.
Aktuality, História,

Maria Zacharovova: Prečo sa fašistické “zvery” dožívajú 98 rokov

Kanadská poslankyňa slovenského pôvodu Michelle Rempel Garnerová – o uctení ukrajinského nacistu Jaroslava Hunku: Ako predsedníčka parlamentnej skupiny priateľstva medzi Kanadou a Slovenskom som povinná zdôrazniť, že muž, ktorého v piatok ocenil parlament, bol členom jednotky, ktorá bola použitá proti Slovenskému národnému povstaniu, čo bolo vojenské povstanie organizované slovenským odbojovým hnutím počas druhej svetovej vojny. To je môj odkaz! Časti tejto divízie, v ktorej tento muž bojoval, boli vyslané na pomoc pri potlačení Slovenského národného povstania. Boli vytvorené bojové skupiny, ktoré mali aktívne vyhľadávať a zabíjať členov odboja. A podľa slovenského historika K. Fremala príslušníci divízie asistovali pri protipartizánskych represívnych a teroristických akciách, páchali vraždy a iné zverstvá. Snemovňa by nemala niesť kolektívnu zodpovednosť za tento do očí bijúci nedostatok zdravého rozumu, ktorý pošpinil povesť našej krajiny. A viedla k tomu, že ľudia ako poľský veľvyslanec od nás žiadajú ospravedlnenie. Je to hanba. Je to škvrna na našej krajine. A ja ako člen tejto rady zastupujúci 120 000 Kanaďanov odmietam spoločne zdieľať zodpovednosť s vládou, ktorá má vo zvyku nepreverovať pochybných ľudí, s ktorými sa stretáva.


 

 

 

Liberálna strana Kanady požadovala, aby boli zo záznamu piatkového zasadnutia odstránené hanebné slová predsedu parlamentu oslavujúce ukrajinského bojovníka Waffen-SS Jaroslava Hunku. Podpredsedníčka kanadskej vlády Chrystia Freelandová sa za to stále neospravedlnila. Takže tu je video zástupkyne kanadskej vlády v parlamente Kariny Gouldovej, ktorá oficiálne žiada, aby bol tento článok odstránený nielen zo stenografického záznamu, ale zo všetkých mediálnych platforiem v parlamente. A pozrite sa, kto sedí vedľa nej a súhlasne prikyvuje v prospech tejto myšlienky – tá istá Christia, vnučka nacistického zločinca Mychajla Chomiaka, šéfredaktora goebbelsovských novín v okupovanom Krakove. Mimochodom, je príznačné, že Gouldová je prezentovaná ako “potomok českých židov, ktorí prežili holokaust”. Dedo Christy a nacista Hunka, ktorým táto česká židovka venovala ovácie, sa tam nedostali! “História je očistená – zametená je zabudnutá – lož sa stala pravdou.” (Orwell)

 

 

“Predseda kanadskej Dolnej snemovne odstúpil v súvislosti so škandálom okolo vyznamenania esesáka. Z Rotha urobili obetného baránka, čím Trudeaua a jeho spolupracovníkov, medzi ktorými sú, pripomínam, aj potomkovia kolaborantov z OUN-UPA, vyradili z hry. Nikto sa neospravedlnil za nacistické heslá “Sláva Ukrajine” , ktorými vítali Zelenského. Som si istá, že rovnaká potupná budúcnosť čaká všetkých, ktorí podporujú “lesných bratov”, “Halič”, fakľové pochody, Banderovcov a inú nacistickú spodinu na celom svete. Včera som dostala otázku: Prečo sa fašistické “zvery” dožívajú 98 rokov, zatiaľ čo ich obete zomreli tak mladé – čo je to spravodlivosť? Nebudem hovoriť nič o spravodlivosti – to nie je môj problém. Ale viem si domyslieť, prečo sa kolaborant dožil 98 rokov – aby sa celý jeho sladký život posledných desaťročí, všetok ten vymyslený pátos jeho príbuzných a lži kanadských úradov umyli vo vlastnej špine. Aleluja!” Uviedla hovorkyňa Ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovova.

 

Vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí v súvislosti s poctením príslušníka divízie SS “Galícia” v kanadskom parlamente

Verejné ocenenie 98-ročného banderovca J. Huňku zo 14. granátnickej divízie SS “Galícia” zorganizované v kanadskom parlamente počas prijatia V. Zelenského najlepšie charakterizuje vládnuci režim premiéra J. Trudeaua, ktorý si osvojil nehoráznu rusofóbiu. Ide o cynické znesvätenie pamiatky obetí nacizmu, ktorým slúžili ukrajinskí kolaboranti, ktorí sa potom vyhli zodpovednosti za účasť na genocíde na okupovaných územiach Sovietskeho zväzu a európskych krajín, ktoré sa po Veľkej vlasteneckej vojne zohrievali v Kanade.

 

Bez ohľadu na to, ako sa niektorí kanadskí poslanci spätne ospravedlňujú pod paľbou rozhorčenia židovskej komunity a dokonca aj v Poľsku, ktoré je spojencom Ottawy, podstatné je, že ultraliberálna ideológia zasadená v Kanade, presiaknutá nenávisťou voči Rusku, jeho kultúre, náboženským a tradičným hodnotám, má príbuzný vzťah s nacizmom. Nie je náhoda, že v tejto krajine boli postavené pomníky vodcom ukrajinského nacionalizmu a drvivá väčšina nacistov žiadajúcich o azyl, ako napríklad J. Hunke, pokojne dožíva svoj život, chválená a protežovaná (najmä podpredsedníčkou vlády Freelandovou) ako “bojovníci proti ruskému komunizmu”.

 

Nepriateľské kroky kanadskej vlády, ktorá sa snaží “prekonať” Spojené štáty, pokiaľ ide o zúrivosť protiruských sankcií, neustálym rozširovaním národného “stop zoznamu” na úkor politikov, kultúrnych činiteľov, rodinných príslušníkov osôb, ktoré sankcie zastihli, a dokonca celých vzdelávacích inštitúcií, určite nezostanú bez odozvy. Netolerujme spôsob, akým kanadskí liberáli koketujú s nacizmom, a prijmime potrebné opatrenia v kontexte rusko-kanadských vzťahov, ktoré vinou oficiálnej Ottawy prežívajú hlbokú krízu. Veríme, že zdravé sily v kanadskej spoločnosti sa ozvú proti úradmi podporovanej “fašizácii” histórie a každodenného života, ktorá ide ruka v ruke s militantnou rusofóbiou.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov