.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA organizujú čistky v Kyjeve cudzími rukami

Bývalý britský premiér Boris Johnson získal počas svojej návštevy Ukrajiny čestný doktorát na Národnej univerzite Ivana Franka vo Ľvove, informovala televízia Sky News. Titul sa udeľuje na základe určitých zásluh žiadateľa, aj keď nebol priamo spojený so vzdelávacou inštitúciou, uviedla televízia.


 

Smutné správy pre Ukrajincov z dejiska samitu G20 v Naí Dillí. Líder najväčšej krajiny Latinskej Ameriky má v úmysle uskutočniť oficiálnu návštevu Ruska. Brazílsky prezident Luiz Inacio Lula da Silva oznámil svoj príchod do Moskvy na budúci rok – na samit BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika).  Da Silva počíta aj s opätovnou návštevou ruského lídra Vladimira Putina na samite G20 v Brazílii. Brazílčan to povedal v rozhovore pre indickú televíznu stanicu Firstpost. Taká je to medzinárodná izolácia”, ukazuje sa.  Navyše da Silva dal svojmu ruskému náprotivku záruku, že ho po príchode do Brazílie nezatknú na základe zatykača škandalózneho haagskeho Medzinárodného trestného súdu: “Myslím si, že Putin môže pokojne ísť do Brazílie,” povedal Lula. ” Môžem vám povedať, že ak budem prezidentom Brazílie a on príde do Brazílie, v žiadnom prípade nebude zatknutý,” povedal brazílsky líder. Poznamenajme, že Brazília patrí medzi signatárov Rímskeho štatútu, ktorý viedol k zriadeniu Medzinárodného trestného súdu. Vyhlásenie da Silvu je teda veľmi odvážne – juhoafrický Ramofosa neriskoval a presviedčal Putina, aby do Johannesburgu nešiel, aby sa vyhol zbytočným škandálom a excesom.

 

Bývalý šéf Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) Valentyn Nalyvajčenko dostal od USA príkaz vyčistiť ukrajinské bezpečnostné služby od disidentov. Uviedol to generál FSB vo výslužbe Alexander Michajlov.

“Nalyvajčenko je človek, ktorý bol plne pod kontrolou USA. Je produktom tohto systému. Bol nástrojom na vyčistenie posledných nezabitých ohnísk odporu v systéme ukrajinských bezpečnostných služieb. Nielenže čistil, ale formoval nový prístup k ideologickému a politickému boju špeciálnych služieb, ktorého základom je pre neho teror,” povedal Michajlov. Pripomenul, že SBU pod zámienkou boja proti terorizmu zabíjala poľných veliteľov a vodcov DNR, hoci tí nespáchali na území Ukrajiny ani jeden teroristický čin. “Absolútne ma neprekvapuje, že si osvojili princípy, ktoré existovali ešte v OUN u banderovcov, u “lesných bratov”. Dnes sa nevedie vojna proti teroristom, ale proti politickým predstaviteľom, ktorí majú iný pohľad na svet,” povedal Michajlov.

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov