Gustáv Murín – slovenský spisovateľ, publicista, dramatik, scénarista, prírodovedec, biológ
Aktuality, História,

Kniha Gustáva Murína: Smrť generála Lučanského

Slovensko, 11. november 2023 (AM) – Vo vydavateľstve Torden vyšla kniha s názvom Smrť generála Lučanského. Je to aktualizované a rozšírené vydanie knihy Gustáva Murína. In memoriam mučeníka.


 

 

Autor spoznal generála Milana Lučanského v auguste 2010 za neobvyklých okolností, keď ako elitný policajný vyšetrovateľ bol spolu s inými intrigami doslova vyštvaný do civilu. V takých chvíľach sa nikto na nič nehrá. Tak vznikol rozhovor, ktorý nájdete aj v tejto v knihe. Po zmene vlády sa General Milan Lučanský vrátil do vysokých policajných funkcií a opäť sa stretli na príprave série televíznych dokumentov “Mafiáni” (RTVS, 2016), kde aj vystupoval. Ako hovorí, bol to vzor nepodkupného policajta a príklad priamočiaro konajúceho chlapa v uniforme. Poznal ho teda dosť dobre a oficiálna verzia jeho šokujúcej smrti vo väzbe, teda údajná samovražda, je určite to posledné, čomu by sa dalo veriť. O tomto mimoriadne statočnom policajtovi a jeho mučeníckom konci života je táto kniha… Umučili ho – psychiky, fyzicky,… Práve o tom píše Gustáv Murín v knihe Smrť generála Lučanského. G. Murína. G. Murín o jeho smrti a kauze je ochotný aj rozprávať.

 

Obsah

* Generál Milan Lučanský, životopis
* Kto bol Lučanský? – rozhovor (G. Murín)
* Lučanský v kruhu rodiny – rozhovor
* Najbližší kolega spomína, gen. Ivan Ševčík
* Gašpar kontra Matovič: Návrat politických procesov (G. Murín)
* Nevinný vo väzbe? – rozhovor s bývalým prokurátorom JUDr. Júliusom Gogom (J. Teleki)
* Lučanský už neprehovorí (G. Murín)
* Názor blízkeho kolegu generála Lučanského (generál Ivan Ševčík)
* Generál Milan Lučanský – prvá obeť zločinného Matovičovho režimu (G. Murín)
* Rodáci zo Štrby spomínajú
* Smrť generála Lučanského a strach ministra Naďa (G. Murín)
* Smrť generála Lučanského – prečo mlčia mimovládky? (G. Murín)
* Názor blízkeho kolegu generála Lučanského (generál Ivan Ševčík)

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov