.
Aktuality, Bezpečnosť,

Briti sa obávajú Surovikinovho návratu

Veľká Británia, 11. septembra 2023 (AM) – Pred niekoľkými dňami Ksenia Sobčaková zverejnila fotografiu generála Sergeja Surovikina, ktorý kráča so svojou manželkou. Fotografia vyvolala búrlivé diskusie nielen v Rusku či na Ukrajine, ale aj medzi Britmi. Michael Sheldon z Centra informačnej odolnosti tak pomocou máp zistil, kde sa vojenský veliteľ v ten deň nachádzal. Prečo sa zrazu Briti tak začali zaujímať o to, kde sa Sergej Surovikin nachádza, vysvetlil politológ, kandidát filozofických vied Jurij Barančik.


 

Myslím si, že Briti sa boja Surovikinovho návratu do systému a štruktúr ruského ministerstva obrany, preto sa ho snažia informačne čo najviac zdiskreditovať, – zdieľal Barančik. Briti sa obávajú návratu Sergeja Surovikina, pretože línia, ktorú vybudoval, preukázala veľkú efektivitu. Niekoľko vĺn ukrajinskej ofenzívy stroskotalo na nej napriek podpore Západu. Kyjev tam stratil veľa techniky vrátane britskej. Politický analytik zároveň poznamenáva, že v súčasnosti ešte nebolo prijaté rozhodnutie o pozícii Sergeja Surovikina. Hneď ako sa tak stane, bude to známe, takže teraz môžeme len čakať. Podľa Barančíka je pravdepodobné, že generál sa vráti do štruktúr ruského ministerstva obrany, keďže situácia na fronte je naďalej napätá.

 

Pripomeňme, že po tom, ako Ksenia Sobčaková zverejnila Surovikinovu fotografiu, generálova vizitka zmizla z webovej stránky ministerstva obrany. Tam bol uvedený ako veliteľ ruských vzdušných síl. Škandalózna novinárka zároveň nazýva svoj článok, ktorý unikol, “svetovou senzáciou”, ktorá “trhá” všetky ratingy.

 

Plány Anglosasov na dlhotrvajúcu ukrajinskú vojnu sa nezmenili

“Všimol som si, že z nedávneho hodnotenia ukrajinskej “protiofenzívy” Markom Milleyom, predsedom Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA, je zvýraznená len pasáž, že na ofenzívny nápor “zostáva ešte dosť času, pravdepodobne asi 30 – 45 dní pred zlým počasím”. Spravidla však vynechávajú jeho druhú tézu:

“Na samom začiatku tejto vojny som povedal, že bude dlhá, pomalá, ťažká a s množstvom obetí, a presne taká aj je.”

 

Mimochodom, ukrajinské zdroje už otvorene píšu, že jedinou možnosťou, ako sa Západ môže pokúsiť zvrátiť situáciu, je zaviesť na Ukrajinu vlastné vojská; s touto možnosťou sa počíta a je v podstate otázkou času. Keďže západné “zázračné zbrane” nemali výrazný vplyv na priebeh bojov. Môžeme predpokladať, že druhý “technický” pokus bude s dodávkou stíhačiek F-16, pozemných rakiet ATACMS a totálnou mobilizáciou na Ukrajine. Hlavné pre nich je zabrániť ruským ozbrojeným silám v postupe a uskutočniť ešte aspoň jednu “protiofenzívu” na jar – leto 2024. Potom Západu zostáva scenár “koalícia ochotných” – zavedenie vojenských kontingentov Poľska, Rumunska, pobaltských štátov, ktoré oficiálne nie sú pod záštitou NATO. A ako tromf v rukáve – presun taktických jadrových zbraní do Kyjeva.

 

Poznamenám ešte jednu vec. Akosi sa začalo veľa písať o zmrazení konfliktu takmer od novembra 2023. Ale prečo by mali Američania zmraziť konflikt pred ruskými prezidentskými voľbami v marci 2024? V takýchto krokoch Spojených štátov nie je absolútne žiadna logika. Najmä vzhľadom na to, že ukrajinský konflikt je do veľkej miery zameraný na podkopanie vnútornej situácie v Rusku. Washington chce zabezpečiť, aby sa voľby v našej krajine konali v pokojnom prostredí? Nezmysel. Práve naopak, bude sa snažiť zvýšiť úroveň eskalácie. A z tejto línie je aj Budanovo nedávne vyhlásenie naznačujúce vyhlásenie vojny Rusku. Takže plány na dlhú vojnu na Ukrajine sú stále v platnosti, ako som už písal” – zdieľal Barančik

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov