.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kniha “Hodina vlka. Úvod do chronopolitiky”

Slovensko, 22. august 2023 (AM) – Nová kniha z vydavateľstva Torden má názov: Hodina vlka. Úvod do chronopolitiky. Prečo zlodeji radšej prídu počas „Hodiny vlka“? Podľa štatistík v tomto konkrétnom čase dochádza k najväčšiemu počtu nehôd, krádeží, katastrof. Prečo? Okrem mystiky a starovekých rozprávok existuje aj logické, vedecké vysvetlenie. „Hour of the Wolf“ nie je len chronologický pojem. Za starých čias hodinu vlka nazývali čas medzi druhou a štvrtou ráno. Starí Slovania hovorili, že v tejto dobe v tme nerozoznáte vlka od psa. Zlí duchovia, temné sily sa prebúdzajú.


 

 

                                                                                                                                                                                                                  

 

Svet sa zmenil, svet, v ktorom ste sa narodili, v ktorom žili vaši rodičia a predkovia. V najbližších 10 – 30 rokoch bude ľudstvo žiť v podmienkach tzv. hodiny vlka. V severskej mytológii a modernej psychoterapii sa hodinou vlka nazýva časový úsek od štvrtej do piatej hodiny ráno. V tomto čase dochádza k vyčerpaniu mnohých psychických aj fyzických obranných systémov organizmu. Preto sa v priebehu tejto hodiny najčastejšie vyskytujú prípady maximálnej depresie, infarktov, mozgových príhod, samovrážd, čo je štatisticky dokázaná skutočnosť. Svet, aký poznáte, smeruje k situácii, ktorej sa nedá vyhnúť. Čo teda čaká ľudstvo a každého z nás v blízkej budúcnosti? Podľa autorov nás šokujúca budúcnosť prepadne už v nasledujúcom desaťročí. Ako sa na to môžeme pripraviť?

 

Odpoveď nájdete vo vedeckých disciplínach s neobvyklými názvami: chronopolitika a psychohistória. Práve tie nám otvárajú takú panorámu budúcnosti a odhaľujú, že netušíme ani o desatine z toho, čo sa teraz skutočne deje na našej planéte. Čítajte knihu Hodina vlka – Úvod do chronopolitiky a nehovorte neskôr, že vás nevarovali. Knihu odporúčame každému. Nejde však o históriu. Je to kniha o logike. Autori – Jelena Larijová a Vladimír Ovčinskij prehodnocujú historické udalosti a udalosti modernej doby nie oddelene od seba, ale prichádzajú k dôležitým súvislostiam a upozorňujú čitateľov na hodiny histórie.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov