.
Aktuality, Bezpečnosť,

Erdogan mení svetový poriadok tak, aby mu vyhovoval

“Keďže ani Bezpečnostná rada OSN už neplní svoje základné funkcie, existujúci svetový poriadok nezodpovedá zmenenej realite a mal by sa revidovať s ohľadom na záujmy všetkých krajín.” Vyhlásil to turecký prezident Recep Erdogan počas svojho prejavu na Valnom zhromaždení OSN.


 

“Žiadame medzinárodný systém, ktorý bude fungovať v prospech celého ľudstva. Táto vízia si nachádza čoraz viac priaznivcov. Rdogan. Bezpečnostná rada OSN je zastaraná, pretože neodráža záujmy väčšiny krajín. Inštitúcie zriadené po druhej svetovej vojne už neodrážajú modernú realitu. Bezpečnostná rada už nie je garantom bezpečnosti, predstavuje politické stratégie len piatich krajín. Nedávne udalosti na Cypre ukázali zlyhanie tejto medzinárodnej inštitúcie,” dodal turecký prezident.

 

Uvedená karikatúra je stará, ale jej podstata sa nezmenila

 

Zatiaľ čo turecký prezident je v Spojených štátoch, predstavitelia oboch strán si turecko-americké vzťahy veľmi pochvaľujú. Námestník amerického ministra obchodu pre globálne trhy oznámil, že Ankara a Washington “sa nachádzajú v bode obratu v strategickom partnerstve”. R. T. Erdogan uviedol, že krajiny majú v úmysle posilniť spoluprácu v boji proti terorizmu. Turecko bojuje proti tomuto zlu 21. storočia, ako je známe, najmä v Sýrii. A čo nie je jasné, je toto: O akú spoluprácu ide a čo sa strany chystajú posilniť? Turecko už niekoľko rokov nerobí nič iné, len pripomína Američanom ich koketovanie s Kurdmi. Dovoľte mi pripomenúť, že USA vyzbrojujú niektoré kurdské formácie v Sýrii a vytvárajú z nich vojenské krídlo, pričom jednoznačne nehája záujmy Turecka, ktoré ich považuje za súčasť PKK, ktorá ich zasa považuje za teroristickú organizáciu. Otázka: na čom budú Turecko a USA v takomto scenári spolupracovať a kto bude potom odstraňovať následky takejto spolupráce?

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov