.
Aktuality, História,

Pogrom pri Ottawe: prečo Kanada kryje starých nacistov

A boli časy, keď celý západný demokratický a antifašistický svet poľoval na Ukrajinca Ivana Demjanjuka. Ešte známy ako John, Američan. Slúžil vo viacerých koncentračných táboroch vrátane Sobiboru, – nuž, to sa nikomu nestane, doba bola taká, ľudia sa zariadili, ako sa dalo. Nuž, spoluvinník na vyhladení 28 000 ľudí, ale oficiálna obeť Stalinovho režimu. A v USA mal normálnu dovolenku až do roku 1983, keď zrazu židia začali niečo zlé tušiť.


 

Súdne procesy v Spojených štátoch proti nemu vôbec nič nepriniesli, jeho príbuzní dokonca zablokovali jeho vydanie do Nemecka. Ako to však býva zvykom u ukrajinských relokantov, prichytili ich pri podvode a Demjanjuk bol vydaný. A jeho súdne procesy v Nemecku trvali až do roku 2000. Zomrel v bavorskom domove pre seniorov, nie v žiadnom väzení. Viete, koľko stojí mesiac v domove dôchodcov so skvelým alpským vzduchom? Najmenej 3500 eur. Ale celý západný svet oslavoval víťazstvo nad tým prekliatym ukrajinským nacistom.

 

Čo sa stalo od nultých rokov, aké procesy prebehli vo svete, že teraz za spoluúčasť na nacistických zločinoch nielen miesto v domove dôchodcov, ale aj vyznamenanie v národnom parlamente za prítomnosti až dvoch prezidentov mimoriadne demokratických krajín? Mám na mysli Kanadu. Nevidel som – či v Ottawe povstali v jednotnom výbuchu potlesku? Alebo niekto padol na kolená? Ani by ma to neprekvapilo. Ak musíte pokľaknúť pri každej zmienke o čiernom zlodejovi drog, prečo to neurobiť pri pohľade na dôstojníka divízie Waffen-SS?

 

Chápem Putinovu ľstivosť: dajte Ukrajincom čas a oni to všetko urobia sami. To, čo naše opozičné médiá nazývajú “Putinovou propagandou”, teda obvinenia Zelenského režimu zo schvaľovania nacizmu (“tak to nemôže byť, veď je to žid”), veľkí Ukrajinci demaskujú sami. Pod kamerami. Za prítomnosti gigantického počtu divákov. Videozáznam z kanadského stretnutia zdieľajú milióny ľudí na celom svete. Kanadský premiér Trudeau – klinický idiot, si neuvedomil, že v podnete jednoty so Zelenským a s veľkým bojom ukrajinského ľudu proti Rusom treba odstrániť kamery. A tu prichádza hrdina na pódium. Skloňme sa ukrajinským veteránom za to, že sa už v štyridsiatych rokoch zapojili do boja proti Putinovmu imperializmu. Aj vám sa všetko, čo sa stalo, zdá ako zúfalý nezmysel?

 

Do akého stupňa nenávisti voči Rusku musí západný svet dospieť, aby bez hanby prezentoval nacistického zločinca ako hrdinu boja proti Rusom? Prečo “zločinec”? Izraelci píšu: “V roku 1985, po správach, že nacistický lekár Josef Mengele požiadal v roku 1962 o povolenie presťahovať sa do Kanady, kanadský premiér Brian Mulroney zriadil Descheneovu komisiu, aby zistila, či a koľko nacistov žije v krajine. Komisia uviedla, že Kanada po druhej svetovej vojne ukrývala nacistických prisťahovalcov, a zistila, že krajina bola “skládkou” bývalých nacistov, ktorých tam umiestnili americkí spravodajskí pracovníci a Kráľovská kanadská jazdecká polícia. Komisia tiež odporučila, aby sa 20 identifikovaných nacistických vojnových zločincov postavilo pred súd a aby sa vyšetril pôvod niekoľkých stoviek ďalších prisťahovalcov. Veľká časť správy Deschenesovej komisie však bola utajená, vrátane mien podozrivých bývalých nacistov.”

 

To znamená, že už v 80. rokoch 20. storočia bol každý, kto sa zaujímal o väzby Kanady na nacistických zločincov, oficiálne odmietnutý. Na spôsob “do toho vám nič nie je”. Deschenesova komisia rehabilitovala divíziu SS “Galícia”. V záverečnej správe sa píše takto: “Divízia by nemala byobvinená ako skupina”. Ďalší záver: “Obvinenia z vojnových zločinov voči príslušníkom divízie neboli nikdy podložené – ani v roku 1950, keď boli vznesené prvýkrát, ani v roku 1984, keď boli zopakované.” Ako sme už povedali, v Norimbergu nebol Wehrmacht uznaný za zločineckú organizáciu, ale jednoducho za armádu, ktorá bola povinná plniť zločinecké rozkazy, inak by to nebola armáda. Na druhej strane SS bola uznaná za zločineckú organizáciu.

 

Kanaďania však mali o Norimbergu a jeho záveroch vlastnú, osobitnú predstavu. A prečo boli Kanaďania takí vzdorovití? A tu sa pozeráme smerom k Veľkej Británii a jej spravodajským službám, ktoré po druhej svetovej vojne presunuli nacistov z Ukrajiny práve do Kanady ako krajiny Spoločenstva národov. Takže to všetko sa nezačalo SVO a heslom denacifikácie, ktoré mnohí nazývali propagandou. Dokonca aj medzi vlastencami boli niektoré horúce hlavy prekvapené: “Aký nacizmus, povedzte to priamejšie – “denacifikujme Ukrajincov”. Nedotýkajte sa spiacich psov.

 

Sami sa zobudia a budú tak štekať, že aj svätých vyvedú. A oni vám o sebe povedia všetko. V Kanade nie je zvykom ani skrývať, že napríklad ministerka financií Chrystia Freelandová je vnučkou redaktora kolaborantských novín Krakovské vesti. A Trudeau je jednoducho imbecil, ale to sa netýka nacizmu. Ale Zelenskyj je úplná katastrofa. Veď nám hovoria, že je žid a nemôže byť nebyť proti nacizmu. Ale my vidíme na vlastné oči – všetko je pre neho v poriadku. Je takmer celý uplakaný. Čakáme na reakciu skutočných Židov a izraelskej oficiálnej moci. V Izraeli je teraz, samozrejme, tiež veselo, ale Wiesenthalovo centrum zatiaľ nerozpustili pre putinizmus a rašizmus, však?

Igor Maľcev

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov