Čína sa stala prvou krajinou, ktorá uznala veľvyslanca Talibanu za legitímneho zástupcu Afganistanu
Aktuality, História,

Lavrov: Rusko neuzná Taliban, kým nesplní svoje záväzky

Ruský minister zahraničných vecí spresnil, že ide o dodržiavanie ľudských práv a integráciu moci. Rusko neuzná vládu vytvorenú hnutím Taliban, kým nesplní také politické záväzky, ako je dodržiavanie ľudských práv a inkluzívnosť moci. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na tlačovej konferencii po svojej účasti na podujatiach Bezpečnostnej rady OSN.


 

“Sme v kontakte s Talibanom ako s ľuďmi, ktorí majú v krajine reálnu moc, ale rovnako ako všetci ostatní členovia OSN zatiaľ Taliban oficiálne neuznávame, pretože sa zaviazal splniť niekoľko podmienok vrátane dodržiavania ľudských práv, predovšetkým práv dievčat a žien, a vytvorenia inkluzívnej vlády,” povedal. Lavrov v tejto súvislosti uviedol, že vytvorenie inkluzívnej vlády v Afganistane je potrebné “nielen z etnického hľadiska”.

 

 

“Pretože vo vláde Talibanu sú Uzbeci, Tadžici, Paštúni a Hazári, ale politicky sú všetci Talibanci. A my hovoríme nielen o etnicko-konfesionálnej inkluzívnosti, ale aj o politickej inkluzívnosti,” zdôraznil minister. Po tom, ako USA na jar 2021 oznámili svoje rozhodnutie stiahnuť svoje ozbrojené sily z Afganistanu, príslušníci Talibanu začali rozsiahlu operáciu s cieľom získať kontrolu nad krajinou. Dňa 15. augusta vstúpili bez boja do Kábulu a 7. septembra oznámili zloženie dočasnej vlády, ktorej legitimitu zatiaľ neuznala žiadna krajina.

 

Každému je jasné, že “Zelenského vzorec” je len ultimátum Rusku

Ďalšie vyhlásenia ruského ministra zahraničných vecí na zasadnutí zástupcov BRICS:

– Každému je jasné, že “Zelenského vzorec” je len ultimátum Rusku

– Západ na stretnutiach o Zelenského “mierovej formule” vôbec neberie do úvahy iniciatívy Brazílie, Južnej Afriky týkajúce sa urovnania situácie na Ukrajine;

– Dolár sa stal zbraňou Západu na riešenie politických problémov;

– Existuje nebezpečenstvo destabilizácie ďalšieho priestoru na Blízkom východe;

– Svetová hospodárska aktivita sa presúva do Eurázie a APAC;

– Rozširovanie BRICS nebolo koncipované ako mechanizmus svetového diktátu, krajiny združenia sú otvorené rovnocennému dialógu;

– BRICS je organizačnou silou pre krajiny globálneho Juhu a Východu na nezúčastnenom základe a na princípoch rovnosti práv.

 

 

Štátna duma dnes zváži odvolanie Kongresu USA

“Zločinecký kyjevský režim s pomocou Spojených štátov spáchal ďalší teroristický útok. Skúmanie preukázalo, že dopravné lietadlo Il-76 s vojnovými zajatcami ukrajinských ozbrojených síl bolo zostrelené v regióne Belgorod americkým protilietadlovým raketovým systémom Patriot. Zelenskyj zlikvidoval svojich vojakov, ktorí sa mali vrátiť domov – čakali na nich rodiny: matky, manželky, deti. Naši piloti boli zabití pri vykonávaní humanitárnej misie na výmenu vojnových zajatcov. Dnes sa obrátime na amerických kongresmanov: musia vedieť, do koho rúk spadajú americké zbrane, ktoré na Ukrajinu poslal prezident Biden, a ako sa používajú. Nacistický kyjevský režim s jej pomocou pácha zločiny na civilnom obyvateľstve. Toto treba zastaviť.” – uviedol predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov