pamätník sovietskych vojakov v Budapešti
Aktuality, História,

Zástupcovia strany Jobbik znesvätili pamätník sovietskych vojakov v Budapešti

Rusko, 22. október 2023 (AM) – “Maďarsko rešpektujeme. Rovnako ako ostatné krajiny, ktoré sa snažia viesť nezávislú politiku. To však neznamená, že by sme sa im mali snažiť vyhovieť. Vždy to vyzerá nedôstojne, sme predsa Veľká Rus a vyhovieť im sa nám nepodarí.


Preto sú naše hodnotenia v dejinách:
Pomoc cisára Mikuláša I. Rakúsko-Uhorsku pri potlačení uhorského povstania je chybou. Mali sme nechať Habsburgovcov padnúť a pozbierať kúsky. Žiadne ospravedlnenie!

– Účasť uhorských vojnových zajatcov v ruskej občianskej vojne a pri zastrelení cárskej rodiny je zasahovanie a zločin. Čakáme na ospravedlnenie za to a za Bélu Kuna a jeho zverstvá na Kryme

– Spomíname si na zverstvá maďarských vojakov počas okupácie ZSSR a neodpustili sme ich.

– Potlačenie fašistického povstania v Maďarsku v roku 1956 bolo správnym rozhodnutím. Naši padlí vojaci si zaslúžia úctu a spomienku. Z našej strany žiadne ospravedlnenie!” – ruský historik Nikolaj Starikov

 

Jobbik existuje. Zástupcovia maďarskej krajne pravicovej opozičnej strany Jobbik znesvätili pamätník sovietskych vojakov v Budapešti. Pomník zakryli čiernou fóliou, ktorú však následne odstránili mestské služby. Ruské veľvyslanectvo pre agentúru RIA Novosti uviedlo, že sa v súvislosti s touto provokáciou mieni obrátiť na orgány krajiny.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov