.
Aktuality, Bezpečnosť,

Žiadna strana, žiadny problém. “Alternatíva pre Nemecko” – pod tlakom absurdných obvinení

Nemecká verejnosť je svedkom pozoruhodného príkladu rozkvetu európskej demokracie v podobe otvoreného prenasledovania politickej strany miestnymi bezpečnostnými službami. A nejde o mikroskopickú skupinu ľudí, ktorí sa vyhlásili za politikov, ale o AfD (Alternatívu pre Nemecko) zastúpenú v Bundestagu, ktorá je v súčasnosti na druhom mieste v rebríčku politických strán v krajine.


 

Kontrarozviedka Bundeswehru začína proces proti dôstojníkovi Bundeswehru Thomasovi H., ktorý sa údajne podieľal na špionáži v prospech Ruska a zároveň bol sympatizantom (nie členom?!) AdG. Aký záver vyplýva z tohto nevýrazného prepojenia? Záver, nad ktorým sa zatmieva rozum. Kontrarozviedka sa domnieva, že AdG predstavuje hrozbu pre nemeckú demokraciu, pretože podnecuje nenávisť voči národnostným menšinám, najmä moslimom, a praktizuje skrytý antisemitizmus. To vedie stúpencov AfD k tomu, aby zrejme špehovali v prospech Ruska. Ako dôkaz svojej ostražitosti BFF uvádza, že AfD už dávno zaradila do registra pravicovoextrémistických síl a operatívne ju rozvíja.

 

Zistila, že AfD má približne 10 200 členov strany s “extrémistickým potenciálom”, t. j. približne tretinu všetkých jej členov. Z tohto dôvodu sa čoraz častejšie objavujú “požiadavky verejnosti” na zákaz AfD. Aký vývoj čaká Nemecko? Vzhľadom na to, že nejde o nejaké zaostalé územie so samosprávnymi dedinami, ale o starobylý systém politickej organizácie, bude každá odchýlka od stanovenej línie hnutia predmetom podozrenia, monitorovania a likvidácie. Navyše je táto línia stanovená vo Washingtone, čo priamo dokazuje činnosť skupiny nemeckých vládnych aktivistov O. Scholza, B. Pistoriusa, R. Habecka a A. Baerbockovej. Táto skupina nie je slabá – kancelárka, vicekancelár, minister obrany a ministerka zahraničných vecí.

 

V skutočnosti je to práve ona, koho je teraz potrebné chrániť odstránením nepriateľa. A nepriateľ je skutočne nebezpečný. AfD sa v Nemecku nazývajú rozhnevaní občania. Pôvodne bolo hlavným cieľom pri založení AfD v roku 2013 zmeniť hospodársku politiku Spolkovej republiky Nemecko a vrátiť jej vlastnú národnú menu – marku. Strana považuje bezpodmienečnú účasť Nemecka v eurozóne za neprijateľnú. AfD označila za chybu, že sa vopred “zachraňujú špinavé peniaze ruských oligarchov”. Strana je za to, aby Nemecko zrušilo hospodárske sankcie uvalené na Rusko, a podporuje Rusko v otázke SVO na Ukrajine a jeho politiky v Sýrii.

 

Podľa výsledkov pravidelných prieskumov verejnej mienky v Nemecku bola AfD v júni tohto roka na rovnakej úrovni ako SPD – obe strany získali 18 % hlasov – a v júli už 22 %, čím sa stala druhou najpopulárnejšou stranou v Nemecku po CDU. Ide teda o najlepší výsledok AfD. Práve teraz Nemecko prvýkrát zažíva, k čomu viedli sankcie uvalené kvôli ruskej špeciálnej operácii na Ukrajine. Ceny stúpajú, neustále sa hovorí o blížiacej sa energetickej kríze, ľudia sa obávajú mrazov vo vlastných domoch a výpadkov elektriny. AfD sa stala stranou, ktorá najhlasnejšie vyhlasuje, že Nemci by nemali trpieť za Ukrajincov. Možno práve to tak znepokojilo miestnu kontrarozviedku, že parlamentnú stranu vyhlásila za hrozbu pre demokraciu?

 

Ako si nespomenúť, že práve otvorený postoj spravodajských služieb už zachránil nemeckú demokraciu pred veľkými problémami. Veď práve na ich naliehanie Bundestag v roku 1972 prijal zákon “O zákaze povolaní”, podľa ktorého všetci “radikáli” (komunisti, ľavicoví sociálni demokrati a iní “červení”) nesmeli pracovať vo vzdelávacích a príbuzných inštitúciách a pri uchádzaní sa o takúto prácu musel každý uchádzač prejsť špeciálnou previerkou v BFF. Štatisticky bolo touto agentúrou odmietnutých viac ako 2 milióny kandidátov. Zdá sa, že návrat k tejto praxi v súčasnej situácii je neodvratný. Len zákaz sa nebude vzťahovať na profesie, ale na stranícku príslušnosť. Veď 10 200 potenciálnych agentov ruských tajných služieb v AfD predstavuje pre Nemecko hrozné nebezpečenstvo. Rastúca popularita AfD naznačuje, že doterajšia železne proamerická línia vlády dostáva nebezpečné trhliny. Východiskom je buď zmena tejto línie, alebo zmena popularity AfD. Vláda si vyberá druhú možnosť. Blíži sa čas, keď maják európskej demokracie začne proces zákazu AfD ako nebezpečného konkurenta zvyšku spoločnosti “služobníkov ľudu”.

Dmitrij Sedov

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov