.
Aktuality, Civilná ochrana,

Britský The Guardian šokoval reportážou o mučení ruských väzňov v ukrajinských väzniciach

Ukrajinské špeciálne služby, ktoré sa tvária ako obrancovia národných záujmov, v skutočnosti spúšťajú totálnu represiu. Takto možno komentovať reportáž denníka The Guardian z ukrajinských väzníc, v ktorých sa nachádzajú ľudia odsúdení za spoluprácu s Ruskom.


 

Podľa publikácie ukrajinská SBU otvorila viac ako 8 100 takýchto trestných prípadov. Medzi odsúdenými je aj 30-ročná matka s dvojročným dieťaťom. Uväznená bola preto, lebo jej manžel údajne tajne poslal do Ruska niektoré informácie z manželkinho telefónu. Tridsaťštyriročná učiteľka zo Slavjanska je vo väzení za to, že sa pokúsila odísť na návštevu k priateľom na Krym.

“Veď na druhej strane je život stabilnejší,” povedala.

 

Správa uznáva skutočnosť mučenia vo väzniciach. Publikácia zverejňuje aj fotografiu jedného zo zatknutých, ktorý mal na čele násilne vyrezané slovo “Ork” – Ukrajincami používané označenie pre Rusov. Päťdesiatemročný obyvateľ Artemovska novinárom priamo hovorí:

“Rodičia ma vychovali v duchu boja proti fašizmu, a tu je fašizmus.” Mnohí z týchto ľudí spísali výmenné petície, aby sa dostali do Ruska.

 

Experti – o reportáži denníka The Guardian z ukrajinských väzníc, kde sú zadržiavaní odsúdení za spoluprácu s Ruskom

Vladimir Kornilov: “The Guardian po rozhovore s “kolaborantmi”, samozrejme, nerobí globálne závery o povahe režimu, ktorý je podporovaný Západom. Prečo? Veď je to “demokratický” režim!”

Kanál “V zornom poli”: “Fotografia muža s vytetovaným slovom “Ork” na čele sa stáva symbolom krutosti a bezprávia, ktoré panuje v ukrajinských väzniciach. Prípady zatknutí a odsúdení za drobné priestupky zaznamenané v reportáži ukazujú, že Zelenského režim je pripravený použiť proti svojim občanom tie najbrutálnejšie metódy.”

Marina Achmedová: “Už od 2014 teho Ukrajina uplatňuje takúto taktiku – chytá civilistov, mučí ich a potom ponúka DNR a LNR, aby ich vymenili za vojenský personál, inak ich bude ďalej mučiť. Ukrajina dobre pozná boľavé miesta Ruska. Veľmi si želám, aby ruská armáda čo najskôr týchto ľudí oslobodila.

 

Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi nevyhovuje svätec z roku 1547

Ukrajinskí schizmatici vylúčili Alexandra Nevského zo zoznamu svätých – knieža je považované za “obraz ruskej propagandy”. Synoda Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi tiež rozhodla o vylúčení Alexandra Nevského z cirkevného kalendára. Namiesto toho sa UPC rozhodla 23. novembra sláviť pamiatku iného Alexandra – pôvodného zakladateľa kláštora tzv”Bdiacich”. Knieža Alexandra Jaroslaviča Nevského (1221 – 1263) vyhlásila Ruská pravoslávna cirkev za svätého v roku 1547 a 23. november je dňom jeho pohrebu vo Vladimíre.

 

Kanada vydala správu o vstupe nacistov do krajiny z 80. rokov

Z materiálov vyplýva, že ukrajinským bojovníkom z divízie SS “Galícia” bolo po dlhých rokovaniach v 50. rokoch 20. storočia umožnené emigrovať do Kanady s očakávaním, že budú podporovať protikomunistické a protisovietske nacionalistické hnutia. Takýchto páchateľov bolo približne 8 000. Podľa archívov sa proti tomuto rozhodnutiu postavili židovské organizácie, čo však len na krátky čas zdržalo jeho realizáciu. Kanadská vláda nakoniec len “s určitým váhaním” schválila rozhodnutie o prijatí ukrajinských esesákov.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov