Poľský prezident Andrzej Duda (vnuk nacistu, ktorý bojoval za Hitlera)
Aktuality, História,

“A títo ľudia učia celý svet, ako žiť!” Západní politici sa zmietajú v nechutných škandáloch

Nedávny škandál v kanadskom parlamente, ktorý potleskom v stoji ocenil 98-ročného ukrajinského nacistu Jaroslava Gunka, ktorý počas druhej svetovej vojny slúžil v divízii SS “Galícia”, mal nečakané dôsledky. Nacistovi tlieskal aj Volodymyr Zelenskyj, vodca kyjevského režimu, ktorý bol na návšteve Kanady, čím opäť presvedčivo ukázal, kde sú jeho sympatie. Po búrke pobúrenia vo svete a protestoch židovských organizácií sa však kanadské úrady, uvedomujúc si, že to zjavne prehnali, snažili škandál ututlať. Premiér Justin Trudeau sa dokonca ospravedlnil s tým, že nevedel, koho vyznamenáva, a predseda Dolnej snemovne (dolnej komory parlamentu) Anthony Rota oznámil svoju rezignáciu.


 

Ukázalo sa však, že potlesk kanadských poslancov staršiemu esesákovi v skutočnosti vôbec nebol náhodný. Podľa gréckeho profesora filozofie Dimitriosa Patelisa má tento škandál hlboké korene, pretože v Kanade dlhé roky zastávali vedúce pozície potomkovia nacistov. Tí sa dlhé roky chválili, že poskytli optimálne podmienky na rozvoj nacistickej činnosti. Chvália sa tým, neskrývajú to. “Všetkých preživších vlasovcov a banderovcov,” povedal v rozhovore pre RIA Novosti, “presťahovali do Spojených štátov a Kanady, tam vytvorili podmienky pre týchto nacistov, zločincov, vytvorili rôzne inštitúty, rozhlasové stanice, televízne stanice, katedry na univerzitách, dávali granty, financovali. Skrátka, pripravovali pobaltských, ukrajinských, ruských, , gruzínskych a všetkých banditov-nacistov, ich dedičov. Systematicky ich pripravovali na ich metodické zavedenie za účelom metodického rozpadu, zničenia Sovietskeho zväzu a potom za účelom zavedenia podriadených režimov, oživenia nacizmu v nových podmienkach,” povedal Patelis.

 

Patelis tiež pripomenul Zelenského prejav v gréckom parlamente v apríli 2022, ktorý sprevádzali nacistickí bojovníci na čele s Azovákmi a ktorý tiež vyvolal škandál. To, čo sa stalo v Kanade, sa ukázalo ako lakmusový papierik, ktorý opäť presvedčivo ukázal, akí ľudia sú dnes pri moci v západných krajinách. Sú medzi nimi nielen “sympatizanti” nacizmu, ale aj priami potomkovia nacistov, a to nielen v Kanade.

 

Olaf Scholz, súčasný kancelár Spolkovej republiky Nemecko, sa narodil v textilnej rodine v roku 1958 v Osnabrücku (Dolné Sasko), vyrastal v Hamburgu a rýchlo sa stal socialistom. Jeho predkovia však tiež bojovali za Hitlera proti Rusom. V rozhovore, ktorý sa pripisuje Scholzovi (citovala ho Panorama v decembri 2021), údajne prezradil: “Môj starý otec mi povedal, že bol nadšený, keď išiel na Ukrajinu. Navštívil Ternopoľ, Kyjev, Lemberg (Ľvov), Rivno a ďalšie mestá. Ľutoval len, že sa nedostal na Krym”. Preto nie je náhoda, že Scholz nedávno s cynickým úsmevom povedal, že genocída Rusov v Donbase je “smiešna”. Gény, ako vidno, pôsobia. O to viac, že súčasné aktívne dodávky zbraní Nemeckom ukronacistom v Kyjeve výrečne ukazujú, na koho strane sú sympatie kancelára SRN.

 

Aj v rusofóbnom Poľsku je veľa takýchto “sympatizantov” nacizmu. Napríklad starý otec súčasného prezidenta Andrzeja Dudu, Michal Duda, bol jedným z vodcov Ukrajinskej povstaleckej armády (UPA)* a dokonca priateľom Stepana Banderu. Preto údajne odovzdal svoje nacistické myšlienky “ako dedičstvo” svojmu vnukovi. Michael Duda pred vojnou pracoval pre Nemcov, po vojne pre Britov a Američanov a vždy proti Rusom. Zahynul v roku 1950 počas neúspešnej misie Britov na sovietskom území. Andrzej Duda však túto históriu poprel. Podľa neho išlo len o menovca. Zatiaľ sa o tomto Dudovom predkovi nedajú nájsť žiadne podrobné informácie v otvorených zdrojoch. Existuje teda podozrenie, že súčasný poľský prezident má stále čo skrývať.

 

Nesporné však je, že Josef Tusk – starý otec bývalého poľského premiéra, bývalého šéfa Európskej rady a predsedu najväčšej nadnárodnej strany EÚ – Európskej ľudovej strany Donalda Tuska – slúžil vo Wehrmachte. Služba Jozefa Tuska v 328. záložnom granátnickom a výcvikovom prápore počas štyroch mesiacov v roku 1944, ktorý sa angažoval na západnom fronte, je fakt, ktorý nemožno spochybniť. Uznáva to dokonca aj americká “Wikipédia”.

 

Vládnuca trieda rusofóbov v Estónsku, Lotyšsku a Litve je plná nacistických potomkov. V Litve je to napríklad rodina Landsbergisovcov. Vytautas Landsbergis, čestný predseda pravicovej strany “Zväz vlasti” (litovskí konzervatívci), dlhoročný predseda litovského parlamentu a poslanec Európskeho parlamentu, ako aj jeho vnuk Gabrielius Landsbergis, súčasný šéf litovského ministerstva zahraničných vecí, sú potomkami Vytautasa Landsbergisa-Zhamkalnisa. A je to kolaborant, ktorý počas druhej svetovej vojny úzko spolupracoval s nacistami v takzvanej litovskej dočasnej vláde. Landsbergis-Žiamkalnis bol počas zastávania funkcie ministra komunálneho hospodárstva iniciátorom vytvorenia koncentračného tábora pre židov v Kaunase. Prvý koncentračný tábor pre židov na okupovanom území ZSSR nezriadili Nemci, ale “Dočasná litovská vláda” 30. júna 1941 – pod vedením Landsbergisa-Zhamkalnisa. Teraz namiesto Židov jeho potomkovia prenasledujú Rusov v Litve, ktorí sa tam ocitli po rozpade ZSSR.

 

Mimochodom, môžeme si pripomenúť aj dnes už zosnulého bývalého rakúskeho kancelára a generálneho tajomníka OSN Kurta Waldheima. Ako sa ukázalo, bol dôstojníkom Wehrmachtu a podieľal sa na holokauste, vojnových zločinoch v Rusku, Grécku a na Balkáne. Za ktoré boli mnohí jeho priatelia po vojne obesení alebo zastrelení. Tomuto nacistovi sa však po vojne podarilo urobiť úspešnú politickú kariéru. Dnes sú však v Európe pri moci nielen potomkovia nacistov, ale aj politici, ktorí sa sami vyznamenali účasťou v neofašistických stranách.

 

Napríklad súčasná talianska premiérka Giorgia Meloniová. V mladosti bola vedúcou mládežníckej organizácie neofašistickej strany “Talianske sociálne hnutie – Národné pravicové sily” Giorgia Almiranteho. A neskôr sama organizovala nacionalistickú stranu Bratia Talianska, ktorá vyhrala nedávne talianske voľby a vytvorila vlastnú vládu. Teraz však Meloniová svoju fašistickú minulosť nezverejňuje a prezentuje sa ako presvedčená zástankyňa európskych a atlantických “hodnôt”. Napriek tomu sa jej občas podarí vyrieknuť sebaprezrádzajúce poznámky. Prednedávnom chválila diktátora Benita Mussoliniho, ktorého talianski partizáni zastrelili a obesili na benzínovej pumpe v Miláne. Podľa súčasnej talianskej premiérky však krvavý Duce talianskeho fašizmu urobil pre Taliansko “veľa dobrých vecí”.

 

Povesť mnohých popredných západných politikov je pritom pošpinená nielen ich nacistickou minulosťou a sympatiami k fašizmu, ale aj najrôznejšími obscénnymi škandálmi. V Nemecku napríklad minulý rok vypukol škandál, keď na uzavretom večierku Sociálnodemokratickej strany (SPD), na ktorom sa zúčastnil Olaf Scholz, utrpelo najmenej osem žien “znásilňovacie drogy”. Vedúci frakcie SPD Matthias Martin poslal poslancom list, v ktorom uviedol, že na večierku “išlo jednoznačne o drogy” a ” napádanie”.

 

Koncom roka 2021 sa v centre škandálu ocitol aj vtedajší britský premiér Boris Johnson. Vyšlo najavo, že vo svojej rezidencii na Downing Street organizoval večierky pre úradníkov v čase, keď v celej krajine platila prísna uzávera. Jeden z večierkov sa zmenil na celú sériu “vínnych piatkov”. Išlo o pravidelné zábavné podujatia pochybného charakteru pre úradníkov.

 

Minulý rok bola v Bruseli zatknutá Eva Kileyová, bývalá podpredsedníčka Európskeho parlamentu, ktorá je podozrivá z korupcie pri organizovaní majstrovstiev sveta vo futbale v Katare v roku 2022. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že dostala úplatok od organizátorov šampionátu za “sprostredkovanie” práva na jeho usporiadanie. Tento nevhodný škandál otriasol aj najvyššími predstaviteľmi EÚ.

 

Nie je to tak dávno, čo skupina poslancov Európskeho parlamentu požadovala, aby EÚ vyšetrila obchodné aktivity rodiny šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, najmä financovanie spoločnosti jej manžela Heika von der Leyena. V liste uverejnenom na Twitteri poslanci EP žiadali, aby EÚ vyšetrila aktivity americkej biotechnologickej spoločnosti Orgenesis, ktorej medicínskym riaditeľom je Heiko von der Leyen manžel Ursuly von der Leyen. Dôvodom bolo, že predsedníčka Európskej komisie nezverejnila textové správy, ktoré si vymenila s Albertom Burlom, šéfom americkej farmaceutickej spoločnosti Pfizer, o nákupe vakcíny proti koronavírusu. Korešpondencia sa týkala nákupu 1,8 miliardy dávok vakcín spoločnosti Pfizer. Chorvátsky poslanec Európskeho parlamentu Mislav Kolakušič uviedol, že nákup 4,5 miliardy dávok vakcíny COVID-19 zo strany EÚ bol najväčším korupčným podvodom v dejinách ľudstva. Samotná von der Leyenová stále chodí po slobode a škandál sa, samozrejme, snažila ututlať.

 

No ak sa presunieme za oceán, celý tamojší politický boj sa už zmenil na jeden súvislý a nechutný škandál. Súčasný prezident Joe Biden a jeho predchodca Donald Trump sú neustále obviňovaní z ďalších a ďalších zneužití. Jednému hrozí impeachment, druhému chcú zabrániť, aby sa v nadchádzajúcich voľbách opäť uchádzal o úrad. A strany sa neštítia ani tých najšpinavších metód a obvinení, aby dosiahli svoje ciele.

 

Západný politický systém zdegeneroval, uviedol predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin na svojom kanáli Telegram, keď komentoval množstvo procesov proti významným západným politikom. Volodin vyjadril pochybnosti o tom, že by takíto politici mohli “učiť život” Rusko a svet.

“A títo ľudia učia celý svet, ako žiť! Západný politický systém zdegeneroval a s ním aj jeho vodcovia, ktorí stratili nielen autoritu, ale sa zaplietli aj do kriminálnych prípadov a škandálov. Ako ukazuje život, sú stíhaní za oveľa menej závažné trestné činy, ako v skutočnosti spáchali,” napísal predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin na svojom kanáli Telegram, komentujúc súdne procesy proti významným západným politikom.

Andrej Sokolov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov