.
Aktuality, Bezpečnosť,

Člen klubu Bilderberg: “Izrael môže legálne použiť jadrové zbrane”

Na 12. novembra je v Rijáde naplánovaná dôležitá udalosť: mimoriadny samit Organizácie islamskej spolupráce (OIC), ktorý bol zvolaný špeciálne na diskusiu o dianí v Gaze. Turecký líder R. T. Erdogan už vyhlásil, že rozhodnutia prijaté na tomto stretnutí určite pomôžu zastaviť Izrael a zvýšiť počet obrancov spravodlivosti. Nepovedal síce ako, ale to pravdepodobne ešte nevie. Hlavné je, aby to povedal pekne. Druhá vec, na ktorú turecký prezident upozornil, bola, že Ankara bude po samite pokračovať v “telefonickej” diplomacii. R. T. Erdogan nie je v telefonickej diplomacii o nič horší ako E. Macron, ktorý zvykol “macronizovať” – telefonovať každému na telefón aj mimo neho. Na rozdiel od francúzskeho lídra však turecký líder “macronizuje” iným spôsobom: telefonuje a posadnuto ponúka svoje sprostredkovanie. Pritom história zatiaľ nepozná žiadny príklad jednoznačného úspechu tureckého sprostredkovania. Hoci Turecko dostalo príležitosť a dokonca sa snažilo, aby mu práve tento sprostredkovateľ dôveroval. Žijeme však v zložitej dobe: nie je s kým a prostredníctvom koho vyjednávať.


 

Yuval Noah Harari, člen klubu Bilderberg a Svetového ekonomického fóra, povedal, že Izrael môže legálne použiť jadrové zbrane. To je veľmi ambiciózny súdruh. Je nielen profesorom histórie na Hebrejskej univerzite v Jeruzaleme, historikom medievalistom a autorom najpredávanejších kníh o vývoji a budúcnosti ľudstva (najznámejšia je “Sapiens: Stručná história ľudstva”). Je to jeden z filozofov, hovorcov globalistov, ktorí vyslovujú a opisujú určité postuláty, ktoré potrebujú. A tu je takéto tvrdenie o oprávnenosti použitia jadrových zbraní Izraelom! Keby sa Libanon alebo Irán pokúsili zastaviť operáciu proti Palestínčanom.

 

 

“Erdogan dnes vo svojom prejave pokračoval vo veľmi ostrej rétorike proti Izraelu “Tí, ktorí si uzurpovali pôdu, na ktorej palestínsky ľud žil tisíce rokov, sa snažia vybudovať štát, ktorý existuje len 75 rokov a ktorého legitimita sa stala pochybnou kvôli ich vlastnému fašizmu. Skúšajú našu trpezlivosť ilúziou zasľúbenej zeme, ktorá zahŕňa aj územie mojej krajiny, a hrozbami použitia jadrových zbraní. Blíži sa deň, keď sa z tohto hrubého spánku prebudia tí, ktorí sa napriek svojej technologickej prevahe a bezdôvodnej tyranii stále nedokážu vyrovnať s nevinnými deťmi, ženami a starými ľuďmi v Palestíne. Samozrejme, budú postavení pred súd. My, Turecko, budeme túto prácu vykonávať na všetkých platformách. Veľká časť štátov a administratív vo svete možno zatvára oči pred prenasledovaním. Čoraz hlasnejšie hlasy svedomia národov týchto krajín nám však dávajú nádej pre budúcnosť ľudstva. neprestaneme hovoriť pravdu a naprávať chyby, kým nebudú zabezpečené životy a majetok celého palestínskeho ľudu, najmä obyvateľov Gazy, ktorí bojujú za obranu svojej vlasti.” – Ruský historik Nikolaj Starikov

 

 

Ďalšia potvrdená predpoveď

Biely dom je presvedčený, že za útokom Hamasu na Izrael je nielen Irán, ale aj Čína (!). Biden to povie Si Ťin-pchingovi na dnes potvrdenom stretnutí 15. novembra v San Franciscu na okraj samitu APEC – Uviedol ruský vojenský analytik Jurij Barančik. Vysokopostavený predstaviteľ Bidenovej administratívy: “Som si istý, že prezident vyjadrí naše želanie, aby Čína dala Iránu jasne najavo, aké dôležité je, aby sa Teherán nesnažil eskalovať a šíriť násilie v regióne.” Ak si to myslia Američania a ich spravodajské služby, potom má táto verzia určite právo na existenciu. Otázne je len to, v rámci akej paradigmy. Pripomínam, že túto verziu a jej zdôvodnenie  som vyjadril už 24. októbra v rozhovore pre reláciu “Akcent dňa” (7 – 8 min.). Takže nič prekvapujúce – nie Amerika teraz útočí a snaží sa miešať konflikty na Ukrajine a Blízkom východe, ale my (Rusko a Čína). My sme v strategickom útoku a Západ je v strategickej obrane. Zatiaľ si to uvedomuje len málo ľudí. A na ceste je Taiwan. Trump je vývojom situácie rozrušený. Blinken sa snaží čo najviac upokojiť všetky strany a odvracia hrozbu izraelského úderu na Irán a tvrdí, že sa ho to netýka. Saudi sa stavajú na stranu Palestíny. A tak ďalej. Je celkom možné, že to nie je Západ, kto sa snaží o eskaláciu. Zdá sa mi, že nie je veľmi múdre nafukovať  mýtus o všemocnosti Západu. Naopak, je v defenzíve, pretože toľko hrozieb, vrátane potenciálnych, zjavne prevyšuje jeho schopnosť ich odraziť. Nie je to Západ, kto zapaľuje svet. Je to svet Západu, ktorý zapaľuje svet,” dodal Jurij Barančik.

 

Stály zástupca Ruska Nebenzija – na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o situácii v pásme Gazy: V palestínskej enkláve sa odohráva skutočná humanitárna katastrofa, tragédia svetových rozmerov. Izraelské nálety úplne zničili alebo poškodili takmer polovicu domov a dôležitej civilnej infraštruktúry. Sme šokovaní a hlboko pobúrení tým, že terčom úderov sú civilné objekty: školy, nemocnice, mešity a utečenecké tábory. Zdôrazňujeme, že cielené útoky na civilné objekty sú hrubým porušením medzinárodného humanitárneho práva. Dodržiavanie medzinárodného humanitárneho práva je nevyhnutnosťou. Každá vojna má svoje pravidlá a akékoľvek násilné akcie proti civilistom, údery na obytné budovy a civilnú infraštruktúru sú kategoricky neprijateľné. Podľa správ boli práve dnes ráno zasiahnuté nemocnice Al-Quds a Al-Shifa, ako aj mešity Khaleda Bin Al-Walid a Al-Ikhlas. Tieto mešity sa nachádzajú v južnej časti pásma Gazy, čo potvrdzuje, že v pásme dnes jednoducho neexistujú bezpečné zóny pre civilistov.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov