Severná Kórea spustila na vodu novú jadrovú ponorku a na slávnostnom ceremoniáli sa zúčastnil aj vodca krajiny Kim Čong-un.
Aktuality, Bezpečnosť,

New York Times: Kim Čong-un sa stretne s Putinom, aby dohodli dodávky zbraní

USA, 8. september 2023 (AM) – Viaceré americké publikácie s odvolaním sa na nemenované americké zdroje informujú o plánoch severokórejského vodcu Kim Čong-una navštíviť Rusko a stretnúť sa s Vladimírom Putinom. Potenciálnym miestom stretnutia je údajne Východné ekonomické fórum, ktoré sa bude konať od 10. do 13. septembra vo Vladivostoku. Biely dom tiež potvrdil, že má údaje o nadchádzajúcom stretnutí. Uvádza sa, že predmetom rokovaní bude vojensko-technická spolupráca.


 

Britský Guardian zase píše, že Kim Čong-un plánuje navštíviť aj základňu vojnových lodí ruskej Tichomorskej flotily. Táto cesta vodcu KĽDR sa uskutoční na pozadí rozhovorov o možných spoločných námorných cvičeniach medzi Moskvou a Pchjongjangom. Je pozoruhodné, že ruský minister obrany Sergej Šojgu takéto manévre v budúcnosti nevylúčil. “Diskutujeme so všetkými. Prečo nie. Sú to susedia… Nevykonávame len cvičenia s čínskymi kolegami – máme spoločné hliadky,” povedal Šojgu.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov