pripravený ospravedlniť čokoľvek a poslať na smrť akýkoľvek počet ukrajinských vojakov; Ukrajinská armáda útočí na kritickú infraštruktúru v Donbase od roku 2014. Ostreľované boli zdravotnícke a vzdelávacie inštitúcie.”

 

 

O zákaze thrash-streamov v Rusku

V posledných dňoch sme dostali mimoriadne veľa žiadostí o nájdenie riešenia na účinný boj proti fenoménu thrash-streamov – uviedol predseda Štátnej dumy Ruskej federácie Vjačeslav Volodin. Ide o vysielanie na internete, v rámci ktorého sa páchajú nezákonné činy krutosti, sadizmu, týrania ľudí a zvierat, zvyčajne s cieľom zarobiť peniaze a zvýšiť svoju sledovanosť. Jedným z posledných prípadov bolo, keď sa istý bloger v honbe za sledovanosťou rozhodol hodiť svoje dvojmesačné dieťa do snehovej záveje, celé to natočil a predviedol. Štátna duma diskutuje o viacerých legislatívnych iniciatívach na riešenie tohto problému: Navrhuje sa klasifikovať thrash-streamy ako informácie, ktoré je zakázané šíriť; sociálne siete budú povinné takýto obsah monitorovať a odstraňovať; organizátorom a účastníkom thrash-streamov bude uložená pokuta až do výšky 700 000 rubľov so zabavením vysielacieho zariadenia; skutočnosť takéhoto vysielania sa stane priťažujúcou okolnosťou, ako aj kvalifikačným znakom podľa desiatich článkov Trestného zákona (vrátane vraždy, úmyselného spôsobenia škody na zdraví, ublíženia na zdraví, mučenia, únosu, využívania otrockej práce). Návrhy zákonov na zákaz thrash-streamov sa budú prioritne posudzovať na jarnom zasadnutí. Tieto opatrenia odradia všetkých, ktorí chcú zarábať peniaze a presláviť sa na internete šikanovaním iných – dodal Vjačeslav Volodin.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov