Nikolaj Starikov – ruský politik, spisovateľ
Aktuality, História,

Kniha Nikolaja Starikova: Ukrajina. Chaos a revolúcia

Slovensko, 22. október 2023 (AM) – Nikolaj Starikov napísal knihu s názov Ukrajina. Chaos a revolúcia. Vydalo ju vydavateľstvo Torden. Je analýzou premeny „oranžového“ Majdanu na Ukrajine v roku 2014, na majdan „krvavý“, toho čo mu predchádzalo, a toho čo po ňom nasledovalo, kto a ako sa na tom podieľal.


 

V jednotlivých kapitolách, chronologicky, ako by sme listovali v denníku priameho aktéra, prezentuje svoje videnie udalostí. Kde sa urobili chyby? Aká bola úloha USA a EÚ? Čo sa dialo v Rusku? Kto obeťami ostreľovačov rozdúchaval nenávisť na Majdane? Kde sa vzal Pravý sektor a banderovci? Aké je pozadie vzniku separatistických republík na Donbase? Prečo je Krym ruský? Kam smeruje Rusko a kto ho vedie? Tieto a ďalšie otázky nielen ukrajinského prevratu rozrýva autor vo svojej knihe.

 

.

 

„Akýkoľvek víťazný štátny prevrat má rovnaké nepísané pravidlá a priebeh. Tí, ktorí poctivo dodržiavali zákon a prísahu, sa stávajú vyhnancami a nepriateľmi. Tí, ktorí porušovali zákon a pokúšali sa o násilné uchopenie moci, sa naopak stávajú hrdinami.” Týmito slovami jednoducho a pritom jasne autor knihy vystihol podstatu zmien a osud aktérov spoločenského prevratu na Ukrajine v roku 2014. Je možné, že nájdete nové pozadie konfliktu, o ktorom ste netušili.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov