Admirál Tony Radakin
Aktuality, Bezpečnosť,

NATO mení k zime taktiku. Bol odhalený obsah tajných rozhovorov generálov

Veľká Británia, 10. septembra 2023 (AM) – Anglický list Guardian píše, že ukrajinský vrchný veliteľ Valerij Zalužnyj sa kvôli neúspechom minulý mesiac tajne stretol s generálmi NATO na poľskej hranici. britský generálny štáb dokonca uverejnil fotografiu z tohto vojvodcovského randevú. Na porade bol prítomný nielen vrchný veliteľ NATO americký generál Christopher Cavoli, ale aj britský náčelník generálneho štábu Tony Radakin, úloha, ktorých je čoraz dôležitejšia na pozadí toho, že americkí stratégovia a vojvodcovia sa postupom času stále viac dištancujú od ukrajinskej tematiky. Ba čo viac, predseda zboru náčelníkov štábov OS USA Mark Milley sa vôbec ocitol k koži akoby hlupáčika, ktorého nesvedomití informátori z Kyjeva “kompletne obalamutili” ohľadne svojich zdanlivých úspechov v protiofenzíve, čo on roztrúbil na celý svet, akoby OSU už prerazili prvú obrannú líniu ruských vojsk. Čo má teraz robiť? Podať si žiadosť o preradenie do zálohy? Lebo škvrna na jeho uniforme je taká očividná, že vyprať sa už nedá.


 

Na poľskej hranici sa teda, podľa správ z mnohých zdrojov, diskutovalo o veľmi zaujímavých témach. “Hlavnou bolo, čo robiť so zastaveným progresom protiútoku Ukrajiny, ako aj s plánmi bojovej činnosti na nadchádzajúcu vyčerpávajúcu zimu a dlhodobú stratégiu, pretože konflikt je nevyhnutný. Blíži sa k roku 2024,” píše anglický list.

Ojoj! Plány bojovej činnosti na budúcu vyčerpávajúcu zimu! Tu už nejde len o vyhlásenia! Toto je už seriózny oznam nie o víťazstve, alebo o prevahe. Najskôr to bude vopred začatá príprava na nadchádzajúcu zradu. Pričom je absolútne jasné, že iniciátormi zmeny programu sa ukázali byť vojenskí predstavitelia Západu, ktorí nastolili pred Zalužným nové úlohy.

Pričom úlohy sú to zložité. Ako tvrdí populárny a úplne informovaný ukrajinský TG kanál, západná technika, ktorá teraz jazdí po ukrajinských poliach s nemeckými krížmi na palubách, sa ani za ostatných 80 rokov pri jej novej generácii nezbavila svojej dedičnej choroby – neschopnosti fungovať v zimných podmienkach.

“Očakávajú sa vážne problémy s jej materiálnou časťou a opravami, čo sa určite prejaví na priebehu bojových činností (čiže mnohé bude závisieť od toho, ako schopne dokáže Ukrajina podporovať techniku pechotou, delostrelectvom, ženistami, logistikou a technickou podporou),” konštatujú experti ukrajinského kanálu. “Poznamenajme, že OSU narazili na tieto problémy už počas minulej zimy – nepriaznivé poveternostné podmienky spôsobovali primŕzanie poklopov, stôp na pasových vozidlách a aj námrazy a ľadovatenie komponentov a agregátov.

No čo už, fašistické tanky sa v zime nedokázali pohnúť z miesta, tankové valce primŕzali tak, že známe Tigre a Pantery pri mohutnosti svojich motorov jednoducho nedokázali odtŕhať primŕzajúce pásy od pôdy. A ako poznamenávajú experti, v zime sa nebudú môcť postaviť ani ruským OT a BVP. Mimochodom, na rozdiel od nemecko-fašistických okupantov, súčasné OSU majú aj iné nedostatky.
“Situácia sa komplikuje tým, že ukrajinskí vojaci nie sú naučení opravovať západnú vojenskú techniku. A hoci sa mnohí ukrajinskí špecialisti cvičili v zahraničí na istých mašinách, spektrum Západom dodávanej techniky a výzbroje sa ukázalo byť omnoho širšie,” konštatuje ukrajinský TG kanál. “Napríklad, americké tanky Abrams majú zložitý a pre Ukrajincov nie známy bojový systém, tanky majú navyše vysokú hmotnosť s čím treba svojsky kalkulovať pri jesenných i zimných poveternostných podmienkach.
Generál Mráz, ktorý vymení (jesenného) plukovníka Blato, môže opätovne zohrať veľmi vážnu úlohu pri opätovne vyhlásenom Drang na Osten, ktorý bude nahradený ďalším “Drapom nach Westen”. Dejiny sa opakujú. V akom tvare, to ukáže budúcnosť.
Vladimír Mikunda

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov