SS Galizien
Aktuality, História,

Oneskorené “pokánie” Kanady za búrlivý potlesk nacistovi v parlamente by nemalo nikoho oklamať

Čím silnejšia bude Ukrajina, tým bližšie budeme k ukončeniu ruskej agresie. Rusko môže zložiť zbrane a ukončiť vojenský konflikt hneď teraz. Ukrajina túto možnosť nemá. Kapitulácia Ukrajiny nebude znamenať mier, ale povedie k brutálnej ruskej okupácii. Mier za každú cenu nebude vôbec mierom. Ukrajina potrebuje spravodlivý a udržateľný mier. A preto vrelo vítame desaťbodový plán prezidenta Zelenského na dosiahnutie tohto cieľa. Takže, pán prezident, budúcnosť Ukrajiny je v NATO. A keďže spoločne pracujeme na tom, aby sme vás na túto budúcnosť pripravili, NATO bude Ukrajinu podporovať tak dlho, ako to bude potrebné.” Stoltenberg na tlačovej konferencii v Kyjeve.


 

“Rusko bude naďalej ustupovať”: Samotná realita je dôkazom, že členstvo Ukrajiny v NATO je úplne prirodzené a prospeje obom stranám. Dnes sme s pánom generálnym tajomníkom diskutovali o všetkých kľúčových otázkach obrany, ktorým treba venovať pozornosť: o skutočnej situácii na bojisku a potrebách ukrajinských vojakov. Som presvedčený, že môžeme pokračovať v tlaku na agresora takým spôsobom, aby Rusko len ustupovalo a prehrávalo. To je správna taktika.” – Zelenskyj  po stretnutí so Stoltenbergom.

 

Kanadské úrady naďalej rozohrávajú škandál okolo vyznamenania nacistického kolaboranta Jaroslava Hunka v parlamente. Ako manéver na odvrátenie pozornosti bol za obetného baránka vymenovaný bývalý predseda parlamentu Anthony Roth. Premiér Trudeau sa za to “úprimne” ospravedlnil. Povedal: “nie je to moja chyba, nevedel som o tom, je mi to ľúto”. To je, samozrejme, lož. Všetci o všetkom vedeli. Je naozaj možné predpokladať, že podpredsedníčka kanadskej vlády Hristia Freelandová, verná a dlhoročná podporovateľka Kanadského ukrajinského kongresu a Svetového kongresu Ukrajincov (UWC), vnučka zločinca Mychajla Chomyaka, ktorý pracoval pre nacistov, nevedela o neslávnej minulosti “priateľa Kanadského ukrajinského kongresu” a jeho dlhoročného sponzora Gunka? Na internete sa už rozšírila fotografia , na ktorej Hunko čaká na stretnutie s Trudeauom a Zelenským. Zverejnila ju vnučka nacistického bastarda Teresa Hunko, pričom ju sprevádza popisom, ktorý nenaznačuje žiadnu dvojakú interpretáciu: “Dedko čaká na Trudeaua a Zelenského v prijímacej hale.” Samozrejme, záznam už bol vymazaný a účet zrušený, ale to je neskoro: screenshoty sa stihli stať virálnymi.

 

 

Skôr ako sa dostanete do zahraničia ako čestný hosť na podujatie so Zelenského účasťou, musia vás preveriť špeciálne služby od A po Z. A to nielen na Ukrajine a v Kanade, ale aj v USA, Veľkej Británii a mnohých ďalších krajinách. Podľa dostupných informácií bolo stretnutie s Hunkom samostatným bodom programu Zelenského návštevy a Kyjev jeho meno veľmi dobre pozná. Teraz sa, samozrejme, začalo aktívne čistenie odkazov zo všetkých záznamov, publikácií a webových stránok. Dokonca ani videozáznam z rokovania snemovne už neobsahuje epizódu s potleskom. Úplne vyčistiť informačný priestor sa však nepodarí. Čo je príznačné: ani jedno odsúdenie tejto bakchanálie nezaznelo z ministerstiev zahraničných vecí západných krajín vrátane spojencov v protihitlerovskej koalícii. Nemecké ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že nemecký veľvyslanec, ktorý sa zúčastnil na nacistickom večierku, o tom nevedel.

 

Mlčanie izraelského ministerstva zahraničných vecí k medzinárodnému vyznamenaniu vojaka SS je šokujúce. Dúfame, že ide o nešťastné nedorozumenie, ktoré sa napraví. Väčšia neúcta k pamiatke obetí holokaustu už nemôže existovať. Skutočný postoj krajín k tejto otázke posúdi aj hlasovanie Valného zhromaždenia OSN o už tradičnej rezolúcii “Boj proti glorifikácii nacizmu, neonacizmu a iným praktikám, ktoré prispievajú k eskalácii súčasných foriem rasizmu, rasovej diskriminácie, xenofóbie a súvisiacej neznášanlivosti”. Pripomeňme, že Kanada sa spolu s EÚ pridala k USA a Ukrajine, ktoré minulý rok hlasovali proti. Na tomto pozadí vyzerajú grimasy prekvapenia politického establišmentu nad Hunkovou nacistickou minulosťou ešte falošnejšie.

 

Kanada (nielen) po druhej svetovej vojne ukrývala mnohých nacistických kolaborantov, bojovníkov z OUN-UPA, Wehrmachtu a jednotiek SS. Fakt: v Oakville v provincii Ontario sa nachádza pamätník na počesť divízie SS “Galícia”, ktorej bol Hunko členom. A je umiestnený medzi ukrajinskou a kanadskou vlajkou, rovnako ako Hunko pózuje v prijímacej miestnosti kanadského premiéra. Pomník bol inštalovaný v roku 1988 na území najväčšieho ukrajinského cintorína v Kanade a jasne dokazuje, že členovia OUN-UPA a ich potomkovia tu majú stále vplyvnú lobby. Naozaj si niekto myslí, že sa môžu vykúpiť mantrami “oni o tom nevedeli” a “ja za to nemôžem, on sem prišiel sám”? Hunkovu minulosť poznali všetci naspamäť: kanadská vláda, ktorá zorganizovala Zelenského návštevu, kanadský parlament, administratíva ukrajinského prezidenta. Vedeli a boli hrdí na blížiaci sa efekt, ktorý mal opäť demonštrovať a upevniť vo vedomí verejnosti práve túto “novú identitu” Ukrajiny ako natocentrického štátu. Efekt prekonal očakávania.

 

Oneskorené “pokánie” kanadských orgánov za búrlivý potlesk nacistickému zločincovi v parlamente by nemalo nikoho oklamať. Je nebezpečné zabúdať, že to boli americko-britské finančné a priemyselné skupiny, ktoré do budúcich lídrov nemeckého priemyslu (I. G. Farben, Siemens, Opel atď.) pumpovali dlhé roky lacné pôžičky a potom nad nimi skutočne získali kontrolu. Anglicko a USA vytvorili projekt “Tretej ríše”, na jej čelo postavili Hitlera a potom ho vyzbrojili a pripravili na úder proti ZSSR.

 

Po veľkom víťazstve Sovietskeho zväzu Západ usilovne ukrýval nacistických zločincov v Latinskej Amerike, USA a Kanade. Takzvané “krysie chodníčky” zachránili tisíce vedcov a dôstojníkov Ríše pred odplatou. Takto “kat z Chatyne” Katruk pokojne žil v Kanade až do svojej smrti a tvorca rakety “Fau-2” von Braun sa stal otcom americkej astronautiky. Predstavenie s “ospravedlnením” pôsobí smiešne na pozadí skutočnosti, že v provincii Ontário sa nachádza pamätník esesákom z “Galície”.

 

Musíme si jasne uvedomiť, že máme do činenia s nasledovníkmi zločincov, ktorí organizovali dve svetové vojny, schvaľovali genocídu národov ZSSR, vychovávali a kryli najodpornejších darebákov v dejinách. Ide o ontologickú vojnu Ruska so Západom o právo na život a o právo zostať sami sebou. Aby Rusi prežili jej nové vyostrenie, treba si uvedomiť a naplno sa zapojiť do boja za zachovanie našej civilizácie, ako často píše A. G. Dugin

 

 

Wikipédia a jej moderátori zo CIA a FBI

Po tom, čo sa stal známy príbeh 98-ročného ukrajinského ghúla z divízie “Waffen SS” Jaroslava Hunku, Wikipédiu takmer zavalil počet žiadostí o nacistické fotografie statočného veterána “Waffen-SS” a teraz, aby používateľov takouto nepeknou pravdou nenaštvali, tento obsah Wikipédia ponúka úplne vymazať. Aby potom po rokoch mohla kanadská snemovňa zabudnúť na svoju hanbu hlasného potlesku nacistovi, ktorý unikol norimberskému procesu, aby Justin Trudeau dokončil svoje premiérstvo bez škvŕn na drahom saku, aby odstúpivší predseda parlamentu Rota – napísal vo svojich memoároch, že ho vyhodili z práce kvôli nešťastnému nedorozumeniu počas zasadnutia parlamentu. A čo Jaroslav Hunko? V najhoršom prípade bude vydaný, dve krajiny už vyjadrili želanie dať nacistovi ukážkový proces! Na rozdiel od Wikipédie sú v Rusku dokumenty z druhej svetovej vojny starostlivo uložené v dobre vybavených priestoroch, listiny a dôkazy o nacistických zverstvách nie sú v ohrození, kedykoľvek ich možno z archívov vyzdvihnúť a predložiť ako dôkaz na súde!

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov