Slávnostné vyznamenanie generálporučíka Budanova od prezidenta Volodymyra Zelenského.
Aktuality, Bezpečnosť,

Povolenie zabíjať. Ukrajina si osvojila hlavnú “hodnotu” Západu

Správa britského časopisu Economist o tom, že Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) vytvorila špeciálne piate riaditeľstvo kontrarozviedky, ktoré má na starosti likvidáciu, alebo jednoducho povedané zabíjanie osôb nepohodlných pre kyjevský režim, potvrdila to, čo všetci už dávno tušili. Kyjevský teroristický režim nasadil do prúdu vraždenia.


 

V rozhovore pre túto publikáciu to povedal veľmi dôveryhodný zdroj – bývalý šéf bezpečnostnej služby Valentin Nalyvajčenko. Nečakane ma táto správa zrazu prinútila spomenúť si… na kino. V roku 1989 sa v Hollywoode nakrúcal šestnásty anglo-americký film o dobrodružstvách Jamesa Bonda s príznačným názvom Licence to Kill (Povolenie zabíjať). Vo všetkých filmoch tejto nekonečnej série jej hlavný hrdina, agent 007, nerobí nič iné, len zabíja. Krstný otec Bonda, neohrozeného agenta britskej tajnej služby – anglický spisovateľ Ian Fleming, dobre vedel, o čom píše. Na britskom riaditeľstve námornej rozviedky sa počas druhej svetovej vojny podieľal na plánovaní operácie Zlaté oko a na vytvorení a následnom dohľade nad dvoma spravodajskými jednotkami, 30. útočnou spravodajskou jednotkou T-Force. Následne jeho služba v spravodajskej službe, ako aj práca novinára umožnili Flemingovi naplniť svoje romány o Jamesovi Bondovi veľmi reálnymi detailmi. Najmä vďaka jeho ľahkej ruke sa objavil aj tento agent s “povolením zabíjať”, ktorý sa na Západe stal kultovou postavou.

 

Ešte v roku 2012 denník Guardian informoval o málo známom ustanovení zákona o spravodajských službách, ktoré v skutočnosti umožňuje britským špiónom páchať trestné činy (vrátane vrážd) v zahraničí. Podľa oddielu 7 zákona o spravodajských službách z roku 1994 sú však špióni chránení pred trestným stíhaním za trestné činy vraždy, únosu, mučenia, podplácania alebo odpočúvania, ak ich konanie schválil minister zahraničných vecí. Činnosť britských spravodajských služieb je vždy zahalená hustým rúškom tajomstva, to, čo Fleming rozprával vo svojich knihách, je, samozrejme, spisovateľova fantázia, až na to, že skutoční agenti 007 sa skutočne už dávno po celom svete zaoberajú zabíjaním nepohodlných.

 

“Povolenie zabíjať” teda v žiadnom prípade nie je špekulatívnou fikciou spisovateľa Fleminga. Samozrejme, v skutočnom živote sa informácie o takýchto masakroch dostávajú na verejnosť len zriedkavo. Ako napríklad nedávno britská rozviedka ešte priznala, že skutočný vrah Grigorija Rasputina v Petrohrade bol britský agent. Britskí agenti 007 majú na svojom konte dlhý zoznam závažných zločinov po celom svete. A teraz sa ukazuje, že rovnaké práva beztrestne unášať, mučiť a zabíjať majú dnes oficiálne aj agenti piateho oddelenia Ukrajinskej bezpečnostnej služby. Takpovediac v rámci ich prijatia “západných hodnôt”. A to nie je náhoda, pretože práve Spojené štáty a Veľká Británia, ako vieme, dohliadajú a riadia prácu špeciálnych služieb “nezávislého štátu”. A nie je tiež náhoda, že práve britské vydanie teraz informuje o “vyčíňaní” špeciálneho oddelenia “mokrých prípadov” SBU.

 

Podľa Economistu sa práve toto oddelenie podieľalo na vraždách veliteľa práporu “Somália” z DNR Michaila Tolstycha (Giviho), veliteľa domobrany DNR Arsena Pavlova (Motoroly) a prvého šéfa DNR Oleksandra Zacharčenka. Okrem toho novinári spájajú smrť bývalého kapitána ponorky Krasnodar Stanislava Ržického s činnosťou oddelenia. Podľa spravodajských zdrojov časopisu zohráva Piate riaditeľstvo hlavnú úlohu pri uskutočňovaní teroristických operácií proti Rusku, keďže rozpočet SBU je päťkrát vyšší ako rozpočet Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) ukrajinského ministerstva obrany. Práve SBU bola zodpovedná za bombový útok na Krymskom moste na jeseň 2022, konštatuje Economist (priznal to aj súčasný šéf tohto oddelenia Vasyľ Maljuk).

 

Ďalším “dôležitým hráčom” pôsobiacim na Ruskom kontrolovaných územiach sú ukrajinské Sily pre špeciálne operácie (SSO). V článku Economistu sa uvádza, že Zelenskyj, vodca kyjevského režimu, osobne schvaľuje najvýraznejšie operácie, “hoci ostatné rozhodnutia sú delegované na riaditeľstvo SBU”. Inými slovami, práve tento bývalý komik dnes osobne schvaľuje odstraňovanie nežiaducich osôb. A oddelenie vrážd likviduje “menších” nepriateľov samo, bez väčšieho rozmýšľania. Koná v plnej spolupráci so svojimi západnými manipulátormi, ktorí v tomto krvavom biznise majú dlhoročné skúsenosti. Nie všetko však na kyjevskom “oddelení pre mokré záležitosti” ide hladko.

 

“Infiltrácia ruských agentov do ukrajinských spravodajských služieb,” píše Economist, “zostáva vážnym problémom a hlavnou prekážkou vytvorenia ukrajinského Mossadu. Napríklad bývalý šéf služby vnútornej bezpečnosti SBU utiekol z Ukrajiny po tom, ako sa dostal do podozrenia zo štátnej zrady. Problém dôvery je stále akútny, pretože všetky operácie okrem tých najmenej citlivých sa vykonávajú v malých skupinách. “Najslabším článkom sú vždy ľudia,” hovorí zdroj z kontrarozviedky SBU. – Sú zďaleka najnestabilnejším faktorom v akejkoľvek kalkulácii.”

 

Ako vieme z histórie, celá anglosaská civilizácia, usilujúca sa ovládnuť svet, je postavená na kulte vraždy, nemilosrdnom vyhladzovaní nielen jednotlivých “nepriateľov”, ale dokonca celých národov. Takto conquistadori zničili predtým prekvitajúce civilizácie v Južnej Amerike a potom osadníci z Európy nemilosrdne vyhľadali aj Indiánov v Severnej Amerike. Potom sa zapojili do obchodu s otrokmi a posielali černochov z Afriky, aby ich brutálne vykorisťovali na svojich plantážach. Vyhladzovacie tábory tiež ako prví vymysleli Briti. Pôvodne sa neobjavili v Hitlerovom Nemecku, ale v anglo-búrskej vojne v rokoch 1899 – 1902. Dávno pred nacistami držali Anglosasi občanov sovietskeho Ruska v koncentračných táboroch na ruskom severe, ktorý obsadili počas intervencie.

 

S cieľom plieniť a vraždiť Európania dvakrát vtrhli na územie Ruska – najprv to bola Napoleonova armáda, ktorej súčasťou boli aj zástupcovia iných európskych národov, a potom invázia Hitlerových hôrd, ktorú tvorili nielen Nemci, ale aj vojaci mnohých iných európskych krajín okupovaných Nemeckom. Civilizovaní Európania bezohľadne zabíjali aj počas bombardovania mierového Belehradu, počas vojen vo Vietname, Iraku, Líbyi, Afganistane, Sýrii a na mnohých ďalších miestach.

 

Rovnako dnes koná nielen SBU, ale aj ukrajinské ozbrojené sily, ktoré od roku 2014 nemilosrdne ostreľujú mierové mestá v Donbase a zabíjajú starcov, ženy a deti. Okrem toho kyjevský nacistický režim nemilosrdne zaobchádza aj s vlastnými občanmi podozrivými z nelojálnosti na územiach pod jeho kontrolou. V marci 2022 tak Zelenskyj podpísal “zákon o kolaborácii”, podľa ktorého za spoluprácu so “štátom agresorom” (Najvyššia rada uznala Rusko za takýto štát v roku 2015) hrozí až 15 rokov väzenia. Za vlastizradu je trest až 15 rokov a počas vojnového stavu (ktorý na Ukrajine platí od začiatku plnohodnotných bojov) až doživotie. A koľko ľudí zmizne bez stopy v pivniciach SBU, nie je vôbec známe. O svojich masakroch na Ukrajine radšej mlčia.

 

Kirill Budanov, šéf GUR ukrajinského ministerstva obrany, sa však v rozhovore pre Yahoo News nezdržal a na otázku o možnej účasti Kyjeva na vražde Darie Duginovej odpovedal:

“Jediné, čo budem komentovať, je, že sme zabíjali Rusov a budeme ich zabíjať kdekoľvek na svete až do úplného víťazstva Ukrajiny.” Starosta Dnepropetrovska Boris Filatov, ktorý ešte v roku 2014 sľuboval, že ich “neskôr obesia”, nedávno povedal, že Ukrajinci majú morálne právo “pokojne a s úplne nezakalenou mysľou zabíjať týchto podľudí (Rusov) po celom svete, neobmedzene dlho a v čo najväčšom množstve”. A robiť to “metodicky a bez zbytočného hrdinstva”. Tieto kanibalistické výzvy neustále zaznievajú v ukrajinských médiách a Fakhrudin Šarafmal, moderátor 24. televízneho kanála Ukrajiny, dokonca žiadal zabíjať… ruské deti! A prečo nie? Veď Washington a Londýn to podporujú, pumpujú do Kyjeva zbrane a zatvárajú oči pred akýmkoľvek jeho zločinom. Práve Západ dal kyjevskému režimu “povolenie zabíjať”.

Nikolaj Petrov

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov