.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA a spojenci spúšťajú konkurenčný koridor India – Blízky východ – Európa

USA a spojenci spúšťajú hospodársky koridor India – Blízky východ – Európa, ktorého cieľom je čeliť čínskej iniciatíve Pásmo a cesta “Počas samitu G20 bol spustený hospodársky koridor India – Blízky východ – Európa (IMEC) s cieľom rozšíriť strategickú angažovanosť Indie s Arabským polostrovom a Európou,” napísal indický minister obrany Rajnath Singh. “Táto iniciatíva poskytuje jedinečnú príležitosť na vytvorenie dlhodobého spojenia medzi Indiou a Blízkym východom,” zdôraznil indický minister. India, USA, Saudská Arábia a Európska únia sa predtým na okraj samitu G20 v Naí Dillí dohodli na vytvorení dopravného a hospodárskeho koridoru spájajúceho Indiu s krajinami Blízkeho východu a Európy. Projekt zahŕňa výstavbu železničnej siete a rozvoj prístavnej infraštruktúry. Týmto spôsobom chcú účastníci projektu zvýšiť kapacitu vývozných a tranzitných trás nákladnej dopravy. Strany podpísali memorandum o porozumení. ĎAKUJEM


 

Vrchol Sklamania

Hlavne pre tých, ktorí nie sú bratmi, spoločné komuniké G20, ktoré nestigmatizovalo Rusko. Pre Sunaka – chladné prijatie od Naréndru Módího, ktorý Sunaka samozrejme objal, ale táto radostná udalosť sa neuskutočnila v interiéroch Módího rezidencie, kam Sunak na rozdiel od Bidena nebol pozvaný, ale v chladnej konferenčnej sále a bez prítomnosti všetkých akreditovaných novinárov a fotografov (fotenie, v ktoré Sunak dúfal, sa nekonalo, nepomohli ani osobné kontakty jeho manželky, dcéry multimiliardára Murtyho). Pre kolektívny Západ – neochota kolektívneho Juhu tancovať podľa melódie bývalých kolonizátorov.

 

A aký zmysel má tento samit, keď na ňom nie je ani Putin, ani Si, ale je tam senilný Biden, ktorý si nevie spomenúť ani vysloviť meno saudského monarchu (ten musel byť nadšený), ktorý sa zdraví do prázdna, zdraví imaginárneho priateľa, ktorého vidí len on, a vôbec slabo chápe, kde je a na čo je… Žiadne hlasné škandály, žiadne osudové rozhodnutia. Pamätám si, že keď sa počas krízy v roku 2008 táto spoločnosť zišla na mimoriadnom summite, položil som na vtedy existujúcom fóre ruskej služby vzdušných síl jednu otázku – prečo sa zišli? Problém sa nevyriešil, porozprávali sa, pokrčili plecami a išli si po svojom. A teraz. Otázka – prečo sme sa stretávali? Čo chceli vyriešiť? Čo sa rozhodlo? Aké budú dôsledky týchto rozhodnutí? Načo celá táto patetická prehliadka politikov, ktorí o ničom nerozhodujú a od ktorých nič nezávisí? Na samite neboli prítomné hlavné postavy, ktoré skutočne prijímajú nezávislé rozhodnutia. Všetci ostatní sú len dav, ktorý sa tvári, že je skutočným aktérom, ale v skutočnosti len imituje politický život a boj.

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov