.
Aktuality, Bezpečnosť,

Vladimir Putin o úteku Voloža a Čubajsa

Putin spojil vyjadrenia Arkadija Voloža, ktorý v decembri minulého roka opustil spoločnosť Yandex, s jeho snahou udržať si majetok v zahraničí. Zaželal mu zdravie a dobrý život v Izraeli, ale poznamenal, že občania by mali byť vďační svojej krajine.


“Spravidla, chcem to zdôrazniť, to súvisí s túžbou týchto ľudí udržať si svoj biznis, udržať si svoj majetok, najmä ak sa ľudia presťahovali a rozhodli sa spojiť svoj život s inou krajinou,” povedal Putin na plenárnom zasadnutí VEF.

 

Vladimir Putin tiež povedal, že nechápe, prečo Anatolij Čubajs “utiekol” z Ruska. Prezident zdôraznil, že v “Rosnano” teraz prebiehajú zložité procesy, je tam veľká finančná diera, ale prečo sa pán Čubajs presunul na nelegálnu pozíciu do Izraela, nechápe.

“Čubajs utiekol, v “Rusnano” prebiehajú zložité procesy, je tam veľká finančná diera, možno sa kvôli tomu obáva trestných konaní. Dokonca prešiel do nelegálneho postavenia v Izraeli, neviem, načo mu to je,” povedal prezident. Pravdepodobne sa predsa len obáva trestných prípadov. Nepochybujeme o tom, že Čubajs túto “jemnú” narážku počul.

 

“Voľby 2023 ukázali Západu, že vyvíjať nátlak na Rusko je zbytočné,” uviedol Oleg Ivanov, vedúci Centra pre riešenie sociálnych konfliktov, predseda kolégia mediátorov pri Obchodnej a priemyselnej komore Moskovskej oblasti, expert centra PRISP, s osobným hodnotením výsledkov uplynulých volieb. Pre mňa je najdôležitejším výsledkom uplynulých volieb to, že moc v Rusku nielenže neoslabila (ako pravdepodobne dúfali predstavitelia Západu, ukrajinskí politici a lídri našej opozície), ale naopak, posilnila sa. Je to zrejmé z výsledkov, ktoré predstavitelia moci predviedli vo voľbách. Predovšetkým súčasní gubernátori, ktorých podporuje prezidenta. Tento výsledok by mal predovšetkým ukázať Západu, že tlak na naše orgány prostredníctvom sankcií, reštrikcií, prekážok pri udeľovaní víz a podobne nás nielenže nezastrašil, ale naopak, ešte viac skonsolidoval okolo súčasnej vlády. Mali by si uvedomiť, že ruský človek je výnimočný. Čím viac na neho budete vyvíjať tlak, tým negatívnejšie bude na tento tlak reagovať.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov