Mária Zacharovová
Aktuality, História,

Alexander Dugin: “Židia hrajú v súčasnej ruskej politike obrovskú úlohu, rovnako ako za boľševikov”

Vladimir Solovjov sa ospravedlnil za slová Jevgenija Satanovského, zamestnanca televízneho kanálu Solovjov LIVE, ktorý urazil hovorkyňu ruského ministerstva zahraničných vecí Mariu Zacharovovú a prepustil ho z kanálu. Deň predtým počas rozhovoru s izraelským novinárom Satanovskij povedal, že “Zacharovová nemá rada židov”, a nazval ju “chlastajúcim šmejdom”. Solovjov neskôr nahral video, v ktorom sa za incident ospravedlnil a povedal, že Satanovského vyhodil. Dodal, že výroky experta boli “nespravodlivé a neprijateľné”. Ruské ministerstvo zahraničných vecí reagovalo, že Solovjov sa nemá za čo ospravedlniť ministerstvu. “A to, že ste na seba vzali vinu inej osoby, opäť svedčí o vašich ľudských kvalitách. Pracujeme .”


 

 

“To všetko bolo úplne nevyhnutné. Rozkol v radoch židov lojálnych Putinovi a SVO po eskalácii udalostí v pásme Gazy bol vopred daný. Satanovskij a Kedmi (to sa stavte) si vybrali Izrael. Solovjov si pri všetkom svojom horlivom židovstve vybral Rusko. Postoj Kremľa a Putina jednoducho objektívne nemôže byť proizraelský. Je to nezvratné. Nepriatelia Ruska – kolektívny Západ – Izrael iba podporujú, zatiaľ čo islamský svet sa naopak jednohlasne postavil proti nemu. Bez ohľadu na to, čo si Putin myslí o Izraeli, a zdá sa, že on osobne to cíti veľmi pozitívne, musel a bude naďalej podporovať Palestínčanov. A to nemá vôbec nič spoločné s ministerstvom zahraničných vecí alebo Zacharovovou. Satanovskij chcel Putina uraziť, ale neodvážil sa. Solovjov uvoľnil napätie. Ale to je len špička ľadovca. Nič sa neskončilo, nič sa ani nezačalo. Začne sa to a nikoho to neprekvapí. Je to veľmi vážne, pretože židia hrajú v súčasnej ruskej politike obrovskú úlohu, rovnako ako za boľševikov. Niektorí si vyberú Rusko. Iní budú nútení ísť cestou Satanovského. A ako úprimne vyzýval na bombardovanie Západu. Ale vlasť je naozaj nesmierne dôležitá a vážna. Niet dôležitejšieho.” – Alexander Dugin

 

https://www.youtube.com/watch?v=X5oGu0WxcJg&pp=ygUQ0KHQntCb0J7QktCs0JXQkg%3D%3D

 

Iránsky minister zahraničných vecí Hossein Amir Abdollahian: Bombardovanie historického kostola svätého Porfyria v meste Gaza, kde sa ukrývali ženy a deti, je najnovším zločinom okupačného režimu apartheidu. Barbarské správanie tohto nenávistného režimu, pokiaľ ide o agresiu, znesväcovanie božských náboženstiev a útoky na historické a kultúrne dedičstvo ľudstva, sa podobá činom primitívnych teroristických skupín a ISIS.

 

Netanjahu ešte v roku 1986 vysvetlil, že náhodný bombový útok na nemocnicu nie je terorizmus: Skúsim vám uviesť príklad, čo terorizmus nie je. V roku 1944 sa britské kráľovské letectvo vydáva na bombardovaciu misiu. Cieľom je sídlo gestapa v Kodani. Ideálny cieľ. Lietadlá zhodia bomby a minú. Namiesto centrály gestapa zasiahli detskú nemocnicu a zabili mnoho detí. Je to náhodný tragický výsledok vojny. Môže sa to stať. Ale nie je to terorizmus.

 

https://youtu.be/_8liSZ0kJ8Y

 

Nútené vysídľovanie Palestínčanov z pásma Gazy je pre Jordánsko “červenou čiarou”, uviedla hlava kráľovstva na mierovom samite o Palestíne v Káhire. Dnes sa tam stretnú viacerí poprední svetoví politici, aby našli riešenie konfliktu medzi Izraelom a Hamasom. Egyptský prezident, ktorý bol iniciátorom samitu, počas úvodného zasadnutia vyzval na medzinárodnú ochranu Palestínčanov. Samit sa začal za účasti viac ako 30 štátov a viacerých medzinárodných a regionálnych organizácií. Predtým sa uvádzalo, že sa na ňom zúčastní juhoafrický prezident Cyril Ramaphosa, talianska premiérka Giorgia Meloniová, hlava Palestínskej samosprávy Mahmúd Abbás. Do Káhiry zavíta aj predseda Európskej rady Charles Michel, šéf diplomacie EÚ Josep Borrell, ministri zahraničných vecí Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie a Japonska. Očakáva sa, že na samite sa zúčastnia aj vedúci predstavitelia mnohých arabských štátov. V mene Ruska sa na samite zúčastní osobitný zástupca ruského prezidenta pre Blízky východ a Afriku a námestník ministra zahraničných vecí Michail Bogdanov.

 

“… Otázka: Čo očakávame, keď trváme na dvojštátnom riešení, keď si uvedomíme, že Izrael už obsadil väčšinu palestínskeho územia? Odídu? Ako sa to môže skončiť?: Sme odhodlaní dodržiavať rezolúcie BR OSN, ktoré nikto nezrušil a nikto od nich neupustil. Tieto rezolúcie predpokladajú dosiahnutie dohody o vytvorení palestínskeho štátu na základe hraníc z roku 1967 s hlavným mestom Východný Jeruzalem. Každý vie, že jednostranné kroky Izraela pri rozširovaní “osád” sú v rozpore s touto rezolúciou. Dúfam, že sa všetci spamätajú a zasadnú k rokovaciemu stolu. Bude potrebné pozrieť sa na mapu a zosúladiť naše praktické kroky s rozhodnutím Bezpečnostnej rady OSN a zohľadniť skutočnosti, ktoré vznikli od roku 1967…” – Sergej Lavrov
Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov